MS mužů: Jakub Mejzlík bude pískat finále!

Mistrovství světa v Indii se nachýlilo do samotného závěru a na programu jsou poslední dva zápasy. O 3. místo si ve 12 hodin našeho času zahraje Austrálie s Nizozemskem a o nejcennější kov Německo s Belgií ve 14:30.

Právě hlavní zítřejší souboj bude mít opět českou stopu, pískat jej totiž bude Jakub Mejzlík!

Kubo, jaké byly tvé první pocity, když ses to dozvěděl? Co to pro tebe znamená?

Nečekal jsem to, myslel jsem si, že turnaj pro mě skončil semifinále, což samo o sobě pro mě bylo dostatečnou odměnou za dosavadní turnaj. Převažovalo v tu chvíli dojetí, na druhou stranu vím, že mě čeká ještě velká práce a musím tomu všechno přizpůsobit. Kufry teda ještě zabalené nemám (směje se). Dostávám teď zprávy z celého světa s gratulacemi, což je šíleně milé. Je to hlavně to, co mě před zítřkem nejvíc motivuje. Bude to mít pro mě určitě ještě velký dozvuk a strašně si toho vážím, ale jak jsem říkal, vnímám to jako práci, která ještě neskončila.

Jak se ti zatím dařilo a jaká je atmosféra Indie?

Zatím se mi píská skvěle, myslím, že jsem neměl zatím zásadní problémy. Největší satisfakcí bylo, když po zápase přišli hráči z obou týmů, hlavně z toho poraženého, a řekli, že dlouho nezažili tak dobře odřízené utkání. To pro nás znamenalo hodně.

Máte na zítřejší zápas nějaký plán?

Zítra do toho chceme jít stejně jako do těch třech předešlých, které jsem se Stevem (Rogers, australský kolega – pozn.red) měl. Chceme to zvládnout hlavně managementem, nechceme hledat žádné senzace. Čeká nás dopoledne příprava, projdeme si videa obou týmu, abychom byli co nejlépe připraveni i takticky. Budeme se snažit udělat to nejlepší pro hru samotnou. A samozřejmě se už teď těšíme.

Kubo, přejeme ti hodně štěstí! A pokud byste chtěli zítřejší finále sledovat, můžete od 14:30 na webu watch.hockey.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy