U18: Kondiční příprava je u konce, jde se na hokejku

Výběr trenérů Babického, Rozhona a Holuba má za sebou poslední fázi kondiční přípravy a přesouvá své soustředění na hřiště. V březnu nás čeká camp v Liticích, kde změříme síly s týmem z Mnichova, Rakovníka a Litic. V dubnu se pak zase podíváme do zahraničí, pokud vše půjde, jak má a dohodneme soupeře, zamíříme do Vídně, v opačném případě překročíme hranice Německa. Poslední fází přípravy bude týden s USA, kdy bychom měli odehrát 2 zápasy v týdnu a miniturnaj o víkendu s dalšími účastníky, které pozveme. Toto vše proběhne v červnu, kdy trenéři určí finální nominace na ME ve Swansea.

Je za námi poslední kemp v Nymburce a tím se i uzavírá první část celé přípravy. Chlapce v nadcházejících měsících čeká relativně hodně herních kempů a přátelských utkání různých úrovní.

Je na čase zhodnotit první polovinu přípravy. Čím vším si kluci procházeli nám pověděl kondiční trenér Marek Brada. “Co měsíc jsme se všichni scházeli na dvoudenních kempech v Nymburce. Pracovali jsme na síle, výbušnosti, mobilitě, spánkové hygieně, rozvoji mentálních dovedností, budování přátelských vazeb jak v týmu, tak mezi jednotlivými hráči a samozřejmě realizačním týmem. Na četných přednáškách jsme pilovali teorii, praxi pak na jednotlivých sportovištích. Hlavní myšlenka celé přípravy je, ale trochu jinde… a to naučit chlapce být plnohodnotnými spolutvůrci celého procesu k naplnění našich cílů. A právě neustálá podpora směrem k hráčům v hledání jejich optimální cesty je těžiště celé té dlouhodobé přípravy. Každý z hráčů má jiné podmínky pro naplnění našeho společného cíle, a proto je třeba hledat individuální způsob, jak zdolat překážky. Jsem si jist, že jsme dokázali vybudovat mezi hráči a realizačním týmem vzájemnou důvěru, která je základem budoucích úspěchů.”

“Za poslední dva Nymburky jsme se kromě fyzické přípravy a fyzických testů soustředili také na psychickou přípravu a přípravu individuální, která bude naprosto nezbytná v současné cílové rovince – pár měsíců před zahájením Mistrovství Evropy. Co se týká zařazení nových hráčů, tak si myslím, že to je určitě velice pozitivní osvěžení týmu a zvýšení konkurence. Troufám si říct a doufám, že by mohlo vyústit ve zlepšení výkonů celého výběru. Dále nás čekají pouze herní soustředění, kde se budeme snažit úspěšně doladit herní nedostatky. Věřím, že se zdokonalíme do formy hodné bojů o ty nejvyšší příčky.” Tak toto byla slova muže s kapitánskou páskou, slova Matyáše Hány.

V čem vidí Fanda Rozhon velký příslib? “Únorový Nymburk U18 se nesl v přivítání nových hráčů, kteří doplnili širší nominaci a dodělávání fyzických testů. Na programu byla také mimo jiné i posilovna, kde byl zejména kladen důraz na správnou techniku posilování, aby se zamezilo zraněním. Jednalo se o poslední nehokejové soustředění před Evropou a jsme rádi, že z týmu srší dobrá nálada a chuť na sobě dále pracovat, což vnímáme jako velký příslib do budoucna jak pro ně samotné, tak pro další výběry české reprezentace. Nyní už se naše pozornost ubírá na herní soustředění, kterých je dostatek na vyladění všech potřebných detailů.”

-top-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy