Speciální olympiáda v Berlíně je téměř tady, máme svoje zastoupení!

Special Olympics World Games v Berlíně se nezadržitelně blíží, začínájí již 17. června, a my jsme nadšení, že budeme mít poprvé v historii své zastoupení, a že již můžeme představit náš tým!

A co vlastně Special Olympics jsou?

Jedná se o hnutí, které pomáhá sdružovat a sjednocovat sportovce, navzdory překážkám, které je potkaly. Od roku 1968 se tak vydávají sportovci s mentálním postižením z celého světa na akci, která se koná jednou za dva roky. Stejně jako olympijské hry, i speciální olympiáda se koná v letní a zimní podobě. V roce 2015 se na letní olympiádu do Los Angeles sjelo 117 zemí a 6 500 sportovců. Do Berlína se chystá 7000 sportovců ze 190 zemí. Může to tak být největší sportovní akce roku.

A kdo bude reprezentovat náš sport pod českými barvami?

Pod vedením trenérky Karolíny Kříženecké a asistentek Lenky Niezgodové a Lenky Skoupé jsou nominováni hráči Václav Herink, Ondřej Knor, Jan Majba, Renata Palkosková, Pavel Pospíšil, Eliška Procházková, Barbora Suchá, Jakub Tupý a Roman Popov. Z rozhodčích se na akci dostali i Michal Pivko a Aleš Větrovský. Opomenout nemůžeme ani našeho partnera Special Olympics Czech Republic, bez kterého by to nebylo možné.

“Na olympiádu se připravujeme už téměř čtyři roky. Je neskutečné, co všechno se tým naučil a kolik radosti nám trenérům dává. Každý trénink jedou poctivě a naplno,” popisuje náladu v týmu Karolína. Sportovci mají za sebou přípravné soustředění s ostatními reprezentacemi v Benešově a už se těší, až se přesunou z haly na venkovní hřiště.

Olympiáda v Berlíně bude zážitkem pro všechny. Nám nezbývá, než ještě pár týdnů počkat, ale již teď je jasné, že to bude stát za to!

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy