Zlatý zobák – známe vítěze! Jaký klub ocenění ovládl?

Zlatý zobák je již za námi a byl to rozhodně úžasný večer, který provázela skvělá atmosféra! Ti, kteří přišli do kbelského Lidového domu, se kromě nejlepšího hráče dočkali i dražby obrazů pro ID hokejisty, gratulace reprezentantkám a skvělého vystoupení kapely Party Leaders.

Začneme tím nejdůležitějším. Kdo si odnesl ocenění z vyhlašovaných kategorií a kterému klubu se dařilo nejvíc o sobotním večeru nejvíc?

Vítězové byli následující:

  • Hráč roku: Adam Uhlíř (TJ Plzeň Litice)
  • Hráčka roku: Lucie Duchková (TJ Plzeň Litice)
  • Talent roku chlapci: Matyáš Hána (HC Mnichovice)
  • Talent roku dívky: Kamila Kopecká (HC Bohemians Praha)
  • Trenér roku: Tomáš Levý (TJ Plzeň Litice)
  • Rozhodčí roku: Ondřej Vudmaska
  • Klub roku: TJ Plzeň Litice

Nejúspěšnější byl tedy jasně plzeňský tým, který oslavil hned čtyři trofeje z šesti možných včetně té za nejlepší tým.

Do hlasování byli zapojeni zejména trenéři a kapitáni klubových i reprezentačních výběrů, ale i další zástupci odborné veřejnosti. Celkem se jednalo asi o 60 lidí s hlasovacím právem a ti více než ze dvou třetin tohoto svého práva využili.

Jak již bylo zmíněno, vyhlášení nebylo to jediné, čeho jsme se dočkali. Karolína Kříženecká si připravila i dražbu tří obrazů, které nakreslili i přes svůj hendikep Jakub Tupý a David Skoupý. Vítěžek dražby putoval v celé své výši ID hokejistům. Ti se jako historicky první Čeští hokejisté v červnu zúčastní Speciální olympiády v Berlíně. Na programu bylo i poděkování reprezentantkám U21, které se v hale v Luzernu umístily na druhém místě, a výběru žen. Ten předvedl historický úspěch, když vybojoval na halovém mistrovství světa neskutečné bronzové medaile. Bohužel, přišlo na řadu i loučení se třemi dlouholetými oporami Terezou Mejzlíkovou, Jindřiškou Neusser a Veronikou Novákovou.

Věříme, že se tato akce stane tradicí i do budoucích let. Teď je ale program jasný – v sobotu začíná liga!

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy