Extraliga: v sobotu začínáme a hned pěkně z ostra!

Pauza je konečně za námi, vítězové halové sezóny již vystřízlivěli z oslav a v sobotu opět vyběhnou ke svým zápasům. A rozhodně nezačínáme z lehka!

Extraliga mužů

Litice se utkají s Rakovníkem, finalistou minulé sezóny. I přesto jsou ale plzeňští favority. Naopak mistr ligy ze Slavie hraje v Hostivaři, což není jejich oblíbený soupeř. Minulou sezónu to totiž byl jediný celek, který dokázal sešívaným sebrat body. Velmi vypjaté bude i utkání klokanů. Ti vyběhnou do střetu s Presidentem, který preferuje velmi fyzický hokej. Letos se mu ale příliš nedaří a spíše než o Final 4 bojují o záchranu. O setrvání v nejvyšší lize bojují i hráči Pragy a Hradce. Jejich vzájemné utkání může o dalším vývoji hodně napovědět, a tak to bude jistě boj do posledních vteřin.

11:00, HC 1946 PRAGA – HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ

R: Větrovský A., Tóth

H: Zelený pruh

11:00, HC BOHEMIANS PRAHA – PRESIDENT

R: Mejzlík, Zátopek

H: Slavia Praha

12:00, HC HOSTIVAŘ – SK SLAVIA PRAHA

R: Holek, Řehák

H: Hostivař

17:00, TJ PLZEŇ LITICE – HC 1972 RAKOVNÍK

R: Krýsl, Vudmaska

H: Plzeň-Litice

Extraliga žen

Jinak napínavé to nebude ani u žen. Slavia se tuto sezónu nemůže dostat do formy, kterou jsme znali z předešlých let. Body ztratila již dvakrát, i přesto jí ale v tabulce patří třetí místo, dvoubodová ztráta na první příčku a zápas k dobru. Hostivař naproti tomu má velmi kolísavou výkonnost. Zejména první poločasy měl na podzim skvělé, v těch druhých ale polevil a kvůli tomu přicházel o skvěle rozehrané zápasy. Ženám z Pragy se úvod, stejně jako tomu bylo i v hale, nevyvedl. Doufají ale ve vynikající finiš a velkou pomocí by byla výhra s Rakovníkem. Těžko říct, jak bude jejich hra po zimě vypadat. Stejně nepředvídatelné jsou i ženy z Hradce. Těm sice body do tabulky nepřibývaly nijak rychle, ale hra nebyla vůbec špatná. Těšit je mohlo i to, že se nemusí spoléhat jen na Čechákovou, v případě potřeby dokázal i skvěle suplovat Šmídová. Litice však mají skvěle fungující mladý a ambiciózní tým. Těžko říct, jestli dokáží odolat atmosféře na stadionu, která v Hradci panuje.

10:00, HC HOSTIVAŘ – SK SLAVIA PRAHA

R: Babická, Šmídová

H: Hostivař

13:30, HC 1946 PRAGA – HC 1972 RAKOVNÍK

R: Vudmaska, Větrovský A.

H: Zelený pruh

14:00, HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ – TJ PLZEŇ LITICE

R: Babická, Pravda

H: Hradec Králové

Konečně je víkend opět nabitý hokejem, těšíme se na Vás na jednom z hřišť!

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy