Extraliga: Semifinále jsou tu! Kdo, kde a s kým hraje?

Final 4 je tu! Nejvyšší liga se přesunula do svého vrcholu a to znamená jediné – začíná boj o medaile. Kdo, kde a s kým bude hrát? Semifinále se hraje stejně jako minulý rok na dva zápasy, všechny se odehrají tento pátek a sobotu. Do toho se navíc formou každý s každým hraje i nadstavba, do které se přenáší body z dlouhodobé tabulky. U mužů se poté dočkáme baráže o nejvyšší ligu.

Extraliga mužů – semifinále

SK SLAVIA PRAHA – HC 1972 RAKOVNÍK

19.5., 20:00 – Rakovník, 20.5., 16:30 – Slavia

V prvním semifinále se představí Slavia s Rakovníkem. Sešívaní zakončili základní část na prvním místě a na jaře předvádí stabilní a dobré výkony. V posledním zápase dokázali Rakovník porazit jednoznačně 6:0, což do jim do dvojzápasu dodalo potřebné sebevědomí. Naopak Rakovníku se nedaří. Se štěstím se do semifinále dostal, a to i kvůli velké absenci klíčových hráčů. Favority jsou pro tento zápas sešívaní, kteří ovšem nesmí usnout na vavřínech. Jako příklad stačí minulý rok, kdy se Rakovníku podařilo zaskočit Litice a probojovat se do finále.

TJ PLZEŇ LITICE – HC BOHEMIANS PRAHA

19.5., 18:00 – Slavia, 20.5., 17:00 – Plzeň – Litice

Do druhého semifinále mužů vběhnou Litice proti Bohemians. Rovněž jejich duel jsme mohli vidět v posledním kole ligy. Dopadl o branku lépe pro hráče z Plzně, avšak klokani si nevedli vůbec špatně. Na středním obránci jim chybí Vohnický, který po vršovickém derby a červené kartě dostal stopku na měsíc. Bylo ale vidět, že si Bohemka dokáže poradit i bez této opory. Predikovat tedy, kdo má větší šanci na semifinále, není vůbec lehké. Oba dva týmy navíc nevypustí jediný souboj a rozhodující bude, jestli Litice navážou na střeleckou formu, kterou na jaře měly.

Extraliga žen – semifinále

SK SLAVIA PRAHA – HC HOSTIVAŘ

19.5., 18:00 – Hostivař, 20.5., 13:30 – Slavia

K souboji Davida s Goliášem by se dalo přirovnat střetnutí Slavie s Hostivaří. Favorizovaný celek je totiž jasný – ten z Vršovic. Jarem prošel bez zaváhání a pohodlně si poradil i právě s Hostivaří. Ta si naproti tomu musela pro svou účast ve Final 4 dojít až v posledním kole, stálo to ale za to. K překvapení mnohých totiž dokázala porazit Rakovník a vstřelit jim sedm branek. Pokud by tuto formu dokázala přenést i do semifinále, bude se na co těšit. Slávistky mají ale neprostupnou obranu, za dvanáct zápasů inkasovaly pouze 10x a gólů nasázely 53. To z nich činí nejlepší obránkyně i útočnice ligy, což bude pro soupeřky velmi těžké.

HC 1972 RAKOVNÍK – TJ PLZEŇ LITICE

19.5., 16:45 – Plzeň – Litice, 20.5., 12:15 – Rakovník

To předpoklady pro druhé semifinále jsou o poznání vyrovnanější. Litice si na jaře procházely lehkou výsledkovou a herní krizí, která se jim ale možná po vítězném zápase s Bohemians podařila překonat. Rakovník může znervózňovat i to, že si v posledním kole nedokázal poradit s Hostivaří. Ta navíc dokázala, že se v tamní obraně dají najít mezery. Těch si ostatně všimla i Slavia, která v předposledním kole rozvlnila síť čtyřikrát. To, jak moc se z toho dokázal Rakovník poučit, a jak se psychicky připraví Litce, bude pro celý vývoj klíčové.

Extraliga mužů – nadstavba

Nejhůře po základní části dopadly týmy Hradce a Pragy. Ty v jejím průběhu posbíraly čtyři body. Jejich vzájemné střetnutí pravděpodobně rozhodne o tom, kdo definitivně půjde do baráže, a kdo bude mít jistotu záchrany. President a Hostivař mají pohodlný náskok, díky kterému by se oba celky měly udržet.

18.5., 20:00, HC 1946 PRAGA – HC HOSTIVAŘ

19.5., 20:00, PRESIDENT – HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ

20.5., 10:00, HC HOSTIVAŘ – HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ

20.5., 19:00, PRESIDENT – HC 1946 PRAGA

27.5., 11:00, HC HOSTIVAŘ – PRESIDENT

27.5., 12:00, HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ – HC 1946 PRAGA

Extraliga žen – nadstavba

Baráž žen bude o poznání klidnější. Tento rok je totiž nejvyšší liga nesestupová a týmy se tak o své pozice nemusí strachovat. Pro všechny se bude jednat spíše o přípravu na novou sezónu a nalezení chyb ve hře.

19.5., 19:30, HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ – HC BOHEMIANS PRAHA

20.5., 11:00, HC BOHEMIANS PRAHA – HC 1946 PRAGA

27.5., 16:00, HC 1946 PRAGA – HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ

Na finále a boje o třetí místo se můžeme těšit 3. června v Rakovníku, na baráž o týden později. Liga vrcholí, tak u toho buďte s námi!

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy