U18: TÝDEN PLNÝ PŘÍPRAVY A FINÁLNÍ NOMINACE

V týdnu od 19. do 25. června proběhl poslední herní kemp týmu U18 před ME ve Swansea. 

Tým postupně změřil síly se 4 soupeři, trenéři měli k dispozici ještě 24 hráčů z toho 4 gólmany. Postupně si prošli zápasovou zátěží všichni, co nebyli zraněni. Trenérům se naskytlo spoustu příležitostí vybrat finální nominaci pro turnaj, tu hráčům oznámili poslední den, kdy měli pohovor s každým z hráčů. 

První zápas byl shodou okolností proti týmu USA U21. Kluci podali velmi slušný výkon, který stačil na výsledek 2:2 (Lupač 2x). Pozápasové zhodnocení nám poskytl záložník Štěpán Šmíd. 

“V prvním utkání jsme měli šanci poměřit síly s výběrem USA a myslím, že se nám to povedlo. Do zápasu jsme vstoupili skvěle a ujali se vedení hned v úvodu utkání. Výborně odehranou první čtvrtinu jsme zakončili se skórem 1:0 a s dobrým pocitem. Druhá čtvrtina neproběhla podle našich představ. Dostali jsme dva góly pustili soupeře do vedení, a především do zápasu, čímž jsme si do druhého poločasu, po špatně odehrané druhé čtvrtině odnesli skóre 1:2. Zápas jsme nechtěli prohrát věděli jsme, že máme sílu na to zlomit výsledek v náš prospěch. To se projevilo hned v úvodu druhého poločasu, kdy jsme soupeře nepustili do žádné větší šance. Bohužel nás v utkání trápilo nepřesné zakončování a po sérii neproměněných šancí a tří penalt si z poměrně vydařeného zápasu vezeme jen remízu 2:2.” 

Druhý zápas se odehrál v úterý, tentokrát proti USA U18 výhra 7:0 (Troníček 2x, Holík, Mušinský 2x, Purkart, Šmíd). Antidopingová přednáška, video rozbor a zápas, o tom všem povídá Jan Slavíček. 

Zahájení dnešní přípravy proběhlo srazem na Slavii ve 12 hodin. Následoval oběd, po kterém nás čekala přednáška v podobě antidopingového semináře, následoval video rozbor. Vysvětlování chyb, celkový rozbor hry z předešlého zápasu s USA U21. Po krátké rozcvičce jsme nastoupili k zápasu s USA U18. Ten pro nás skončil výhrou 7:0. Byl znát jak věkový rozdíl mezi soupeřovými týmy, tak i herní výkony. 

Třetí zápas opět proti USA U18 – 4:1 (Mušinský, Lupač, Papírek 2x). V zápase se tým během pár minut rychle ujal vedení 3:0. Od té doby aktivita trošku polevila, kluci hráli spíše v klidu a nijak moc nenapadali. Po obdržené brance na 3:1 Češi hned odpověděli a přidaly čtvrtý a poslední zásah na výsledkovou tabuli. Čtvrtou čtvrtinu dohráli kontrolovaně a v klidu. 

V sobotu hráči změřily síly proti Slovenskému výběru – 10:0 (Toms 3x, Mušinský 3x, Troníček 2x, Šteiner, Lupač). Papírově nejslabší soupeř, kde se nezkušenost Slovenského týmu ukázala být zásadní, velmi kvalitní výkon však podal brankář Slovenského týmu, který podržel svůj tým několika zásahy. 

Poslední zápas skončil výhrou nad Rakouskem – 2:1 (Papírek, Mušinský). Napínavý zápas, karty a výhra, jak zápas viděl obránce Vojtěch Troníček? 

Do zápasu proti Rakousku jsme šli s tím, že si věříme a pokud dodržíme pokyny trenérů, máme velkou šanci na výhru. Už od začátku jsme je pressovali a také díky tomu střelili první dva góly. V druhé půlce jsme ztráceli balóny. Do ještě většího tlaku nás dostalo vyloučení tří hráčů najednou a soupeře jsme tím dostali zpátky do zápasu. Při vyloučení jsme neobdrželi gól, ale stálo nás to spoustu sil. Z tlaku Rakousko snížilo na 2:1. Po obdrženém gólu jsme lépe drželi balón a tím si pohlídali zbytek zápasu. 

Celkové hodnocení nám nabídl i zástupce kapitána Dominik Purkart. Jak byl pro něj tento týden náročný a jaké je jeho hodnocení zápasů? 

“Tento týden byl náročný ať už z hlediska kvality soupeřů nebo teplotním předpovědím. Každý soupeř byl něčím jiný, ale my jsme si chtěli prosadit náš systém a kvalitu, a to se nám povedlo. Všechny zápasy jsme odmakali a tím jsme uhráli pěkné výsledky. Při těchto zápasech jsme si vyzkoušeli různé styly hry, abychom byli poradně připraveni na Evropu v jakýkoliv okamžicích.” 

Na čem musíte jako tým ještě zapracovat? 

Rozhodně bychom měli ještě zapracovat na tom, abychom hráli stále konstantně a nepolevovali. Také bychom neměli být tolik zbrklý a držet více balón. 

Svůj pohled přidal i hlavní trenér Tomáš Babický: 

“Celý týden byl super, pro kluky z pohledu, že si zahráli i s netradičním soupeřem, kterým bylo USA. Celkově nás soupeři svou kvalitou nepřekvapili, a tak jsme předem věděli, co chceme hrát. Jediným trochu neznámým soupeřem bylo USA, ale i s tím jsme si naší hrou dokázali poradit. Velmi si ceníme výhry nad Rakouskem, které se zúčastní Evropy A divize. Jsme velmi spokojeni s předvedenou hrou a doufáme, že v tomto herním rozpoložení budeme i na ME.” 

 

Finální nominace:

Gólmani 

  • Lukáš Tóth 
  • František Ebr 

Obrana 

  • Adam Holík 
  • Vojtěch Svoboda 
  • Vojtěch Troníček 
  • Matyáš Hána (C) 
  • Vojtěch Ohnemichl 
  • Lukáš Hofman 

Záloha 

  • Vojtěch Janů 
  • Štěpán Šmíd 
  • Jan Slavíček 
  • Tomáš Veverka 
  • Tomáš Tykal 

Útok 

  • Dominik Purkart 
  • Jonáš Lupač 
  • Marek Mušinský 
  • František Toms 
  • Adam Šteiner 

Náhradníci 

Jiří Červený 

Matěj Bílek  

Vojtěch Papírek 

Matěj Fedoš  

Jakub Kohák  

Antonín Smysl (zranění) 

 

 

-top-   -hol-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy