U16: SVĚTOVÉ HRY MLÁDEŽE DOPADLY ÚSPĚŠNĚ

Ve čtvrtek 22. června odcestovaly výběry U16 na Světové hry mládeže v rakouském Klagenfurtu. Jak se jim dařilo se dozvíte přímo od samotných hráčů a trenérů.

Jak se umístil tým Tomáše Trana a co si z turnaje odvezli jeho svěřenci? – trenér chlapců 1

“Na Světové hry jsme se těšili, byla to pro nás nová akce a nevěděli jsme, co od toho můžeme očekávat. Celkově si myslím, že se akce povedla jak po organizační, tak i po té výsledkové. Kluci si zápasy užili a zaslouženě brali zlato. Hokejová úroveň sice nebyla úplně na té nejvyšší úrovni, ale i tak jsme sehráli několik vyrovnaných zápasů, včetně toho finálového. Odvezli jsme si krásné vzpomínky a načerpali další zkušenosti, které věřím, že naše kluky posunou zas o kousek dál v jejich hokejové kariéře. Byla to pro nás všechny hezká tečka na závěr sezóny.”

 

Co si o akci myslí Tobiáš Chládek a jak ji hodnotí? – tým 1

Celá akce byla výborně zorganizovaná a moc jsme si ji užili. Jsme rádi, že jsme s lvíčkem na prsou mohli vyběhnout na hokejové hřiště a pevně doufáme, že si reprezentaci našeho hokeje ještě někdy v budoucnu zopakujeme, uděláme proto vše.  Našli jsme si nové kamarády, a to i z ciziny. Celé UWG hodnotím jen a jen pozitivně a moc si vážím toho, že jsem mohl být součástí tohoto výběru.  Řekl bych, že nejsem jediný, který odsud bude mít zážitky na celý život.

 

Anna Kolářová si zas pod ruku vzala druhý český výběr chlapců. Jak jeho postup turnajem vidí zkušená reprezentantka? – trenérka chlapců 2

“Turnaj celkově hodnotím velmi kladně, zázemí nás všechny překvapilo, spoustu sportovců i trenérů, cože nám přineslo možnost získat postřehy i od ostatních. První zápas se nesl v duchu oťukávačky, postupem času se kluci více sehráli a každým zápasem se posunuli zas o kousek výš. Zápas v semifinále byl o něco emočnější a vypjatější – kluci se střetli s druhým českým výběrem, a tak si nedali nic zadarmo. Zápas o 3. a 4. místo skončil vítězně. Hoši nechali na hřišti maximum a mohlo být spokojeni s výkonem. Myslím si, že si to vši moc užili, je to pro každého hráče skvělý start do reprezentační kariéry.”


Netradiční povrch pro hokej…
Jáchym Baxa si ale zvládl poradit se vším. – tým 2

“Akce to byla skvělá. O hřišti, na kterém se hry konaly se to však říci už tolik nedá. Míček jezdil po trávníku velmi pomalu. Nicméně i přes ztížené podmínky jsme odehráli dobré zápasy a turnaj jsme si užili a jako tým jsme se krásně sehráli.”


O útočném hokeji, který hrály svěřenkyně
Michaeli Gloserové. Jak turnaj vidí ona sama a čím holky dominovaly?

“Jelikož nominace na turnaj nebyla vůbec jednoduchá, nakonec jsme na turnaj jeli s celkem 19 hráčkami, což nám umožnilo hrát hodně útočný hokej. První dva zápasy se holky seznamovaly nejen s povrchem (hrály jsme na fotbalové umělé trávě), ale i na hřišti mezi sebou. Dívky vše postupně během prvních zápasů zvládly. Do všech zápasů jsme vstupovaly s respektem k soupeři, ale i se značným sebevědomím. To se ukázalo klíčovým ve čtvrtém zápase proti holandskému HC Ares, holky chtěly hrát a vyhrát. Nezalekly se, nastřílely svojí kombinační hrou a týmovým duchem v prvním poločase 4 góly a vyhrály 4:1. A ač jsme měly slabší i silnější soupeře na turnaji holky ukázaly svoje dovednosti a dominovaly svojí bojovností.”

S jakými ambicemi odcestovala na turnaj Alena Vaňková?

“Na United Word Games jsem nejela s největšími ambicemi na výhru, ale po prvním utkání strach klesl. Od posledního zájezdu v zahraničí mi přijde, že jsme byly více sehrané a zkoušely jsme kombinace. Očekávala jsem ale více vyrovnané zápasy, které budou napínavější. Díky užšímu výběru mi přišlo, že jsme se více bavily a nebyly mezi námi skupinky. Mimo zápasů jsem si také užila i program či jiné sportovní utkání. Jsem ráda za tuto příležitost a doufám, že se naskytnou další.”

Hodnocení celé akce za Komisi talentované mládeže Karolínou Paterson?

“Ze Světových her mládeže jsme se vrátili s novými zkušenostmi. Naše týmy předvedly útočný hokej a hrály s velkým nasazením. Hráčky a hráči se museli také poprat s neobvyklým povrchem. Turnaj byl skvělým sportovním zážitkem se vším všudy. Zahajovací ceremoniál, hráčská party, vyhlášení a vzájemná podpora sportovců napříč různými sporty byla krásnou ukázkou nadšení, zábavy a radosti. Věřím, že pro naše mladé sportovce i velký motivační prvek do budoucna.”

 

-top-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy