Mistrovství EVROPY do 18 LET – BUDOU MEDAILE?

Mistrovství Evropy II. do 18 let – dívky

V termínu od 10. do 15. července se koná mistrovství Evropy dívek do 18 let. Naše osmnáctka vyráží do chorvatského Záhřebu, kde poměří síly s dalšími čtyřmi týmy starého kontinentu. V tabulce narazí na Švýcarsko, Litvu, Itálii a Chorvatsko. 

Jaké ambice má pro tento turnaj hlavní trenér Martin Capouch? 

“Proti Rakušankám jsme odehráli tři vyrovnaná utkání, která se podobala těm, které nás čekají na mistrovství Evropy. Mohli jsme se zde více soustředit na ofenzivní činnosti. Na mistrovství Evropy odjíždíme s tím nevyšším cílem, a to je postoupit mezi elitní týmy v Evropě. Proto do Záhřebu jedeme pro první místo.” 

Nominaci pro turnaj naleznete v přiložené grafice.

 

Mistrovství Evropy II. do 18 let – chlapci

V datumu od 9. do 15. července startuje též mistrovství Evropy, tentokrát chlapců. Ti ve skupině B sehrají tři utkání. V prvním utkání se střetnou s Lucemburskem, poté narazí na Švýcary a jako poslední změří síly s krajany ze Slovenska. To všechno na domácí půdě Walesu ve Swansea. 

Všechny zápasy kluků můžete sledovat on-line na EuroHockey.

Zahrát si finále, to je cíl držitele kapitánské pásky Matyáše Hány. 

“Nálada v týmu před mistrovstvím zatím panuje velmi dobrá. Myslíme si, že jsme dost a kvalitně připraveni na zápasy. Chtěli bychom si minimálně zahrát finále, ideálně postup do A pro příští generaci.” 

Nominaci pro mistrovství naleznete v přiloženém obrázku.

 

9.7. ČESKO – LUCEMBURSKO 6:3 

Góly: Troníček 2x, Šmíd, Lupač 2x, Hofman / Clarinval 3x 

Na čem budou chtít kluci zapracovat do příštích zápasů nám pověděl Tomáš Veverka. 

“Do zápasu jsme nastoupili s chutí a sílou, věděli jsme, pro co si jdeme – 3 body. Chtěli jsme ukázat, že máme na to to tady vyhrát. Což myslím, že se nám ve většině situací dařilo, až na zbytečné karty a chyby, které občas nastaly. Musíme zlepšit disciplínu, nenechávat se zbytečně vylučovat a zapracovat na komunikaci, která v prvním zápase také nebyla úplně dostatečná.” 

Program mistrovství Evropy dívek a chlapců:

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy