Ludvík: Ze Švýcarska jedeme pozitivní, těšíme se na další přípravu před ME!

S vyrovnanou bilancí 1 výhry, remízy i porážky budou odjíždět dnes čeští reprezentanti ze švýcarského Lucernu. Po páteční výhře následovala sobotní remíza a dnes Češi na domácí borce nestačili.

Pozitivní zprávou jsou nejen výkony národního celku, ale také to, že čeští borci si do světového žebříčku připíšou výhru a remízu. Nedělní utkání už nebylo oficiálním, a tak si koučové měli možnost vyzkoušet i několik herních variant, které se dozajista budou na ME v Irsku hodit. A s hrou byli maximálně spokojeni. Snad jen proměňování šancí a trestných rohů bylo za očekáváním.

Tento týden čeká na reprezentanty příprava doma, kde na ně kromě tréninků čekají i zajímavá utkání proti národním výběrům USA, Polska a Ukrajiny.

Utkání ve Švýcarsku:

„Odehráli jsme proti dobrému soupeři tři utkání, kde paradoxně to poslední, které jsme prohráli, bylo z našeho pohledu herně nejlepší,“ svěřuje se kouč Miroslav Ludvík. „Celkově ale hodnotím přípravná utkání velmi pozitivně. Zapojili jsme celkově deset loňských a šest letošních juniorů s věkovým  průměrem týmu 22,7 let, což je za poslední roky nejmladší tým, který jsme měli.“

„Pokud budu srovnávat současný tým s tím, který jsme měli dva roky zpět v Lousadě, tak se určitě posunul herně. Je hokejovější, vyspělejší, zapracovat však ještě musíme na efektivitě ve střeleckém kruhu, ale to je něco, co náš hokej tíží několik posledních let. Čeká nás práce i na standardních situacích, ale na to vše bude prostor následující týden, kdy absolvujeme jak spoustu tréninků, tak i přípravná utkání s Američany, Poláky a Ukrajinci,“ dodal Ludvík, jenž směřuje celou přípravu k odletu na ME skupiny B v Dublinu, kam tým odjíždí 21. července.„Je snad jen škoda, že nemáme větší konkurenci v týmu vzhledem k několika zraněním. I tak je ale tým velmi zajímavý a můžeme se těšit, co nám přinese nejen teď, ale také do budoucna tato mladá generace.“

Program přípravy naleznete v přiložené fotografii. Jediným otazníkem je, zda se středeční utkání proti USA uskuteční v plánovaném termínu nebo bude zrušeno/odloženo.

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy