ME Muži: Začínáme již dnes proti Irsku

Muži se v pátek úspěšně dopravili do Dublinu, kde na ně čeká mistrovství Evropy divize B. I přestože se jedná pouze o druhou skupinu, hned první utkání velmi pravděpodobně ukáže, že kvalita soupeřům rozhodně chybět nebude. Ve skupině totiž máme domácí Irsko, které si v roce 2016 zahrálo na olympiádě. Utkáme se s ním již dnes v neděli od 19:00.

Kromě domácího týmu se postupně od 23.7. do 29.7. utkáme s Portugalskem (25.7., 18:00) a Ukrajinou (26.7., 18:00). Další utkání budou záležet na našem umístění. Ve skupině B jsou týmy Itálie, Skotska, Švýcarska a Turecka. První dva celky v tabulce poté postoupí do horního kříže, kde se hraje klasické semifinále, poslední dva půjdou do spodního kříže, kde se hraje formátem každý s každým. Soutěž je ale nepostupová. Hraje se tedy pouze o umístění.

Svůj pohled přidal i jeden z trenérů Miroslav Ludvík. „Příprava na turnaj byla dobrá. I tak nám ale chyběl nějaký další víkendový kemp, abychom doladili některé věci. Například ztrácíme míček v útočné čtvrtině, z čehož pramení brejky soupeřů, se kterými si neumíme poradit. Toho se musíme určitě vyvarovat. Když si budeme ještě více věřit v zakončení, myslím, že bychom se měli umístit do 3. místa – to je tady naším cílem,“ říká k přípravě i očekávání.

Důvěru dali trenéři Ludvík s Peřinkou těmto hráčům: Capouch, Kolář, Benda, Plochý, Větrovský (GK), Uhlíř (C), Hes, Tomeš, Lalík, Bystřický, Soukup V., Pažitka (GK), Klaban Š., Dubina, Branšovský, Toms, Soukup O., Klaban J. Realizační tým se skládá kromě dvou zmíněných trenérů z Nikoly Mládkové, Juliuse Smoleje a Magdalény Haltuchové. Na turnaji se představí s píšťalkou v ruce i Tomáš Holek.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy