Litice v EHL: Za soupeřem ze Skotska do Barcelony!

Velká věc pro litický, potažmo i český hokej. Bylo potvrzeno složení mužského turnaje EHL! Turnaj se bude hrát v barcelonském Real Club de Polo od 6. do 8. října.

V soutěži čeká každý klub úvodní utkání KO16. Vítězové jednotlivých zápasů postoupí do KO8, kde se bude hrát o vstupenku do příštího velikonočního FINAL 8. Poražené z fáze KO16 čeká důležitý zápas o pořadí, který rozhodne o bodech do koeficientu, který je zásadní pro účast v evropských pohárech.

Už jen dějiště EHL KO16 vzbuzuje úsměv na tváři. Vždyť Real Club de Polo patří mezi ty nejvýznamnější a nejváženější adresy v Evropě. „Není to jen ledajaký klub. Kluci z Litic se mají možnost těšit na výsostný královský klub, který je prestižní adresou nejen pro hokej. Členství v klubu samotném, jenž funguje primárně také na „sociální bázi“, je velmi drahou záležitostí. Jeho členové platí ročně několika tisícové částky Eur, aby mohli být klubovou součástí. Ale celý klubový život tomu pak odpovídá. Sám mám v paměti, jak jsem v něm potkal před pár lety v neděli elegantně oblečený pár osmdesátníků, kteří si do „svého“ klubu jen šli dát dopolední kávu. Prostě klubový život a jeho vnímání ve Španělsku má svá specifika,“ popisuje Jakub Mejzlík, jenž měl možnost být v RC CdP několikrát hostem.

„Překvapilo mě, že se turnaj bude hrát na tak zajímavém místě. Předpokládalo se, že místem konání bude pravděpodobně Barcelona, která i v říjnu nabízí slunečné počasí, ale místo tradičního Pau Negre stadionu na hoře Montjuic, dostalo přednost právě Polo. I to bude tak pro kluky z Plzně určitě příjemné a zajímavé. Co se týče soupeře, tak měli Litičtí větší štěstí při losu, než loni Slávisté. Western Wildcats je skotský nejstarší klub, který se honosí klasickou ostrovní hrou založenou na houževnatosti a bojovnosti. Každopádně je to určitě hratelnější soupeř než Pinoké,“ dodává Mejzlík.„Věřím, že se do Barcelony vydají podpořit kluky i fanoušci, kteří určitě nebudou litovat. Jedná se o historickou věc pro klub, na krásném místě, navíc s hratelným soupeřem. Říkám si, co víc si přát…,“ usmívá se mezinárodní český rozhodčí, jenž se v tuto chvíli právě v Barceloně nachází na přípravném turnaji pořádaném španělskou federací, jehož se účastní národní celky Španělska, Indie, Nizozemí a Anglie.

Z turnaje EHL Vám ČSPH bude přinášet zpravodajství, těšit se můžete i na ohlasy přímo z Litic. V přiložené grafice je zřejmé, že vítězové a poražení utkání Litice – WW půjde budou mít v druhém utkání za soupeře jednoho z holandských velikánů Bloemendal – Kampong. To už bude pořádná jízda.

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy