Zahraničí: V Německu se vítězí na nájezdy, ve Spojených státech se nedaří

Uběhl další týden a za námi je i další hrací víkend! V Německu se vítězí na nájezdy, zato ve Spojených státech se nedaří. Pojďme se podívat na další hrací víkend našich zahraničních hráčů! 

 

Rüsselsheimer RK 4:3 TuS Lichterfelde Hockey
(po samostatných nájezdech)

Rüsselsheimer s českou reprezentantkou Nelou Tlamsovou ve svých řadách minulý týden odcestoval do německého hlavního města, kde sehrál hned dvě ligová utkání. V sobotu tým z Frankfurtu nastoupil proti TuS Lichterfelde a od prvních minut se jednalo o vyrovnané utkání. Hranici první branky nakonec prolomili hosté těsně před koncem prvního poločasu, a to brankou vstřelenou ze hry. Vedení RRK však nedokázalo udržet dlouho a ve 30. minutě jim bylo ukradeno, když domácí tým vyrovnal stav proměněným trestným rohem. O intenzitě zápasu vypovídal i počet karet, který se vystoupal na konečných pět a to včetně jedné karty žluté barvy. Po dvaceti minutách urputných bojů si vedení opět uzmuli na svou stranu hosté brankou ze hry. Vítězství v základní hrací době však RRK uteklo dvě minuty před koncem, když TuSLi vstřelilo svou druhou branku a opět vyrovnalo stav na nerozhodný. Německá hokejová federace tuto sezónu nově zavedla pravidlo, které při nerozhodném stavu utkání nařizuje samostatné nájezdy. Vítězný tým tak dostane dva body, za remízu a vítězství v nájezdech, zato tým poražený obdrží pouhý bod. Osud Nely a jejího týmu tak stál na samostatných nájezdech. Loterii nájezdů nakonec Rüsselsheimer zvládl lépe a odnáší si cenné dva body do tabulky. 

 

Rüsselsheimer RK 3:4 TC BW Berlin
(po samostatných nájezdech)

Velmi podobný příběh vyprávělo i utkání z následujícího dne, bohužel s hořkým koncem pro tým z Frankfurtu. RKK vstoupilo do utkání opět lépe a ujalo se vedení ve 40. minutě. O dvanáct minut později se po nařízené penaltě však vedení z pevného úchopu RRK opět vytratilo. Stav utkání se tak zastavuje na 1:1 a oba týmy se opět chystají k nájezdům. Tentokrát hosté ve zkoušce samostatných nájezdů neobstáli a do tabulky si připisují pouhý bod za remízu.
,,Obě utkání si byla velmi podobná. Byl to vyrovnaný hokej, který se hrál po celém hřišti. Nám bohužel pořád dělá problém proměňovat šance v kruhu a nájezdy po remíze už jsou jenom taková loterie.”  komentuje zisk dohromady tří bodů Nela. 

 

Bonner THV 3:2 TG Heimfeld
(po samostatných nájezdech)

Po úspěšném vstupu do sezóny z minulého týdne měl Bonner THV s Kristýnou Šafaříkovou v bráně před sebou zdánlivě jednoduché utkání. V šest hodin vzdáleném Hamburku v prvním utkání bonnský tým vyzval TG Heimfeld, který postoupil do druhé německé soutěže minulou sezónu. Očekávaný průběh zápasu se však začal pomalu rozpadávat ve druhé čtvrtině. Po dominanci v prvních patnácti minutách hosté začali ztrácet energii, zato domácí tým, za hlasité podpory svých fanoušků, tuto energii s radostí kradl. I přes vyrovnání sil, utkání však nevidělo první branku až do 21. minuty, kdy se vedení ujali hosté po hcybě v obraně Heimfeldu. V poločasu druhém utrápený bonnský tým odolávál a odolával útokům a tlaku od domácího týmu. Heimfeld nakonec vstřelil vyrovnávací branku do branky Kristýny po dorážce úderu z kruhu. Času do konce zápasu nezbývalo mnoho, a tak se oba týmy připravovali na samostatné nájezdy. Remíza s postupujícím týmem byla pro BTHV očividně dostatečným budíčkem a nájezdy tak hosté s přehledem vyhráli. Za stavu 3:2 si Bonner bere do tabulky cenné dva body.

Bonner THV 1:2 Bremen HC

K naprosto opačně situovanému utkání se BTHV postavilo hned následující den. Na půdě Bremen HC se Bonner postavil proti místnímu týmu, který minulou sezóny spadl z nejvyšší soutěže. Na první pohled se opět jednalo o utkání s předvídatelným koncem, avšak BTHV v neděli nastoupilo jako vyměněné. Vše, co se kazilo předešlý den náhle fungovalo a stav utkání v poločase se zastavil na nerozhodných 0:0. Na první branku si domácí fanoušci museli počkat až do 40. minuty, kdy se BHC ujalo vedení po trestném rohu. Domácí tým udeřil ještě jednou a to o deset minut později, kdy svoje vedení prohloubil na 2:0. S necelými deseti minutami do konce však BTHV zmáčklo plyn ještě trochu více a nakonec bylo schopno snížit na 2:1 tři minuty před koncem. I přes další snahy včetně odvolání brankáře, si nakonec domácí tým pohlídal těšnou výhru a bonnský tým tak odcházel s prázdnou.

Natálie Hájková se bohužel minulý týden k utkání nepostavila. Její tým zaznamenal prohru 3:1 a vysokou výhru 4:0. 


V Belgii jsme se tento týden dočkali výsledků všech druhů. 


Braxgata HC 0:0 Royal Leopold Club
Braxgata HC 2:0 Koninklijke Hockey Club Leuven

Napilno měla minulý týden i Kateřina Laciná, která místo tradičního jednoho utkání odehrála hned dvě. První zápas za celou hrací dobu neviděl jedinou branku a bod si tak odnáší oba týmy. Utkání druhé však již bylo o trochu zajímavější. Braxgata se postavila proti druhému z klubů, které do nejvyšší soutěže postoupili minulou sezónu. Po šedesáti minutách na výsledkové tabuli svítilo očekávané vítězné skóre pro Braxgatu HC a tým si tak připisuje tři body. 

 

Royal Uccle Sport 1:4 Braxgata HC 

K utkání s prvním týmem nastoupil minulý týden i Josef Toms. Na domácí půdě Uccle Sport vyzval favorita na final four – HC Braxgata. Do zdánlivě těžkého souboje však oba týmy vstoupily skvěle. Třebaže se Braxgata ujala vedení, které si dvěma brankami držela na své straně, domácí byli schopni se do zápasu vrátit a stav snížit na 2:1 v poločase. V druhé polovině však hosté ukázali svou sílu a naděje Uccles Sport na bodový zisk rozstříleli dvěma brankami vstřelenými ke konci utkání. Domácí tým tak odcházel ze zápasů bez bodů. Smolnou prohru nám okomentoval Josef Toms:
,,Jsme zklamaní. Měli jsme na to získat alespoň jeden bod, bohužel ke konci jsme polevili a nechali soupeře moc hrát, což nás ty body stálo.” 

 

HC Brugge 3:1 Blue Lions HC

O něco šťastnější víkend má za sebou Tran Thang Duong. I přes zdánlivě přesvědčivou výhru se však jeho tým s výsledkem opět trápil. Do vedení se Brugge dostala těsně před koncem druhého poločasu. Přestože šance se tvořily na obou stranách hřiště, stav 1:0 přetrvával skoro celé utkání a to i přes velké množství trestných rohů, které HC Brugge obdržela. Ani penalta nestačila na zvýšení vedení Tranova týmu. Po vyrovnávacím gólu se však Brugge probudila a v posledních minutách vstřelila dvě branky zajišťující si výhru a tři body.
,,Stále se sehráváme, a proto není naše hra taková, jak bychom si představovali. Celý zápas jsme se tak spíš jenom trápili. Měli jsem velké množství trestných rohů, které jsme nedokázali proměnit a dokonce ani penalta neskončila gólem. O našem vítězství jsme rozhodli až v poslední čtvrtině dvěma rychlými brankami.” komentuje Tran. 


Nakonec se přesuneme do Spojených státu, kde se minulý týden moc nedařilo. 

Lime University 1:2 Mount Olive

Tereza Kopřivová společně se svým univerzitním týmem podstoupila minulý týden dlouhou cestu, aby se postavila prozatím prvnímu týmu tabulky – Mount Olive. Od prvních minut se jednalo o velmi vyrovnané utkání s nerozhodným stavem, což změnila až poslední čtvrtina. Ve čtvrté patnácti minutovce bohužel soupeř proměnil trestný roh, čímž si zajistil těsnou výhru 2:1 a obhájil první místo tabulky. 

 

University of Maine 0:4 University of Massachusetts Lowell

Šňůru výher minulý týden ztratila Tereza Holubcová. V pátek se Black Bears postavili proti univerzitnímu týmu, který se nachází ve vrchní dvacítce týmů v celé NCAA – Umass Lowell. Vstup do zápasu tým z Maine prospal a inkasoval branku hned v první minutě, po proměněném trestném rohu. Pro Black Bears byla úvodní gól zřejmě dostatečnou fackou a tým se postupně rozehrával. Na druhou branku si fanoušci museli počkat až do konce prvního poločasu a bohužel ke zklamání fanoušků domácích se jednalo o branku soupeře, který prohluboval své vedení na 0:2. Maine nebyla schopna na dvoubrankovou ztrátu odvědět a v druhém poločasu ještě dvě branky inkasovala, čímž veškeré naděje na otočení stavu vymizela. Po dvou vítězstvích v řadě si tak univerzita z Maine připisuje vysokou prohru 4:0.

 

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy