EHL klepe na dveře, „Vždy to byl můj sen,“ říká Koryťák.

Hokejový svátek je tu! TJ Plzeň Litice budou již nesmazatelně druhým českým týmem, který si zahraje EHL. Co to je EHL? Nejlepší klubová soutěž v Evropě, tedy taková Liga mistrů v pozemním hokeji.

Hrát se letos bude v Barceloně, kam ve čtvrtek zamíří, a poprvé se míčku naši hráči dotknou v sobotu 7. října od 14:15 se skotským Western Wildcats HC. Los byl, alespoň v prvním zápase, velmi přívětivý – minulý rok si například Slavie zahrála s nizozemskými vicemistry, Pinoke. Naděje, že bychom se mohli dočkat historicky první výhry, tedy rozhodně je.

Pokud vyhrají, budou hrát o postup do KO8, kde je 8 nejlepších týmů Evropy. Pokud prohrají, utkají se alespoň o celkové pořadí. Jejich soupeřem bude ale jen z dvojice SV Kampong a HC Bloemendaal. Oba týmy jsou z Nizozemska, první zmiňovaný tým skončil minulou sezónu třetí, ten druhý prohrál finále s Pinoke.

„Je to skvělý pocit,“ říká Jakub Koryťák. „Myslím, že můžu mluvit za všechny, že je to životní úspěch, a to nejvíc, co jsme kdy hráli. Vždy bylo EHL můj sen.“

„Příprava začala začátkem července, měli jsme 3x-4x týdne běhání a posilování. Zaměřovali jsme se hlavně na rychlostní vytrvalost, sprinty, posilování spodní části těla a zpevnění středu těla.“

„Los k nám by přívětivý a nadělil nám soupeře ze Skotska. Mohlo to dopadnout daleko hůř, ale zase by byl zápas pro nás daleko atraktivnější. Jestli jsou hratelní nevím, ale určitě jedni z těch hratelnějších. Koukali jsme na pár jejich zápasů, takže nějakou představu máme. Na hřišti je ale vždy vše jinak a hraješ s tím, jak ses připravil. Věřím, že dokážeme se soupeřem odehrát zajímavý zápas, a uděláme vše pro výhru,“ zakončuje Jakub.

O celém dění budeme informovat, pokud byste se ale chtěli na zápasy dívat sami, odkaz naleznete zde.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy