Litice v EHL: „Byl to dobrý zážitek a motivace nadále makat,“ říká Koryťák

Po sobotním velmi vyrovnaném zápase čekal na Litické o několik tříd lepší soupeř, nizozemský Bloemendaal, který celou soutěž v minulém i předminulém ročníku ovládl.

HC BLOEMENDAAL – TJ PLZEŇ LITICE 17:1 (3:0, 4:0, 4:1, 6:0)

10. Bovelander, 14., 16., 20., 47., Brinkman T., 12., 19., 53. Brinkman J., 27., 38. Mirales 33., 35. Wardmerdam, 35., 51. Beins, 48. van Doren, 56., 60. Wortelboer – 32. Gerlický

Plzeň dokázala poměrně dlouho držet nerozhodný stav. Poprvé se jej podařilo prolomit až v desáté minutě. O dvě minuty se o slovo přihlásili tahouni nizozemského útoku bratři Brinkmanové. Těm se utkání náramně povedlo, brankáře Nečase překonali sedmkrát. Za zmínku ale stojí, že jednomu z nejlepších týmu světa dokázali dát litičtí gól. Konkrétně se střelcem stal Eduard Gerlický, kterému se to povedlo v jednom z brejků.

„Věděli jsme, že je to těžký zápas, na tenhle kolotoč jsme připraveni nebyli,“ konstatuje Jakub Koryťák. „Viděli jsme konečně rozdíl mezi profíkama a klukama jako jsme my. Některé situace jsme ale i tak vyřešili dobře. Myslím si, že včerejšek byl o dost více srovnatelný s naší úrovní. Celkově to ale byl velmi dobrý zážitek, budeme i nadále dělat všechno, abychom se sem dostali znovu.“

Celkově Litice dosáhli srovnatelných výsledků jako minulý rok Slavia. Skončili na 16. – 13. místě, což bude i tak znamenat cenné body do koeficientu. Jestli se vítěz ligy podívá do EHL také příští rok, budeme vědět opět až na jaře. Záležet bude i na umístění Slavie v jarních pohárech.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy