Litice v EHL: „Byl to zážitek, ale je to škoda,“ hodnotí Adam Uhlíř

Druhým týmem, který se představil v nejprestižnější klubové evropské soutěž, EHL, byl TJ Plzeň Litice. Těm los do prvního kola poměrně přál, nastoupil totiž proti skotským Western Wildcats, což byla, vzhledem k možnostem, přijatelná volba.

Litice dlouho sahaly po senzačním postupu

WESTERN WILDCATS HC – TJ PLZEŇ LITICE 3:1 (1:0, 0:1, 0:0, 2:0)

13. Moran, 51. Christie, 54. McAllister – 25. Uhlíř

Litice do zápasu nevstoupily příliš šťastně, po třinácti minutách prohrávaly po střele z rohu. To je ale mentálně nepoložilo, naši hráči si dokázali i nadále vytvářet další brankové příležitosti, které ale dlouho smolně nekončily gólem. To se povedlo prolomit až Adamovi Uhlířovi, který se prosadil svým nahozením a šťastné teči obránce. Nutno ale podotknout, že více ze hry měli o trochu Skotové a několik dobrý zákroků si musel připsat brankář Nečas. Do vyložených šancí se i nadále však dostávali i hráči v modro-žlutých dresech. V 39. minutě se jedna z nich naskytla Homolkovi, před kterým se z prostoru kolem penalty otevřela cesta přímo k brankáři. Bohužel mu střela nesedla tak, jak by bylo v danou chvíli potřeba. Utkání se zlomilo v posledních deseti minutách, obě branky padly po nešťastně bráněných rozích.

„Tempo bylo vysoké, tahaly jsme nohy, ale zápas to byl parádní,“ chválí kapitán Adam Uhlíř. „Byl to zážitek, ale je to škoda. Soupeřovi góly padaly hlavně z rohů, protože ze hry jsme je do moc vyložených šancí nepouštěli. Nám nepřálo štěstí, trefili jsme i břevno. Soupeř byl ale o něco lepší a asi zaslouženě vyhrál.“

Druhý duel odehrají v neděli od 16:00 s nizozemským Bloemendaalem, týmem, který minulý i předminulý ročník vyhrál. Tentokrát ale podlehl svému krajanovi, Kampongu, a do finálové fáze se nepodívá.

Sledovat průběh zápasu budete moct zde.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy