Zahraničí: Tran opět boduje, v Německu se nedaří

Zatímco v České Republice je podzimní část extraligové soutěže již minulostí, za hranicemi se stále hraje venku na umělé trávě a mnozí z našich zástupců budou na čerstvém vzduchu nastupovat k zápasům až téměř do konce listopadu! Ale nepředbíhejme a pojďme se radši podívat jak vypadal minulý herní týden! 


Royal Uccle Sport 0:1 Royal Léopold Club 

Royal Uccle Sport předvedl minulý týden další obdivuhodný výkon, ačkoliv to na první pohled nemusí být vůbec zřejmé. Tým Josefa Tomse v neděli nastoupil proti Royal Léopold, který se drží na první příčce tabulky s úctyhodným náskokem 8 bodů na druhou příčku. Zdánlivě předem rozhodnuté utkání však nabralo nečekaného směru, když se oba týmy ocitly téměř na konci druhého poločasu bez jediné vstřelené branky. Stav 0:0 znamenal pro desátý tým tabulky, Uccle Sport, skvělý výsledek proti prozatímnímu lídrovi. Naneštěstí pro Josefa a jeho tým se Léopodl probral se svého zlého snu a do konce utkání stačil míček do jejich branky dotlačit. Uccle Sport si tak z minulého týdne neodnesl žádné body, zato předvedl skvělý výkon proti silnému soupeři. 

 

HC Brugge 4:2 Leopard HC 

Již šestou výhru v řadě si připisuje ke svému jménu HC Brugge společně s Tran Thang Duongem. Cesta ke zvýšení počtu výher byla však minulý týden složitější, než by se zdálo. V pozici hostů HC Brugge vyzvala celek z belgického Gentu – Leopard HC. Dle očekávání do utkání vstoupili lépe hosté a vedení si zajistili již během prvních minut. Rozdíl v kvalitě obou celků byl znatelný, přesto se domácí příležitostně dostali k šanci vytvořit si přečíslení a branku Brugge ohrozit. Přesně takové přečíslení stálo hosty vybojované vedení a stav zápasu byl tak vyrovnán na 1:1. Další z viditelných rozdílů mezi mužstvy byl počet hráčů se kterými se k utkání dostavily. Zatímco Tran a jeho tým měli střídačku plnou, lavička domácího Leopardu zela prázdnotou. Tempo domácích tak postupně opadávalo, zatímco hosté udržovali to své na stejné úrovní. Brugge si tak pohodlně převzala vedení zpět a průběžně ovládla i celý zápas. Za konečného stavu 4:2 si tak může Tranův tým připsat další body a oslavit již šestou výhru v řadě.  


HC Waterford 6:2 Catholic Institute Athletic Club

V podávání solidních výkonů pokračuje i HC Waterford a František Svoboda. Jako hosté se tým minulý týden postavil proti Catholic Institute Athletic Club, jednomu z papírově slabších mužstev. Waterford, který doposud odehrál skvělá utkání, měl s domácím týmem pouze malé potíže a průběh zápasu držel pevně ve svých rukách. Jediné zaváhání přišla v podobě dvou branek které však sloužili pro Waterford spíše jako budíček, než vážné ohrožení stavu utkání. Waterford tak odcházel s přesvědčivou výhrou 6:2 a cennými body do tabulky.


UD Taburiente 2:3 Tenis de La Magdalena

Jiřímu Kuličkovi a UD Taburiente minulý týden štěstí příliš nepřálo. V neděli se tým postavil proti v tabulce podstatně výše postavenému celku Tenis de La Magdalena. Taburiente se nenechala zastrašit rozdílem v postavení a k zápasu tým přistoupil se zodpovědností a odhodláním vyhrát. Bohužel to, co domácím chybělo nebylo odhodlání, ale troška štěstí. Za stavu 2:3 tak poslední střela zápasu z hokejek Taburiente místo branky soupeře rozezněla pouze tyč a zapadla do zadního outu. Domácí tak i přes houževnatý výkon odcházeli bez bodu. 


Rüsselsheimer RK 1:2 SC Frankfurt 1880

Do dresu RRK se po dvou promeškaných zápasech vrátila i Nela Tlamsová, a to netradičně již v pátek. Rüsselsheimer nemusel cestovat ke svému utkání daleko, protože jejich soupeřem byl SC Frankfurt 1880, jehož sídlem je též Frankfurt. Skóre otevřel v desáté minutě Rüsselsheimer, který zaslouženě proměnil trestný roh. První poločas se odehrával v pevné režii hostů kontrolující téměř celou herní plochu. Když se ozvala píšťalka a nastal desetiminutový poločas, RRK tak vedlo za stavu 1:0. Po startu poločasu druhého na sebe však vyrovnání nenechalo dlouho čekat a necelých osm minut od opětovného spuštění času byl stav 1:1. S vyrovnáním se rozložení sil na hřišti pozvolna měnilo a hosté, obávající se ztráty bodů, začali chybovat. Pravé tyto chyby nakonec RRK stály tolik potřebné tři body, když jim Frankfurt sebral vedení o deset minut později brankou na 1:2. Rüsselsheimer tak z nadějně rozehraného utkání odchází bez bodů. 

 

Bonner THV 1:2 DS Düsseldorf 

Ani Kristýna Šafaříková s BTHV neměla minulý týden štěstí a na body nedosáhla. Bonnský druholigový klub se minulý týden vydal do hodinu vzdáleného Düsseldorfu sehrát poslední utkání podzimní částí. Po úspěšných dvou týdnech, kdy si Bonner nepřipisoval nic jiného než výhry, tým chtěl uzavřít podzimní část sezóny podobným způsobem. Sny o výhře se však začaly pomalu vzdalovat když domácí otevřeli skóre v 24. minutě. Bonner však na branku reagoval příkladně a odpověď na úvodní gól přišla o necelé čtyři minuty později vyrovnáním na 1:1. Přestože první poločas skončil pro tým Kristýny pozitivně, poločas druhý byl pro bonnský tým spíše trápením. Celých třicet minut se snažili hosté dobývat branku domácího DSD, avšak marně. Ani jedna šance z hokejek Bonneru se za brankovou čáru domácích nedostala a nerozhodný stav tak přetrvával stejně jako hrozba samostatných nájezdů. Rozhodnutí přišlo až dvě minuty před koncem, kdy míček rozvlnil síť bonnerské branky po trestném rohu DSD. Na pátou výhru v řadě tak BTHV nedosáhlo a odchází bez jediného bodu. Podzimní část soutěže zakončuje Bonner na třetím místě tabulky. 

 

Berlier HC 0:1 Der Club an der Alster

Výhra těsně utekla z hokejek i BHC, kde nastupuje Natálie Hájková. V ,,zápase týdne”, jak toto utkání popsala Německá hokejová federace na svém instagramu, hostil berlínský tým Der Club an der Alster. Alster je lídrem skupiny B nejvyšší soutěže, a to bez jediné porážky. Berliner na místě třetím, tak stál před jedním z nejnáročnějších utkání sezóny. Již od prvního hvizdu byla převaha Alsteru znát a Berliner nátlaku hostů nedokázal odolat příliš dlouho. O otevření skóre se hosté postarali již v páté minutě utkání. Facka v podobě branky v prvních minutách byla pro domácí dostatečným budíčkem a Berliner se začal vracet do hry. Úvodní branka utkání byla ale bohužel i brankou poslední, a tak se domácí dalším útokům lídra tabulky úspěšně ubránili, ale vlastní branku vstřelit nedokázali. Za těsného stavu 0:1 tak BHC na domácí půdě prohrává. 


Limestone University 3:2 Coker University
Limestone University 3:4 University of Mount Olive Trojan

Tereza Kopřivová se minulý týden vydala do vzdálené Severní Karolíny odehrát utkání proti Coker University. Dlouhá cesta se na týmu projevila jak na stránce mentální, tak fyzické a vstup do zápasu se tak Saints nepovedl dle představ. V poločase tak tým Terezy prohrával 0:1. Po poločase však tým ukázal svou sílu a byl schopen utkání vyrovnat a nakonec i ovládnout za stavu 3:2. V utkání druhém hostila Lime University na svém hřišti dosavadního lídra soutěže University of Mount Olive Trojan. Vzájemné utkání týmů z počátku sezóny skončilo těsnou prohrou Saints. V odvetě domácí pohlíželi na vylepšení svého výkonu a tří bodový zisk. Ani Olive University však nebyla ochotná vzdát se statusu neporaženého týmu a na domácí tak nastoupila v plné síle. Od prvních minut se tak Saints ocitli pod tlakem, kterému v prvním poločase odolávali pouze těžko. Nátlak se projevil i na stavu, který se v poločase zastavil na 0:4 v prospěch Olive University. Podobně jako v předešlém utkání, druhý poločas byl pro domácí velkým zlepšením a byl k nerozeznání od prvních třiceti minut utkání. Saints se dokázali do zápasu vrátit obdivuhodným způsobem a nastřílet téměř dostatečný počet branek k vyrovnání utkání. Z důvodu neuznání jednoho z gólu však domácí odcházeli místo s body pouze s velmi těsnou prohrou 3:4

Tereze Holubcové a Black Bears se minulý týden nedařilo. Tým si připsal dvě prohry obě za stavu 1:2 a to s Vermont University a Northeastern University. 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy