Zahraničí: Klaban se vrací zpátky do hry, Tlamsová poráží lídra tabulky

S dalším článkem ze zahraničí vám přinášíme opět i nové hráče, kteří se zapojí do naší rubriky! Tentokrát se však jedná spíše o známější tvář, a to o Štěpána Klabana, který nastupuje v holandské nejvyšší lize. Štěpán se v průběhu podzimní části zotavoval ze zranění kolene a minulý týden odehrál svůj první zápas! Jak dařilo jemu a zbytku našich zástupců? Pojďme se podívat na další herní týden v zahraničí! 


HC Klein Zwitserland 2:4 Pinoké

Hned ve svém prvním zápase po zranění, měl před sebou Štepán Klaban a jeho tým velkou výzvu. V roli hostů v sobotu Klein Zwitserland vyzval k souboji dosavadního lídra tabulky a tým, který zatím v podzimní části neztratil ani bod – Pinoké. I přes povedené výkony, které byl Klein Zwitserland v posledních utkáních schopen předvést pořážejíc týmy v tabulce na podstatně vyšších pozicích, byl v tomto utkání favoritem jednoznačně domácí tým. Od samotného začátku bylo utkání poměrně vyrovnané. Domácí sice své protivníky viditelně tlačili, avšak Zwitserland byl schopen většině útoků Pinoké odolávat. Pod první branku se nakonec podepsali právě domácí, po dlouhém dobývání branky hostů. Čas první půle pomalu uběhl a Zwitserland se za stavu 0:1 stále nacházel v nadějné pozici pro bodový zisk a hlavně v pozici na značné překvapení dosavadního lídry tabulky. V druhé půlhodinovce však nebyli hosté schopni opětovně najít nekompromisní bránění, které předváděli v poločase, čehož se domácí s radostí chopili. Pinoké přidalo ke svému skóre tři branky v průběhu prvních třiceti minut, a tak Zwitserland se ziskem dvou branek již nebyl schopen hranici bodového zisku atakovat. V prvním utkání tak na Štepána čekala prohra, ten však svůj návrat hodnotí pozitivně:
,,Přestože náš výkon nepostačil na výhru, moje pocity jsou pozitivní. Mohl jsem si s klukama zase zahrát a nečekalo mě jen fandění, taky jsme se přesvědčil, že jsem to naštěstí nezapomněl.


Kateřina Laciná k utkání nenastoupila z důvodu reprezentačních povinností. Braxgata hrála nerozhodně s Royal Victory HC za stavu 1:1

Ani Josef Toms se minulý týden k utkání nepostavil. Uccle Sport podlehl KHC Dragons 1:5

HC Brugge 2:1 KHC Saint Georges
HC Brugge 0:2 Hoegarrden

Mužstvo z belgického městečka Brugge, ve kterém se tuto sezónu pravidelně představuje Tran Thang Duong, doposud proplouval ligovou soutěží bez větších problémů připisujíc si minulý víkend šestou výhru v řadě. K tomuto obdivuhodnému číslu přidalo HC Brugge minulý týden ještě jednu výhru, než byla jejich vítězná šňůra přerušena. V sobotním zápase nastoupil Tran a jeho tým proti týmu nejlepší čtyřky tabulky – KHC Saint Georges. Na domácí půdě vstoupilo Brugge do zápasu lépe, než-li soupeř a brzy se ujalo vedení. Jak to tak bývá u utkání se silnými soupeři, tempo hokeje bylo vysoké a šancí na obou stranách tak nebylo málo. Hosté se nakonec do branky domácích po několika neúspěšným pokusech trefili a skóre bylo vyrovnáno na 1:1. Nerozhodný stav se značně projevoval na celkové atmosféře zápasu, která narůstala každou minutou. K radosti domácích fanoušků bylo Brugge schopno opět se ujmout vedení z trestného rohu a jednogólový náskok už si domácí do konce utkání pečlivě pohlídali. Utkání druhé však ke šťastnému konci nedospělo, spíše naopak. K odvetnému zápasu proti Hoegaarden si Tranův tým musel dojet na hřiště soupeře. Tým, který den předtím úspěšně bránil a nekompromisně útočil, jakoby se na hřišti Hoegaarden ztratil. Hosté se trápili s protiútoky a produktivitou. Osudné se jim nakonec staly dvě přečíslení, ze kterých si Hoegaarden zajistila vedení a již jej nepustila. Brugge nezaznamenala ani jedinou branku a jejich výherní šňůra tak končí na čísle sedm. 


Berliner HC 4:3 Münchner SC (po samostatných nájezdech)
Berliner HC 2:3 Mannheimer HC

Podzimní část nejvyšší německé soutěže ukončila Natálie Hájková v dresu BHC těsnou výhrou a smolnou prohrou. Berliner se v obou utkáních představil v roli hosta a jako první se tým střetl s Münchner SC. Vzhledem k vyššímu postavení berlínského celku v tabulce byli hosté jasnými favority na tříbodový zisk. Utkání však nabralo nečekaný směr, když se za nerozhodného stavu 0:0 oba týmy ocitly témeř na konci základní hrací doby. Hranici úvodní branky nakonec konečně zdolal domácí tým, když překonal brankářku BHC a chopil se vedení ve 40. minutě. Až dvě minuty před koncem dokázali hosté na úvodní branku konečně odpovědět, a to po proměnění trestného rohu. Oba týmy se tak za stavu 1:1 přesunuly do fáze samostatných nájezdů, ve kterých nakonec těsně zvítězil tým Natálie.
V neděli se berlínský klub střetl s úřadujícím mistrem Německa Mannheimer HC. Do o poznání težšího utkání Berliner však vstoupil podobně jako předešlý den a první branku inkasoval v 18. minutě. Třebaže skóre otevřeli právě hosté, síly na hřišti byly rovnocenné a vedení tak v rukou Mannheimeru nikdy nezůstalo příliš dlouho. Hosté vždy dokázali na branku domácích odpovědět a stav utkání vyrovnat. Berliner měl nájezdy, které by týmu daly šanci utkání ještě ovládnout a obrat mistra Německa o cenné body, na dosah ruky, naneštěstí necelou minutu před koncem základní hrací body domácí dokázali trefit do berlínské branky jednu poslední střelu a zápasu se zmocnit. I přes skvělý výkon si tak Berliner z posledního hracího víkendu podzimní části odnáší dva body a obsazuje 4. místo tabulky. 

 

Rüsselsheimer RK 2:1 Feudenheimer HC
Rüsselsheimer RK 3:2 TSV Mannheim Hockey (po samostnatných nájezdech)

Téměř identicky zakončila svojí podzimní část i Nela Tlamsová, která nastupuje za frankfurtský tým Rüsselsheimer RK. Pro Nelu však poslední dvě utkání měla šťastnější konec v podobě zisku pěti bodů, z čehož dva body RRK sebralo z rukou lídra tabulky. Pojďme se však nejdříve podívat na sobotní zápas, kde se Rüsselsheimer postavil proti Feudenheimer HC. Týmy od sebe v tabulce nedělí ani jediná příčka. Výhra v tomto utkání by tak pro vítězný celek znamenala značnou výhodu v jarní částí soutěže. Se chtíčem tyto tři body urvat právě pro svůj tým bylo utkání zahájeno. Tempo bylo od počátku vysoké a rozložení sil bylo velmi vyrovnané. Možná právě proto i fanoušci na úvodní branku museli počkat až do samotného konce prvního poločasu, kdy se Feudenheimer ujal vedení. Šanci na vítězství však ve svých rukách domácí neudrželi příliš dlouho a RRK bylo schopné vyrovnat na 1:1 po necelé minutě od úvodní branky. Utkání nabídlo napětí až do posledních minut a právě v těch nakonec padla i vítězná branka z hokejek Rüsselsheimeru. Za stavu 2:1 si tak tým Nely připsal tři body a následující den se utkal s lídrem tabulky – TSV Mannheim Hockey. Navzdory odhadům byl frankfurtský tým schopen zápas dovést až do samostatných nájezdů, kde Mannhein nekompromisně obral o cenné body. RRK tak zakončuje podzimní část úspěšným víkendem a obsazuje průběžnou 5. příčku. 


UD Taburiente 0:0 San Sebastian 

Jiří Kulička s UD Taburiente mají za sebou nepříliš úspěšný víkend. V utkání proti San Sebastian, které bylo pro tým jedním z posledních šancí na to vybojovat si tolik cenné body, Taburiente nepředvedla výkon hodný tří bodového zisku. Šedesát minut nestačilo na skórovaní branky ani z jedné strany a stav se tak ke konci utkání zastavil na nerozhodných 0:0. Taburiente se touto remízou dostává do problémů a nyní jí dělí pouhé jedno místo od potenciální baráže o sestoupení. 


Black Bears Maine 1:4 University of California

Za mořem se Tereze Holubcové s Black Bears Maine při prvním pohledu na skóre příliš nedařilo. V tomto případě však první pohled klame! I přes vysokou prohru, kterou Bears obdrželi, bylo utkání nesmírně vyrovnané. Míček nezůstával na polovině ani jednoho z týmů příliš dlouho a šancí bylo též hojně na obou stranách. Problémem, který nakonec mohl i za prohru Bears, se ukázala být produktivita univerzitního týmu. Vytváření šancí tak obtížné nebylo, zato využít tyto šance bylo pro Bears v tomto utkání oříškem. Jediná branka vstřelena univerzitou Maine tak nestačila na ohrožení vítězství University of California a Bears odcházejí bez bodu. 

Limestone University 2:0 Belmont Abbey 
Limestone University 4:0 Lincoln Memorial 

Tereza Kopřivová v bráně Limestone University Saints má za sebou velmi úspěšný týden! V posledních dvou utkání základní části sezóny zvládl tým nejen neinkasovat ani jedinou branku, ale i obě utkání přesvědčivě ovládnout a vyhrát. Saints tak ukončili základní část sezóny pořádnou dávkou motivace a od příštího týdne už budou nastupovat pouze v utkání play-off. 

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy