Halová sezóna za dveřmi – o víkendu nás čeká Pragochema

Již tento víkend se v kbelské sportovní hale odehraje tradiční turnaj Pragochema Cup pořádaný HC Bohemians. Kromě účastníků českých halových soutěží se představí také čtyři týmy z Rakouska.

Turnaj se uskuteční již po šestapadesáté a diváci se budou moci těšit na dva dny plné hokeje. Nabitý program zahájí v sobotu ženy pořádajícího klubu HC Bohemians proti Slavii Hradec Králové. Následovat bude ještě dalších 17 utkání ve zkráceném formátu 2×15 minut. Dalších 15 zápasů uvidíme v neděli.

V mužské kategorii se představí celkem 6 týmů (Rača Bratislava, HC Bohemians Praha, HC 1972 Rakovník, President, HC Wien a AHTC). Týmy budou hrát v rámci jedné skupiny systémem každý s každým. Ženy budou rozděleny do dvou skupin po čtyřech týmech (SK Slavia Praha, HC 1972 Rakovník, HC 1946 Praga, Prater a HC Bohemians Praha, HC Slavia HK, Rača Bratislava, WAC) a v závěru turnaje si zahrají zápasy o umístění. Finálový boj je na programu v neděli v 17:50. Kromě hráčů čeká náročný program také rozhodčí, kteří se mezi zápasy zúčastní školení v rámci přípravy na nadcházející ligovou sezónu.

Pragochema představuje kromě možnosti utkat se se zahraničními soupeři také příležitost k přípravě na nadcházející halovou extraligu. Ta bude v případě žen velmi krátká, vzhledem k účasti české reprezentace na lednové kvalifikaci na OH v Paříži bude odehrána během dvou týdnů. O extraligových bojích Vás ale budeme informovat později, nyní Vás srdečně zveme na 56. ročník Pragochema Cup. Věříme, že si turnaj užijí jak hráči, tak diváci.

-bp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy