Repre žen: Příprava v Nizozemsku je za námi

Naše reprezentační áčko se vydalo na přípravu do Nizozemska. O tom, jaké bylo složení skupiny, se dočtete v úvodním článku zde. Nejdříve v termínu od 5. do 7. listopadu dorazily holky do města Zwolle, kde tým prošel intenzivním tréninkem. Původně byl v plánu i zápas s univerzitním týmem, avšak ten se musel zrušit.

Další den se holky přesunuly do Huitzenu, kde se již utkání konalo. Navíc s velmi atraktivním soupeřem – nizozemským výběrem žen do 21 let. I přestože konečný výsledek byl 0:6, zápas byl velmi užitečný. Více k němu a celému výjezdu řekla Kateřina Topinková.

„Hlavně v první čtvrtině jsme hrály velmi dobře, až tak, že to mě samotnou překvapilo,“ přiznává Kateřina. „Celkově to předčilo má očekávání. Soupeřky sice měly rychlejší nahrávky i celkovou hru, i přesto jsme si ale vytvářely šance. Jen jsme je, na rozdíl od nich, neproměňovaly. Hrály jsme zodpovědně, vracely jsme se zpátky do obrany a bylo vidět, že všechny holky chtějí hrát a porvat se o to,“ říká k zápasu.

„Jsme rády, že se můžeme připravovat s velmi kvalitními týmy. Myslím si, že nám to ukazuje, jaký je v týmu potenciál. Každým zápasem se posouváme dopředu a přináší nám to zkušenosti, které jsou pro nás cenné. Pracujeme na tom, abychom se v Indii ukázaly v nejlepším světle a s formou hodnou toho, abychom bojovaly o účast pod pěti kruhy!“

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy