Zahraničí: Kopřivová bere druhé místo!

Po vzoru článku z minulého týden, i tento týden k naší rubrice přidáme nový přírůstek! Tento týden se jedná o rakovnického odchovance Jana Trejbala! Jan tuto sezónu nastupuje v dresu Railway Union za mořem v Irsku. Jak se mu dařilo po návratu ze zranění a jak si vedli naši ostatní zástupci? Pojďme se na to podívat! 


Railway Union HC 4:1 Wicklow HC 

Za pochmurného irského počasí nastoupil Jan Trejbal ke svému prvnímu zápasu od zranění. Railway Union se postavila proti papírově výrazně slabšímu soupeři Wicklow HC. Utkání od prvních minut probíhalo dle očekávání. Railway na pozici silnějšího týmu úspěšně tlačila svého soupeře a dávala mu pouze malý prostor pro hru. I přes dominanci Janova týmu, Union měla problém prolomit hranici první branky a to zejména díky brankáři Wicklow, který držel svůj tým na čistém kontě. Na úvodní branku si tak museli fanoušci počkat až do konce první čtvrtiny, kdy Union konečně domácího brankáře překonala. Po zbytek zápasu hosté udržovali svou dominanci a navyšovali své vedení stabilním tempem jedné branky za čtvrtinu. I přes rozdílné herní tempo Wicklow bylo nakonec schopné na čtyři branky odpovědět a vstřelit svou první a jedinou branku v utkání. Snižující trefa na 4:1 však již nemohla ohrozit jasné vítězství Railway Union. 


Royal Uccle Sport 4:1 Royal Victory HC

Druhou čistou výhru v řadě si připisuje Uccle Sport s Josefem Tomsem ve svých řadách. Tým se minulý týden utkal s Victory HC, která postoupila do nejvyšší belgické soutěže minulou sezónu. V honu za body měl tak Uccle Sport jasný cíl: svého soupeře porazit a oloupit ho o tři cenné body. A tak se i stalo. I přes dvě penalty, které Uccle neproměnil, a hry bez gólmana, kterou se Victory snažila ještě vrátit do zápasu, Uccle Sport ovládl utkání stavem 4:1 a odnáší si druhou výhru v řadě. 

Braxgata HC 3:0 Royal Herakles Hockey Club 

Další výhru ve dresu Braxgata HC si připisuje i Kateřina Laciná. Její tým přemohl minulý týden Royal Herakles stavem 3:0. 

HC Brugge 3:1 Royal Hermes

Belgickou vítěznou trojici uzavře Tran Thang Duong, jehož tým se minulý týden utkal s Royal Hermes, který se pohybuje spíše na nižších příčkách tabulky. Výhled na komfortní tři body Brugge komplikovalo vědomí, že Hermes před několika týdny uhrál vydřenou remízu s vedoucím týmem tabulky. Podceňování tohoto celku tak nebylo na místě. Tranův tým naštěstí k utkání přistoupil se zodpovědností a vítězství si zajistil již v první polovině, a to třemi brankami. Brugge zaváhalo jenom jedinkrát, když Hermes využil svou šanci a snížil z trestného rohu. Proměněný trestný roh měl však daleko k ohrození další výhry pro Brugge. 


HC Klein Zwitserland 1:4 HC Oranje-Root 

Po prohře z minulého týdne na Štěpána Klabana čekala další zkouška ohněm. Tentokrát se Klein Zwitserland setkal s týmem, jehož barvy oheň připomínají – HC Oranje-Root. Ve snaze prolomit šňůru proher, která Zwitserland provázela, týmu do karet příliš nenahrávala absence několika klíčových hráčů. Naneštěstí pro Š těpána se tyto šance výrazně zúžily již ve čtvrté minutě, kdy se Oranje-Root poprvé trefili do branky jeho týmu. Zwitserland jako odpověď na úvodní branku začal svého soupeře tlačit do jeho vlastní poloviny, bohužel pouze s malým úspěchem. Většina šancí, které si Zwitserland tvrdě vybojoval skončily buď mimo branku nebo na betonech brankáře Oranje-Root. Štěpánův tým byl schopen na branky Oranje- Root odpovědět pouze jediným gólem, který již nestačil na zamíchání výsledkem. Po šedesáti minutách převážného bránění si tak Zwitserland připisuje další prohru a odchází bez bodů. 


UD Taburiente 1:1 Atlètic Terrassa Hockey Club

Významné body si za minulý týden připisuje UD Taburiente a oddaluje se tak od sestupových příček. Tým Jiřího Kuličky se postavil proti výrazně výše umístěnému Atlètic Terrassa Hockey Club. Po smolné remíze z minulého týdne potřebovalo Taburiente zoufale získat body a utkání proti sedmému týmu tabulky na první pohled nevypadalo jako příležitost tomu tak učinit. Terrassa však podcenil svého soupeře, čehož Taburiente s nadšením využila a ujala se vedení hned v první čtvrtině. Bránění se pozvolna měnilo na utočení a Tabutriente předváděla proti Terrassa velmi vyrovnaný výkon. Soupeř byl nakonec schopen na nátlak Taburiente odpovědět a vyrovnat stav na 1:1. Přestože jim výhra jenom těsně protekla mezi prsty, Taburiente stále odchází s jedním bodem a oddaluje se tak o spodních příček tabulky. 


Lime University 2:1 Converse University
Lime University 1:0 Newberry College
Lime University 1:2 Lander University 

Po zakončení základní části sezóny se Tereza Kopřivová v brance Saints vydala do bojů v play-off. Prvním soupeřem Saints byla Converse University a oba týmy předváděly po celé utkání vyrovnaný výkon. Vyrovnanosti odpovídal i stav zápasu, který v poločase čítal jednu branku pro každý tým. Až šest minut před koncem se Saints povedlo vstřelit branku a ujmout se tak vedení. S blížícím se koncem utkání tlak na udržení tolik vydřeného vedení stoupal, Saints naštěstí zachovali kladnou hlavu a výhru ze svých rukou už nepustili. Těsná výhra posunula tým do semifinálového boje proti Newberry College. Po vzoru předešlého utkání se Saints ujali vedení hned v první čtvrtině a i přes zvyšující se nátlak od Newberry se již stav 1:0 pro Saint do konce utkání nezměnil. Tým Terezy Kopřivové tak postoupil do vysněného finále proti Lander University. Univerzitní tým složený převážně z nizozemských hráček se již na první pohled zdál jako velká výzva pro Saints. Po šedesáti minutách, kdy Saints předvedli svou houževnatost a odhodlání se stav utkání zastavil na nerozhodných 1:1 a oba týmy tak putovaly do prodloužení. V nastaveném čase už Saints však štěstí scházelo, zato Lander jakoby své štěstí nalezlo a vítěznou trefu do branky Terezy dokázalo protlačit. Saints se tak velmi úspěšné sezóně musí spokojit z druhým místem.   

 

University of Maine 3:2 University of New Hampshire
University of Maine 1:8 University at Albany

Svoji sezónu minulý týden zakončila i Tereza Holubcová v dresu University of Maine. Ve čtvrtfinále se Bears postavili proti University of New Hampshire, kterou brankou v nastaveném čase přemohli 3:2. Bohužel v semifinále již tým nestačil na University at Albany a odchází po vysoké prohře 1:8. 

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy