Zahraničí: Češi sbírají poslední body na sklonku sezóny

Teploty klesají a dny se krátí, stejně jako počet zbývajících hracích týdnů za hranicemi České republiky! Zatímco na domácí půdě se týmy pomalu přesouvají do vytopených hal, za hranicemi stále hrstka českých zástupců nastupuje na umělé trávě. Pro některé z nich teploty venku nejsou problémem, zato jiným počasí značně komplikuje závěr sezóny. Kdo ještě běhá po venkovních hřištích a jak se jim dařilo tento týden? Pojďme se na to podívat! 


UD Taburiente 1:8 Club de Campo 

Jediným hráčem, kterého klesající teploty nemusí tolik trápit je Jiří Kulička,nastupující v nejvyšší Španělské lize. Na Pyrenejském ostrově se totiž teploty pohybují kolem příjemných dvaceti stupňů, zatímco pro zbytek našich hráčů jsou teploty již v jednociferných číslech. Příjemné španělské podnebí však nijak neulehčili Jiřímu a jeho týmu víkendový zápas, ve kterém se Taburiente setkala s několikanásobným mistrem Španělska Club de Campo. Po vybojované remíze z minulého hracího týdne a oddálení se od sestupových míst, tým tento týden opět stál před hrozbou se k těmto místům přiblížit. Papírově silnější de Campo si s Taburiente moc hlavu nelámalo a dle očekávání zápas ovládlo přesvědčivým výsledkem 1:8. Na první pohled brutální výsledek pro sestupu hrozící Taburiente, avšak jak sám potvrdil Jirka, ne všechno je tak zlé jak se zdá. I přes vysokou prohru, kterou tým obdržel, Jirka vyzvedl skvělý týmový výkon a hlavně cennou příležitost sbírat zkušenosti od několikanásobného mistra a pravidelného účastníka EHL.
,,I přesto, že jsme prohráli, si ze zápasu odnáším jen pozitivní dojmy. Pár osobních chyb nás stálo poměrně hodně gólů do naší branky, ale jinak jsme sehráli dobrý zápas. Proti lepším týmům se lépe sbírají zkušenosti a de Campo je určitě kvalitním soupeřem.” shrnuje Kulička. 


HC Waterford 8:0 Catholic Institute Athletic Club 

Po prohře s lídrem tabulky z minulého týdne se František Svoboda a jeho tým ohlíželi po způsobech, jak dostat ztracené tři body zpět a tento hrací týden se zdál jako skvělá příležitost toto snažení naplnit. Nejen, že Waterford byl poprvé za celou sezóny v plné sestavě, ale tento týden je čekal papírově slabší soupeř. S příslibem výhry se tak Waterford postavil proti Catholic Institute Athletic Club a to v roli domácího týmu. I přes výrazný rozdíl v tabulkovém postavení týmů, domácí přistoupili k zápasu zodpovědně a na svém hřišti dominovali celých šedesát minut. Když se tak ozval závěrečný hvizd, Waterford se mohl radovat z výhry a to za stavu 8:0, který jenom podtrhl dominanci domácího týmu. Waterford již však hledí spíše do budoucnosti, která se jeví být značně obtížná, jak nám sám František potvrdil:
,,První čtyři týmy v lize jsou velmi vyrovnaní, což má za následek i mnoho zápasů které končí remízami. Díky tomu jsou první čtyři týmy jen 2-3 body od sebe. Tím pádem je boj o první místo v lize velmi napínavý a jeden hrací víkend může vše rychle změnit.” popisuje situaci.  

 

Railway Union HC 5:1 Bray Hockey Club 

Po zdolání nemoci z minulého týdne Jan Trejbal nastoupil ve dresu Railway Union ke svému prvnímu zápasu irského poháru. V premiérovém utkání v Neville Davin Cupu se Union postavila proti Bray HC, a to v roli jasného favorita na vítězství. V prvním poločase měl však Janův tým problémy tuto roli naplnit a jejich soupěř se tohoto zaváhání s radostí chopil, tlačíc Union do své vlastní půlky. V první třiceti minutovce se tak Bray podařilo skórovat úvodní branku zápasu a dostat se do vedení. Po uplynutí prvního poločasu přišlo z trenérských pozic Railway Union rozhodnutí o změně strategie v podobě plného pressu, což průběhem utkání výrazně zamíchalo. Union se najednou opět vrátila do hry, na tlak soupeře začala konečně odpovídat a skórovat branky. Během druhého poločasu se tak stav utkání otočil o sto osmdesát stupňů, a to s konečným stavem 5:1 v prospěch Railway Union. Ještě lepší zprávou je, že Jan k tomuto vítězství přispěl svou premiérovou brankou za irský tým! Gratulujeme!
,,Nakonec to bylo fajn utkání. Sice se nám první poločas vůbec nepovedl, ale po změně taktiky se nám podařilo obrátit celý zápas, což vnímám velmi pozitivně. Můj první gól už je jenom taková třešnička na dortu.”  usmívá se Jan. 


HC Brugge 6:1 Zaid HC

Ve své vítězné šňůře pokračuje Tran Thang Duong, který se svým týmem HC Brugge dominuje na hřišti zápas za zápasem. Tento týden Tranův tým ukradl vítězství a tři body Zaid HC, který se pohybuje spíše na nižších příčkách tabulky. Vedení se domácí chopili již v první čtvrtině a v průběhu utkání už jej jenom stabilním tempem navyšovali. Hosté dokázali na šeštigólovou nálož odpovědět pouze jedinou branku, která na skóre měla jenom malý vliv. Brugge si tak připisuje další výhru a potvrzuje tak roli jednoho z favoritů na postup do vyšší soutěže. 


HC Braxgata 0:3 Waterloo Ducks HC

Kateřina Laciná ve dresu Braxgaty HC se tento týden utkala se čtvrtým týmem tabulky Waterloo Ducks. Braxgata tento zápas nezvládla a přestože se nachází o dvě příčky výše, Waterloo Ducks podlehla bez jediné branky za stavu 0:3. 

 

Royal Uccle Sport 3:2 Royal Daring

Josef Toms tento týden k utkání nenastoupil. Uccle Sport vybojoval těsnou výhru nad Royal Daring za stavu 3:2. 


HC Klein Zwitserland 1:1 HC Rotterdam
HC Klein Zwitserland 2:3 Schaerweijde Hockey 

Ani Štěpán Klaban tento týden k utkání nenastoupil. Klein Zwitserland uhrál důležitou remízu proti HC Rotterdam a později v týdnu nezvládl utkání proti Schaerweijde Hockey. 

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy