HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: První kolo halové ligy je za námi!

První kolo dorostenecké ligy je úspěšně za námi. Dorostenci i dorostenky předvedli, že přechod do halové sezony z té venkovní není tak velkým problémem a dokázali to svými skvělými výsledky.

Dorostenky 19.11.:

Úvodní kolo zahájil zápas Rakovníku a Pragy. Rakovník musel čelit hře 6:5, protože Praga přijela bez brankáře. Tým žlutočerných si ale rychle zvykl a již v první čtvrtině skórovaly Přibíková Sára a Engelová Justýna. Praga však téměř odpověděla a ve 14. minutě vstřelila gól Holá Pavlína a snížila stav na 2:1. Do 20. minuty zápas alespoň skórem působil vyrovnaně, dále už to ale Rakovník vzal do svých rukou. Konečný výsledek 10:4 přineslo Rakovníku první tři body v sezoně.

V 10:00 se utkaly týmy pražské Slavie a Hostivaři. Již ve 3. minutě se prosadila hostivařská útočnice Brabcová Adéla. Dlouhou dobu bylo zápasové skóre stále 1:0, jenže po 3 kartách (dvě na strany Hostivaře, jedna na straně Slavie) a gólech Nové Lindy a Nové Lucie. převrátily slávistky skóre na svou stranu. Vítězství potvrdila v 38. minutě útočnice Slavie Hiršová Simona, utkání skončilo 3:1.

Třetí zápas Mnichovice vs Praga se odrazil na už z prvního zápasu unaveném mužstvu Pragy, která stále hrála bez brankáře, a dokonce i bez střídání. V první minutě branku trefily Fousková Eliška a Mudrová Anna. Tyto dvě hráčky nepřestávaly a přidaly ještě dalších sedm gólů, další přidala Matějovská M. Praga mnichovickou obranu i brankařku překvapila celkem třikrát, to ale na výhru nestačilo. Zápas skončil 10:3.

Následující zápas byl jeden z těch vyrovnanějších. Slavia B již v šesté minutě své fanoušky potěšila působivým gólem Fuxové Anny. Odpověď Rakovníku přišla až o patnáct minut později, kdy z rohu branku vstřelila Hradilová Nela. Do vedení poslala Slavii Leiblová Karolína a z penalty Uhrová Adéla. Ani to rakovnické dívky neodradilo a dvěma góly zápas dorovnaly. Ve 40. minutě Svatošová Kamila z povedené akce trefila branku a vypadalo to, že zápas skončí ve prospěch Pražanek. Hradilová N. ale nic nevzdávala a zařídila trestný roh, který s přehledem proměnila. Oba týmy si ze zápasu odnesly jeden bod.

Zápas Slavia vs Bohemians předčil očekávání většinu fanoušků. Zelenobílé totiž přijely stejně jako tým Pragy bez brankařky. První čtvrtina se odehrála bez gólů, v druhé čtvrtině se prosadila Nová Li., nicméně Jindráková Anna ihned odpověděla srovnávací trefou na 1:1. Slavistky se ale nedaly a prázdnou branku vstřelila Eykma Dominique. O pár minut později dorovnala skóre Nedvědová Linda. Další dvě branky přidal tým Slavistek, Nedvědová L. pouze zmírnila stav rychlou střelou z rohu. Konečný výsledek zápasu je 4:3.

Předposlední zápas Mnichovic proti Hostivaři se vyvíjel velmi pomalu. V osmé minutě se sice k brance probojovala a úspěšně zakončila Srourová Viktorie, pak ale dalších 15 minut nepadl žádný gól. To až v šestadvacáté minutě srovnala Mudrová A., netrvalo ale dlouho a Sedláková Nikola odvětila gólem k tyči. Lavička Středočešek si zřejmě nechávala všechny trefy do poslední čtvrtiny a pokořila hostivařskou brankařku ještě 5x. Mnichovice si ze zápasu odnesly tři body a dostaly se na první místo tabulky.

Závěrem dne nás čekala show, kterou nám připravily týmy Slavie B a Bohemians. Slavia B překvapila soupeřky hned čtyřmi brankami – Wesolowská Sophie, Uhrová A., Svatošová K., Fuxová A. Následovala odpověď ze strany Bohemians, kde se prosadily sestry Jindrákovy. Slavistky přidaly další čtyři góly, bohemačky pouze dva, což přineslo týmu červenobílých tři body.

Dorostenci 17.11.

V plzeňské hale nás prvním zápasem uvítal tým Kbel a Litic. Zápas probíhal jednoznačně ve prospěch domácích – již ve druhé minutě se prosadil Barcal Vít a následovaly další trefy Houšky Martina, Hofmana Matěje, Hofmana Lukáše, Veselého Ondřeje, Bílka Matěje a Zimly Filipa. Konečný výsledek zápasu byl 0:14.

Druhým zápasem nás provedly týmy Slavie Hradec Králové a Pragy. Pražský tým v první čtvrtině vybojoval trestný roh a z kombinace branku vstřelil Chadima Petr. Tento hráč přidal i druhý gól v druhé čtvrtině z velmi povedené sólové akce. Hradci už se nepodařilo do konce zápasu skórovat, zápas skončil 0:2.

Následoval zápas mezi Kadaní a Kbely. První čtvrtinu nedokázal ani jeden z týmu proměnit, až v druhé čtvrtině si kruh vyběhl Boháč Viktor a střelou do šibenice poslal Kbely do vedení. Kadaňští se nevzdávali a o pár minut později do brány soupeřů míček dopinknul Běžel Jaroslav ml. Kadaňský útočník přidal ještě jeden gól, na který vzápětí odpověděli Pražané, konkrétně Růžek Jan. V závěru zápasu dvakrát skóroval Frank Tobias a potvrdil výhru Kadaně nad Kbely 4:2.

Ve čtvrtém zápase se proti sobě utkaly týmy Litice a Slavie Hradec Králové. V polovině první čtvrtiny branku vstřelil prudkou ranou z rohu domácí útočník Houška Martin. Další trefu přidal Svoboda Vojtěch rovněž z trestného rohu. V desáté minutě třetí čtvrtiny zapomněli domácí na Kasku Štěpána, který s klidem proměnil. Netrvalo ale dlouho a Litice si připsali další gól, který zajistil Míka Štěpán. Chládek Tobiáš dokázal ještě snížit na 3:2, více gólů ale Hradec nepřidal.

Ve svém druhém zápase vyzvala Praga tým Hostivaře. Praga vstoupila do zápasu s očividným sebevědomím a v prvních minutách skóroval Urban Lukáš. Na jeho střelu ale odpověděl hostivařský útočník Jeřáb Vojtěch. Z trestného rohu však svůj druhý gól zápasu přidal Urban L. Hostivař zaváhala v obraně, čehož Urban L. využil a náležitě ji potrestala. Hráči v bílém dresu přidali na konci zápasu ještě jeden gól, za který se podepsal znovu Jeřáb V., už to ale nestačilo na výhru a zápas skončil 3:2.

Ve 13:30 se odehrálo utkání pražské Slavie a Kadaně. Zápas byl celých 13 minut nerozhodný až do doby, kdy Weintritt Tomáš zobáčkem zakončil a uvedl červenobílé do vedení. Těsně před koncem první poloviny zápasu si hřiště vyběhl Toms František a umístil střelu přesně k pravé tyči. Dokázal odvětit Němec Jiří, nicméně Slavia přidala dalších 6 branek – 3x Toms F., 2x Mušinský Marek a 1x Macek Andrej. Slavia si odnáší 3 body za výhru 8:1.

Představil se nám poprvé tým ze Slovenska – Rača, který se utkal s týmem Bolevec. První se prosadil Bolevec, kdy z penalty uspěl Matějovic Jaroslav. Slovenský tým se ale o pár minut mohl radovat také, a to díky střele Kajaby Matúša. Rača nezastavovala a přidala další tři góly (Okruhlica Šimon, Belošovič Šimon 2x).  Baxa Jáchym zmírnil bodový stav střelou po zemi z trestného rohu na 4:2, to ale soupeře nevyvedlo z míry a Belošovič Š. a Kajaba M. si připsali další góly. Západočeši přidali ještě dvě další trefy (Švarný Vojtěch, Baxa J.), ale ani ty se neobešly bez odezvy Slováků, konkrétně Horáčka Jozefa a Kajaby M. Konečný výsledek utkání – 8:4.

President vkročil do nové sezony suverénně. Proti Hostivaři se v 5. minutě první čtvrtiny prosadil Troníček Vojtěch, a to střelou přesně pod břevno z trestného rohu. Od té chvíle odstartovali Presidentští gólový maraton. Další branky přidal Smysl Antonín, Bartoš Michael, Trnka Josef (2x) a Lupáč Jonáš (3x). Hostivař nedokázala překonat brankáře soupeřů, nejblíže byl gólu Papírek Vojtěch, ale trefil pouze tyč. President si odvezl 3 body ze zápasu s výsledkem 7:0.

V půl páté se proti sobě utkaly týmy Mnichovic a Bolevce. Středočeši dorazili pouze s jedním hráčem na střídačce, ale poradili si se zápasem velmi pokročile. Napadali úspěšně soupeře a trestali je za jejich chyby. V šesté minutě skóroval Tykal Tomáš a další střely přidal Slavíček Jan, Purkart Dominik a Martiš Lukáš. Bolevci se vydařil únik na polovinu Mnichovického týmu a rychlou střelou překvapil brankáře Thamba Vojtěch. Mnichovice si z toho hlavu nedělali, protože přidali dalších 11 branek – Slavíček J., Purkart D., Jiroušek Filip a Veverka Tomáš). Bolevec si druhým zápasem nespravil chuť a odešel s prohrou 1:17.

Svůj druhý zápas Rača zahájila s družstvem HC 1972 Rakovník. Hra byla velmi vyrovnaná, odpovídalo tomu i skóre, které dlouhou dobu drželo stav 0:0. Těsně před koncem první poloviny utkání ale z trestného rohu proměnil Belošovič Šimon a poslal Raču do vedení 1:0. Rakovník zachoval chladnou hlavu a vyrovnávací branku vstřelil Jílek Richard. Slovenský útočník Belošovič Š. dostal trest na tři minuty, to mu ale zřejmě prospělo, protože okamžitě po návratu z trestné lavičky otočil skóre na 2:1. Žlutočerní znovu vyrovnali (Čermák Tomáš), ale dokonce přidali další gól (Ohnemichl Vojtěch) a poprvé v zápasy vedli. Už to vypadalo, že Rakovník zvítězí, Vyskoč Viktor však zachránil svůj tým a jeho střelou zařídil remízu. Zápas skončil 3:3.

Předposlední zápas mezi Presidentem a Slavií se určitě zařadil mezi ty gólově zajímavější. Toms František to potvrdil v polovině první čtvrtiny svým gólem z penalty na 0:1. Penalta se odehrála i na druhém konci hrací plochy, šanci proměnil Troníček Vojtěch a stav zmírnil na 1:1. President přidal další branku, konkrétně Josef Trnka, který překvapivou střelou z levé strany překonal brankáře Slavie. Téměř minutu nato Toms F. úspěšně zakončil z trestného rohu a po něm využil své šance i Mušinský Marek. Další góly červenobílí přidali ještě 4x – Šmíd Štěpán, Mušinský Marek a 2x Toms František. Troníček Vojtěch si připsal ještě další tři branky, to ale na výhru nestačilo a Slavie si odnesla ze zápasu 3 body za výhru 7:5.

Závěrečný zápas dne odehrál Rakovník a Mnichovice. V desáté minutě z kombinace perfektně zakončil Slavíček Jan. Rakovník úspěšně bránil a příští 4 minuty nepustili Mnichovice ke gólové střele. Pak si ale gól připsal Purkart Dominik. Ve druhé čtvrtině dále proměňoval tým ze Středočech – Tykal Tomáš, Martiš Lukáš, znovu Purkart D. a Slavíček J., Jiroušek Filip a Veverka Tomáš. Druhá polovina zápasu potvrdila tu první trefami Slavíčka J., Purkarta D. a Veverky T. Rakovník se nedokázal gólově prosadit ani jednou a Mnichovice zvítězili 13:0.

 

Kategorie U10 PSPH (12.11.) + kategorie U8 a U6 (18.11.)

Minulý týden svoje první halové zápasy odehrála i kategorie U10 a kategorie U6 a U8 na Hagiboru. Děti předvedly krásné sportovní výkony a připisují si tím své první úspěchy.

Jednotlivé týmy kategorie U10 jsou rozlosovány do dvou skupin.

Na prvním místě první skupiny se umístil tým Hradec D, následovaly týmy Kbely, Slavia D, Hostivař D, Praga D a Bohemians B.

Na prvním místě druhé skupiny se umístil tým Bohemians, následovaly týmy Praga, President, Slavia, Hostivař a Mnichovice.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy