Zahraničí: Tran a Laciná přidávají poslední body, úspěšný byl i Trejbal

Další týden zahraničního hokeje je za námi! Pro hráče z Belgie a Nizozemska se jednalo o poslední šanci získat body před zimní pauzou v podobě halové sezóny. Kulička ve dresu UD Taburiente nastoupí k poslednímu podzimnímu utkání příští týden, za to Trejbal a Svoboda budou hrát na umělé trávě i před chladné zimní měsíce. My se však tento týden do vytopených hal ještě nechystáme! Pojďme se podívat na další hrací týden mimo hranice České republiky! 


HC Brugge 3:2 La Louviére HC

Úspěšnou podzimní část soutěže ukončil Tran Thang Duong ve dresu HC Brugge další výhrou! Soupeřem v posledním zápase před zimní pauzou jim bylo La Louviére HC a jednalo se o jedno z nejdůležitějších utkání sezóny. Vítěz by obdržel dostatek bodů na dosažení prvního místa v tabulce a na nejvyšší příčce by tak strávil celou zimu. I přes důležitost tohoto zápasu, Brugge se od prvních minut trápilo. Na hřišti bylo viditelně lepším týmem a na svého soupeře tlačilo téměř neustále, úskalím Tranova týmu se však opět ukázalo být zakončení. Tlak vyvinutý na soupeře tak vždy skončil neúspěšným zakončením, či zadním outem. La Louviére, na druhou stranu dokázala využít míčku na svých hokejkách o mnoho lépe. Do konce druhého poločasu se tak soupeř zvládl utrhnou od obrany Brugge a v přečíslení vstřelit úvodní branku posunujíc se tak do vedení. Vytvořit odpověď na první branku naštěstí Brugge netrvalo příliš dlouho a zápas byl během pár minut vyrovnán na nerozhodných 1:1. Již to vypadalo, že do desetiminutového poločasu týmy vstoupí právě za nerozhodného stavu, když si domácí La Louviére těsně před koncem dokázala vytvořit trestný roh a této standardní situace využít k získání vedení. Do druhé třiceti minutovky vstoupilo Brugge nejen čerstvější, ale také s novou strategií. Změna postavení Tranově týmu značně prospěla a mužstvo opět ožilo. V průběhu druhého poločasu tak Brugge dokázalo vyrovnat a po dobývání soupeřovi branky konečně vstřelit i gól na 3:2, který se nakonec stal poslední trefou utkání. Tým si tak po vypjatém utkání připisuje další tři body a může se chlubit svým jménem na první příčce v tabulce. Gratulujeme! 

 

Kateřina Laciná se v posledním utkání postavila proti Royal Antwerp Hockey Club. Braxgata HC si se soupeřem poradila výsledkem 2:0, připisuje si tři body a zimní pauzu stráví na druhém místě. 

 

Josef Toms k poslednímu utkání sezóny bohužel nenastoupil. Uccle Sport nastoupil proti La Gantoise HC v utkání, kde jim výhra těsně protekla mezi prsty za stavu 2:3


Railway Union HC 5:3 Dublin University HC 

Zatímco pro všechny výše zmíněné se jednalo o poslední utkání podzimní části, pro Jana Trejbala ve dresu Railway Union byl zápas z tohoto týdne pouze dalším běžným utkáním. Tentokrát v roli hosta, se Union postavila proti týmu ze středního pole tabulky Dublin University HC. Do utkání hosté nevstoupili zrovna vydařeně a do konce první čtvrtiny tým prohrával už 0:2. V průběhu zápasu se rozvržení sil začalo pozvolna srovnávat a Union počáteční zaváhání začala napravovat. Na svou první branku si však Janův tým musel počkat až do druhého poločasu, když se sám rakovnický odchovanec trefil do branky Dublin University a snížil tak na 1:2. První branka hosty viditelně zvedla a ti se tak ujali režie celého utkání. V průběhu třetí čtvrtiny Union dokázala vyrovnat a dokonce si zajistit i vedení za těsného stavu 3:2. V poslední čtvrtině své vedení již tým jen navyšoval. Railway Union dokázala otočit nešťastný začátek a nakonec celé utkání ovládnout za stavu 5:3. Ze hřiště Dublin University si Janův tým veze výhru společně se třemi body.
,,Začátek zápasu se nám opět nepovedl, nedovedu si vysvětlit, proč. Asi nedostatkem koncentrace. I přes to se nám ale zase povedlo zápas otočit a zvítězit, což je skvělé. A samozřejmě jsem moc rád, že jsem mohl týmu pomoct svoji brankou. Byl to dobrý týmový výkon, ale příště se musíme soustředit na začátek utkání a nenechat si ho utéct.” hodnotí utkání Jan. 


UD Taburiente 1:4 Club Junior

Ani předposlední utkání UD Taburiente neskončilo úspěchem, třebaže z počátku průběh utkání vypadal poměrně slibně. Jiří Kulička a jeho tým se tento týden postavili proti čtvrtému týmu tabulky Club Junior. I přes silový rozdíl, první polovina se zdála být vyrovnaná. Taburiente sice obdrželo úvodní branku, ale zbytek poločasu se tým dokázal proti Junioru skvěle bránit a dokonce branku soupeře i několikrát ohrozit. Až v druhém poločase síly začali Jirkově týmu docházet, zato Junior měl sil na rozdávání. Z nadějného stavu 0:1 se tak během několika desítek minut stalo již hůře vyhlížejících 0:4 a Taburiente se opět musela obejít bez bodu. 


Štěpán Klaban z důvodu vracejícího se zranění tento týden k utkání nenastoupil. Klein Zwitserland za jeho absence podlehl HC Bloemendaal 3:5.
Přejeme brzké uzdravení! 

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy