HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: Ohlédnutí za dalším kolem ligy!

Tento víkend naše mládežnické týmy předvedly báječné výkony, jak celé hrací kolo probíhalo?

 

Dorostenci

V neděli 26.11. se v plzeňské hale odehrálo další kolo dorostenecké ligy. V úvodním zápase Litice proti Bolevci v desáté minutě skóroval Bílek Mikuláš. Další góly přidali hráči Otakar Gerlický, Martin Houška 5x, Lukáš Hofman 2x a Štěpán Mika. Bolevci se podařilo překonat brankáře Litic pouze jednou, a to díky Davidovi Krycneru.

Ostatní zápasy se nevyznačovaly příliš vyrovnaně, jediný zápas Kadaň proti Liticím, který skončil 4:4, měl dramatičtější průběh, jinak zápasy President vs Rakovník, President vs Kadaň, Praga vs Bolevec a Praga vs Rakovník měly jasného vítěze. Střelecky zazářili hráči Josef Trnka (11 gólů) a Vojtěch Troníček (9 gólů).

 

Dorostenky

V hale TJ Sokol Kbely se utkaly týmy dorostenek a první zápas Mnichovic proti Slavie B se usmíval ve prospěch Středočešek. První brankou přispěla Kamila Minaříková (2x), další přidaly hráčky Eliška Fousková(2x) a Anna Mudrová (2x). Góly Slavie vstřelily hráčky Sophie Wesolowská a Ellie Schilders.

Průběh dalších zápasů nebyl příliš vypjatý, všechny týmy odehrály podařené zápasy. Zápas Rakovník a Slavie byl však smolným pro Pražanky, rakovnická útočnice Magdalena Krausová dorovnala v poslední minutě na 4:4 a několik vteřin před koncem přidala rozhodující branku na 5:4.

 

Starší žáci

Tuto sobotu své první kolo zahájily obě skupiny starších žáků. Skupina A v 9:00 v hale Plzeň odstartovala utkáním Praga proti Liticím B, který se jednoznačně vydařil týmu Pražanů. Ve 12. minutě branku trefil Jakub Škrip, přidal si ještě další čtyři góly, spoluhráč Jakub Chromeček skóroval čtyřkrát a po jednom gólu přispěli hráči Petr Chadima, Petr Mareš, Filip Mašek, Jan Mašek a David Cohen. Zápas skončil 14:0.

Litice B si ani ve svém druhém zápase proti Kbelům nespravili chuť, do kabin odešli s konečným výsledkem 1:8. O góly hostů se postarali: Radim Boháč (2x), Robert Čermák, Finn Hofler(2x), Richard Hrazdíra (2x) a Jakub Matějka. Za Litice B skóroval David Strejc.

Dále se proti sobě utkali President proti Slavii, Praga proti Bolevci a Slavia proti Kbelům – 6:1, 15:2, 2:4.

 

Skupina B hrála v hale Chodov také od 9:00, z prvního utkání odešel se 3 body tým Hostivař. Porazil Kadaň 7:1, góly dávali hráči David Bártl (2x), Tomáš Casanova, Matyáš Holubec, Jakub Suchomel a Jan Vítek (2x). Kadaň skórovala pouze jednou v podání Tobiase Franka.

Mezi ty napínavější utkání patřily Hradec proti Bohemians (2:2), Kadaň proti Šenkvicím (3:2), Hradec proti Liticím (5:4) a Litice proti Mnichovicím (2:3).

Jednoznačnějšího výsledku dosáhl tým Mnichovic proti Hostivaři. Zápas skončil 12:4, za Mnichovice skórovali Antonín Šich (2x), Dušan Soukup (4x), Matěj Spanilý, Filip Veverka (3x) a Tomáš Sebera (2x). Hostivař udeřil čtyřikrát, z čehož po dvou gólech se prosadili hráči David Bártl a Jakub Suchomel.

 

Starší žákyně

V sobotu se také odehrála utkání starších žákyň. V 9:00 proti sobě bojovaly týmy Slavie a Kbel. Slavia se se soupeřkami příliš nepárala, v první čtvrtině padly čtyři branky, ve zbylých třech čtvrtinách dalších 9 branek. Obstaraly je hráčky Kamila Svatošová (6x), Anna Fuxová, Anna Hrušková, Anna Uhrová a Sophie Wesolowská (3x). Kbelským hráčkám se skórovat nepodařilo a ze zápasu odešly s prohrou 0:13.

Slávistická brankařka za celý den vychytala čisté konto, druhý zápas proti Bohemians Slavia zvítězila 5:0. Dařilo se i dívkám z Hradce Králové, v prvním utkání proti Kbelům proměnily branku dokonce 19x a neinkasovaly žádný gól, v druhém utkání dokázaly skórovat 5x s pouhou ztrátou jedné branky, kterou za Litice vstřelila Ema Dokulilová.

Tým Mnichovic odehrál vyrovnanější zápasy, aspoň tak to napovídají jejich výsledky. První zápas proti Rakovníku vyhrály 2:1 díky gólům Niny Hánové, za Rakovník skórovala Sabina Dašková.  Zápas Mnichovice proti Liticím skončil remízou, o góly se postaraly hráčky Ema Dokulilová z Litic a Natálie Kašková z Mnichovic.

 

Mladší žáci

V hale v Kadani si své první kolo odehrála skupina A mladších žáků. Úvodní souboj Presidentu a Mnichovic se více dařil Pražanům, Mnichovice inkasovali 3 góly od hráčů Vojtěch Semrád (2x) a Matyáš Vojtěch. Středočechům se nepodařilo překonat brankaře soupeřů, zápas skončil 3:0.

Presidentu se dařilo i v příštím utkání, nad Bohemians vyhráli o 7 branek, o které se postarali hráči Tobiáš Moučka, Matěj Nykl (2x), Vojtěch Semrád (3x), Jakub Ševčík a Matyáš Vojtěch. Klokani odpověděli pouze jednou trefou Martina Očenáška.

Bohemians si nespravili chuť ve svém následujícím souboji proti Hostivaři. Zelenobílí se trefili pouze jednou (Martin Očenášek), nestačilo to ale na výkon soupeře, ten se vyznamenal 19 brankami, na kterých se podíleli: Václav Červený (4x), Jakub Melichar (8x), Šimon Hrdina (2x), Matěj Čermák (4x) a Matyáš Jeřáb.

 

Skupina B ve stejné hale v 13:00 zahájila své první kolo utkáním Kadaně proti Šenkvicím. Domácí za zápas nedokázali vstřelit ani jednou branku soupeře, Šenkvice se naopak vyznamenal 7 brankami, ze kterých šest proměnil Jakub Buček a jednu přidal Richard Osvald.

Nejvyrovnanějším zápasem se stal ten mezi týmem Kbel a Kadaně. Úvodní gól si na své konto připsal Scheiner Radek z týmu domácích, zanedlouho poté odpověděl Vít Grochál ze Kbel. Kadaň přidala další branku v provedení Tomáše Běžela, načež rychle odpověděl Samuel Marák. Žádný gól do konce zápasu nepadl, konečný výsledek je 2:2.

 

Mladší žákyně

I dívčí kategorie se konečně dočkala a 26.11. v 9:00 odstartovaly první kolo týmy Litic a Mnichovic. V první polovině první čtvrtiny se prosadila hráčka Mnichovic Veronika Bergerová (4x), navázaly na ni její spoluhráčky, a to Barbora Karásková, Julie Vacíková (2x) a Slavíková Katka. Západočeškám se tolik nedařilo, odešly ze zápasu s výsledkem 0:8.

Toto kolo se skládalo z šesti utkání, z nichž 5 skončila vždy s čistým kontem jednoho z týmů až na derby Slavie a Bohemians. Sice Bohemians uhrála výsledek na pouze 5:1, gól vstřelila Nikol Baumruková, ale i to se počítá . Za Slavii skórovaly Markéta Jamborová, Sofie Brázdová (3x) a Tereza Babická.

 

Přípravka U10

Sobota 25.11. byla výjimečná i pro naše mladší hráče a hráčky.  Na prvním místě na turnaji ze skupiny A se umístil tým Pragy, následovaly týmy Litice žlutí, Slavia, Hostivař a Mnichovice. Skupinu B ovládl tým Hradce, druhou příčku obsadil President, dále Bohemians A, Rakovník a Litice modří. Děti předvedly moc hezké výkony, bojovaly až do poslední chvíle a přineslo jim to skvělé výsledky.

Těšíme se na Vás již tento víkend, doufáme, že přijdete fandit z plných plic 🙂

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy