HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: President a Mnichovice jsou v čele tabulky dorostu!

Tento víkend překypoval velkolepými výkony našich kategorií dorostu, starších žáků a mladších žákyň. Celé dva dny byly sportovně velmi bohaté, hráči a hráčky odehráli krásné zápasy, které fanoušci jistě znamenitě ocenili.

 

Dorostenci

Kvůli velkému počtu se kolo ligy U18 chlapců odehrálo na 2 místech, a to v Kadani a na Chodově. V pražské hale první utkání začalo už v 8:00. Pražská Slavia vyzvala na souboj Hostivař. Tabulka napovídala, že Slavia s přehledem zvítězí, dostatečně však neodhadla soupeře. První gól zápasu trefil v první čtvrtině Jakub Zátopek z týmu Hostivaře. Slavia se ale neodradila a stav vyrovnal v 16. minutě Marek Mušínský. Netrvalo dlouho a Vojtěch Papírek uvedl tým hostů zpět do vedení. I na jeho branku si domácí přichystali odpověď, prosadil se Štěpán Šmíd a v zápětí i František Toms. Hostivaři se nepodařilo ani dorovnat, Slavia si odnáší tři body za výhru 3:2.

V Kadani odstartoval první zápas v 9:00 a konkrétně se utkaly týmy Presidentu a Litic. President ukázal svou převahu, první branku utkání vstřelil Vojtěch Troníček v deváté minutě. Další góly postupně přidávali hráči Matouš Vohlídka (2x), Oldřich Daňhel, Antonín Smysl (2x), Viktor Leun a Vojtěch Troníček (celkem 3x). Západočechům dokázali v posledních minutách skórovat dvakrát – Mikuláš Bílek a Vojtěch Svoboda, bodový zisk to ale nijak nezměnilo a President získal další tři body za výhru 9:2.

Napínavější hru předvedly týmy Hostivaře a Hradce Králové. V 16. minutě byl na dvě minuty vyloučen hostivařský útočník Vojtěch Jeřáb. Domácí si z toho ale nic nedělali, naopak si ve 22. minutě Matěj Fedoš připsal svůj první gól a svůj tým uvedl do vedení 1:0. Už to vypadalo, že Hradečtí nedokážou skórovat, Norbert Kodym se ale ve 38. minutě prosadil a dorovnal stav na 1:1. Žádná akce hostů ani domácích nebyla zakončena gólem, oba týmy si do tabulky připsaly remízu.

Ačkoli Praga svůj předchozí zápas proti Liticím vyhrála, ve svém následujícím proti Kadani ale moc nezazářila. Kadaň se dostala do vedení na konci první čtvrtiny. Jakub Králík zůstal před bránou úplně sám a zobáčkem zavěsil do šibenice. Pražané stav dorovnali ve 29. minutě, Lukáš Urban se trefil z otočky a skóre vyrovnal. Okamžitě ale odpověděl Nicolas Šupík a dlouho se skóre neměnilo. Nakonec Adam Rapl dorovnal, radost hostům ale rychle opadla, Jakub Králík přidal svůj druhý gól, zápas skončil 3:2.

 

Dorostenky

Kategorie U18 dívek si své další kolo odehrála v hale TJ Sokol Kbely. První utkání Slavie B proti Hostivaři začínal v 9:00. Úvodní gól zápasu vstřelila Ellie Schilders z hezké individuální akce. O dvě minuty později se za Hostivař prosadila Nikola Sedláková. Obránkyně přidala ještě další dvě branky. Slávistky zmírnily stav brankou Adély Uhrové, gólmanka Hostivaře Eliška Šestáková ale dalším pokusům zabránila i přes několik minut v oslabení. Hostivař tak dosáhla své první výhry.

Odehrálo se i utkání, na které byli všichni zvědaví. Slavia B vyzvala na souboj Slavii A.  Tento zápas měl rychlý start, v prvních minutách se prosadila dvojčata Lucie a Linda Nové. Slavia B se nenechala zastrašit a na konci první čtvrtiny úspěšně zakončila Adéla Uhrová. Na začátku druhé čtvrtiny si vytvořily dívky Slavie A hezkou akci, ze které skóre navýšila Linda Nová a připsala si svůj druhý gól zápasu. Stejně tak učinila i Lucie Nová, další branku přidala i Dominique Eykma. Po svých 2 kartách si spravila náladu Amalie Lásková, ale její gól pouze zmírnil gólový stav. Slavie B podlehla Slavii A 2:5.

V neděli se utkaly lídři tabulky Rakovník a Mnichovice. Rakovník do zápasu vstoupil velmi dobře a v rozmezí dvou minut 2x proměnila Magdalena Krausová. Jejich soupeřky byly zaskočeny, nic je ale nezastavilo a rychle vybojovaly trestný roh. Po nahrávce Veroniky Pažitkové údernou střelou skóre zmírnila Eliška Fousková. To ale žlutočerné nevyvedlo z míry a Sára Přibíková svou brankou přiblížila Rakovník k výhře. Už to vypadalo domácí vypadalo nadějně, tým Mnichovic se ale oklepal a Eliška Fousková odstartovala gólovou šňůrou, ve které se prosadila ještě dvakrát, dále skórovaly hráčky Marie Matějovská (3x) a Pavlína Mudrová. Mnichovice si odnáší další výhru a udržují si první místo v tabulce.

 

Starší žáci

Skupina A starších žáků své druhé kolo odehrála v Plzni. V prvním zápase v 15:00 se utkaly týmy Pragy a Kbel. Obě družstva si z minulého týdne odnesla dvě výhry, proto nebylo snadné určit, který z týmů by mohl ovládnout tento souboj. Když ale v první čtvrtině Praga stihla skórovat již třikrát – Petr Chadima (2x) a Jan Mašek – fanoušci si pomalu tvořili obrázek o konečném výsledku. Praga přidala další branku v polovině druhé čtvrtiny v podání Filipa Černého. První branku Kbel vstřelil náhle Jakub Matějka, Kbely se neradovali příliš dlouho, protože David Cohen rychle odpověděl brankou na 5:1. Jakub Matějka skóroval podruhé, Kbely další gól ale už nedali, takže se stal jediným úspěšným střelcem Kbel v tomto utkání. Praga se ale vůbec nezastavovala, brankovou čáru překonala ještě čtyřikrát, znovu se prosadili Filip Černý, Jan Mašek a Petr Chadima, těsně před koncem zápasu skóroval ještě Michal Škrip. Konečné skóre – 9:2.

V pozdějších hodinách se konaly derby mezi domácími – Litice B a Bolevec. V úvodních minutách si první branku připsal Jan Soukup z Litic, o minutu později ale stav vyrovnal Lukáš Skála. V druhé polovině první čtvrtiny Litice B skórovali ještě dvakrát – Lukáš Burkart a Michal Doležal. Bolevec se ale nevzdával a obzvlášť Lukáš Skála, který přidal další tři góly během 11 minut. Litice B se už nezmohli na více gólů, z hřiště odešli s prohrou 3:4.

 

Týmy skupiny B musely vstávat časněji, už od 8:00 první zápas odehrála družstva Bohemians a Litic. Žlutomodří již v první minutě utkání překvapili obranu soupeře a Jáchym Kokoška si vstřelil svůj první gól. V desáté minutě utkání se prosadil Martin Houška a o devět minut později ještě Štěpán Míka. Do 25. minuty se stav držel s třígólovým rozdílem, nicméně pak potrestal soupeře Petr Ocenášek a snížil skóre na 1:3. Pražanům se podařilo proměnit znovu v 34. minutě – Marek Lhotský, Litice si ale zachovali chladnou hlavu a Martin Houška podruhé skóroval. Bohemians už jen snížila na 3:4 gólem Petra Ocenáška, čas ale utekl jako voda. Litice porazili Bohemians 4:3.

Nejméně se dařilo týmu Šenkvice. V prvním utkání proti Liticím prohráli 23:2, nezlepšili si bohužel náladu ani svým následujícím zápasem proti Hostivaři. Pražský tým nastoupil velmi tvrdě a slavil už v první minutě, kdy David Bártl úspěšně zakončil. Hostivař téměř po minutě přidávala další branky, skórovali Jakub Suchomel (4x), Jáchym Kraus (5x), Petr Nádvorník ml. (3x), Daniel Víšek (4x), Jaroslav Kraus ml. a David Bártl ještě (3x). Hostivař ovládla zápas jasným výsledkem 21:0.

 

 

Mladší žákyně

Druhé kolo halové soutěže Mladších žákyň se uskutečnilo na Zeleném pruhu 3.12. 2023. Utkaly se týmy Slavie a Kbel, Mnichovic a Bohemians, Slavie a Hradce, Bohemians a Litic, Hradce a Mnichovic a Litic a Kbel. Dívky předvedly líbivé výkony. Počtem proměněných gólů se vyznamenal tým Bohemians, celkem dokázal dát 12 branek. Bohemians se dařilo společně se Slavií nejvíce, odnášejí si vybojovaných šest bodů.

 

 

 

 

 

 

-vp-

 

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy