Rozhodnutí STK ČSPH: kontumace zápasu extraligy mužů

STK ČSPH z důvodu překročení maximálního počtu hráčů oprávněných nastoupit k soutěžnímu halovému utkání na tzv. střídavé hostování u družstva HC Bohemians Praha (extraliga muži) rozhodlo o kontumaci utkání halové extraligy SK Slavia Praha – HC Bohemians Praha hraného dne 25.11.2023 ve prospěch domácího týmu.

Za STK zároveň můžeme prohlásit, že podnět k přezkoumání nevzešel od žádného z klubů ani od jeho členů, ale přímo z STK. Kromě toho pravidelně probíhá i kontrola zdravotních prohlídek, na jejichž expiraci přichází do klubů upozornění. Zároveň podotýkáme, že hostování a soupisky jednoho týmu, pokud má v různých seniorních ligách A, B nebo C tým, jsou rozdílná věc.

Rozhodnutí STK:

S odkazem na zápis o utkání si vás dovoluji informovat, že ze strany družstva HC Bohemians Praha (halová extraliga mužů) došlo k porušení čl. 24 odst. 1 bod 2. Přestupního řádu ČSPH (dále jen „PŘ“), a to v utkání č. ut. 23004229 mezi týmy SK Slavia Praha vs. HC Bohemians Praha hraného dne 25.11.2023, kdy dle tohoto článku mohou za družstvo nastoupit v soutěžním halovém utkání maximálně dva hráči na tzv. střídavé hostování (hostování typu „D“), přičemž zmíněné utkání odehráli hráči Lalík Štěpán, Šimánek Martin a Ležal Lukáš, tedy 3 (tři) hráči na tzv. střídavé hostování, čímž jeden hráč z výše uvedených nastoupil k tomuto utkání tzv. neoprávněně dle čl. 22 odst. 1 bod 1. Soutěžního řádu ČSPH (dále jen „SŘ“), přičemž tato skutečnost mohla mít vliv na konečný výsledek utkání dosažený na hřišti, avšak není možné konkrétně určit provinivšího se hráče.

S ohledem na výše uvedené skutečnosti (zápis o utkání, vyjádření oddílu HC Bohemians Praha ze dne 06.12.2023) rozhodla následně STK ČSPH tak, že družstvo extraligy mužů HC Bohemians Praha se v souladu s čl. 23 SŘ (část věty za středníkem) vztažmo k čl. 58 odst. 1 bod 3. SŘ ve spojení s čl. 60 bod 3. SŘ  trestá   kontumací  dotčeného utkání (tzv. hrací důsledky), přičemž tak do tabulky bude zanesen výsledek 0:10 v neprospěch družstva HC Bohemians Praha (čl. 62 odst. 1 SŘ).

Závěrem STK konstatuje tak, jak bylo uvedeno i výše, že z důvodu, že přesně nelze určit konkrétního hráče, který by nastoupil k uvedenému utkání tzv. neoprávněně, tak nebude aplikovat čl. 23 SŘ (část věty před středníkem), tedy podávat podnět DK ČSPH k zahájení disciplinárního řízení s provinivším se hráčem.

Proti uvedenému rozhodnutí STK ČSPH je v souladu s čl. 75 a násl. SŘ přípustné odvolání podané ve lhůtě 15 dnů ode dne doručení rozhodnutí, o němž by případně rozhodovalo Předsednictvo ČSPH. Případně podané odvolání nemá odkladný účinek.

V Praze dne 7. prosince 2023

Michal Krýsl

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy