Ligový pohár: Je za námi první kolo! Jak se komu dařilo?

V sobotu se v kbelské hale uskutečnilo vůbec první kolo Ligového poháru žen. Soutěž, která bude pokračovat příští týden, kombinuje týmy z extraligy a první ligy a umožňuje více si zahrát hráčkám, které mají chuť po zkrácené sezóně přidat ještě několik zápasů navíc. Jak si tedy jednotlivé týmy vedly?

 

HC BOHEMIANS PRAHA – SK SLAVIA PRAHA 4:5

G: Kozlová, Pažitková B., Moos, Eykma – Nová Lu. 2x, Uhrová, Capouchová, Merxbauerová

R: Kavanová, Vudmaska

Vstup do utkání se lépe vydařil Slávistkám, když se jen několik minut po zahájení trefila Lucie Nová. Na její zásah sice dokázala hned vzápětí odpovědět Taťána Kozlová, potom ale hráčky v zelenobílém opustila koncentrace a povolily aktivnějším soupeřkám hned tři góly z holí Adély Uhrové, Renaty Capouchové a Ellen Merxbauerové. Po poločase se ale role obrátily, a po snížení Barbory Pažitkové a Veroniky Moos Bohemačky doufaly, že by se mohl povést obrat. Slavii ale klid dodala Lucie Nová a sešívané si i přes branku Dominique Eykmy a závěrečný tlak Bohemians připsaly první tři body.

 

HC HOSTIVAŘ – HC 1972 RAKOVNÍK 1:13

G: Trčková – Matoušková 5x, Kantoříková 3x, Bašová Kar., Hvězdová, Přibíková S., Seemanová, Tománková

R: Babická, Kavanová

Ne zrovna pozitivně budou na své první představení vzpomínat hráčky Hostivaře. Kromě branky Trčkové, která snižovala na 1:2 a dávala svému týmu naději, se gólově prosazoval jen Rakovník, který dominoval i herně. Zazářila především pětigólová Tereza Matoušková, hattrickem se prezentovala Klára Kantoříková, po jednom gólu přidaly Karolína Bašová, Klára Hvězdová, Sára Přibíková, Tereza Seemanová a Veronika Tománková.

 

RAČA BRATISLAVA – HC BOHEMIANS PRAHA 1:0

G: Jelínková

R: Babická, Kavanová

Bohemians se podařilo zapsat se hned na úvod turnaje dvěma prohrami o jeden gól. Tentokrát doplatily na neschopnost překonat vynikající Danielu Šutovskou a brzkou branku Martiny Jelínkové. Rača hrozila především z protiútoků, další gól už ale na žádné straně nepadl, a tak tři body připadly Slovenkám.

 

TJ PLZEŇ-LITICE – SK SLAVIA PRAHA 5:2

G: Kožíšková 2x, Augustinová 2x, Tušlová – Nová Lu. 2x

R: Vudmaska, Kavanová

V tomto zápase se více dařilo žlutomodrým, které se prosadily hned pětkrát: po dvou gólech zapsaly Adéla Kožíšková a Nicole Augustinová, další branku přidala Adéla Tušlová. Za Slavii se trefila pouze Lucie Nová, která zapsala dvě branky. Nikdo ze spoluhráček se k ní ale nepřidal, a tak body putují do Litic.

 

HC 1972 RAKOVNÍK – RAČA BRATISLAVA 8:4

G: Hvězdová 5x, Bašová Kar. 2x, Matoušková – Horáčková, Chebenová, Medviková

R: Babická, Vudmaska

Velmi spokojený je po tomto víkendu Rakovník, a tentokrát zejména zásluhou Kláry Hvězdové, která nasázela pět gólů. Rakovník se zejména díky jejím brankám a také zásahům Karolíny Bašové a Terezy Matouškové dostal do vedení 6:0, a bylo prakticky rozhodnuto. Na snížení Dominiky Chebenové a Lenky Horáčkové zareagovala znovu Bašová. Začátkem třetí čtvrtiny znovu skórovala Horáčková a následně se přidala Šarlota Medviková, gólový účet ale uzavřela svou pátou brankou v zápase Hvězdová.

 

HC HOSTIVAŘ – TJ PLZEŇ-LITICE 3:5

G: Trčková 2x, Neplechová D. – Lhotáková 2x, Vyletová, Kožíšková, Duchková J.

R: Babická, Seemann

Ani napodruhé se hostivařským nedařilo, i když tentokrát byl zápas mnohem vyrovnanější. Tým od Botiče dokonce vedl, když dvoubrankový náskok zařídily Denisa Neplechová s Pavlínou Trčkovou. Za plzeňské ale odpověděly Adéla Kožíšková a Denisa Vyletová. Díky gólu Alice Lhotákové se Litice dostaly do vedení, to ale odmítla o tři minuty později Pavlína Trčková. Závěr zápasu ale zvládly lépe dívky ve žlutomodrém, výhru dokonaly díky brankám Jany Duchkové a Alice Lhotákové.

 

Příští kolo proběhne v sobotu 16.12. v Průhonicích. Nenechte si ho ujít!

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy