Zahraničí: Češi odehrávají poslední utkání před finálovými boji

Po čtyřech týdnech bez mezinárodního hokeje vám přinášíme první zahraniční report roku 2024! Dnešní článek bude navíc spojením dvou herních víkendů, o to více mezinárodní akce pro vás máme! 


DTV Hannover 9:5 Großflottbeker THGC
DTV Hannover 8:9 UHC Hamburg

Pro Lukáše Plochého se vstup do nového roku nesl ve znamení vysokých přestřelek a těsných výsledků. V sobotu se Hannover utkal na domácí půdě s posledním týmem tabulky – Großflottbeker THGC. Domácí si nakonec s týmem z přístavního města Hamburk poradili poměrně snadno výsledkem 9:5. Český útočník byl v tomto zápase těžko přehlédnutelný a k přesvědčivé výhře přispěl hned pěti brankami. V neděli se DTHV postavilo proti UHC Hamburg v přímém boji o čtvrtou příčku. Na rozdíl od hladce probíhající soboty, v neděli narazilo DTHV na problémy již od prvních minut utkání. I přes nepříznivě vyhlížející začátek utkání byli domácí schopní se probudit a nátlaku hostů vzdorovat. Po nesmírně vyrovnaných šedesáti minutách bohužel DTHV tři body unikly o pouhou branku. Hamburg si vzal vítězství za stavu 8:9. 

 

DTV Hannover 7:8 Hamburger Polo Club
DTV Hannover 5:9 Der Club an der Alster 

V druhém ligovém kole nového roku se Hannoveru nedařilo. Tým Lukáše Plochého se v sobotu utkal s Hamburger Polo Club, kde domácím výhra nešťastně unikla o jedinou branku. Bohužel ani nedělní utkání proti Der Club an der Alster nepřineslo vítěznou radost a Hannover tak minulý týden nevybojoval jediný bod. 


Halové utkání:
Three Rock Rovers HC 6:1 Monkstown HC

František Svoboda do nového roku vstoupili utkáním proti Monkstown HC. Favorité na titul se soupeřem neměli žádné potíže a připsali si na konto další tři body za stavu 6:1.


Halové utkání:
Railway Union HC 2:9 Three Rock Rovers HC

V následujícím odstavci se vyskytnou jména hned dvou českých hráčů, a to konkrétně Jan Trejbal a František Svoboda, kteří tráví svou první sezónu za mořem v irských soutěžích. Tento víkend si však připsal jiné prvenství, a to jejich první vzájemné setkání v utkání. Vyhlídky Railway Union na ovládnutí tohoto zápasu ještě před jeho začátkem nevypadaly vůbec slibně. Janův tým vstupoval do utkání ve značném oslabení s pouze pěti hráči. Union se tak musel obejít celé utkání bez střídání. Na druhé straně Three Rock Rovers nastupovali na palubovku v plném počtu a s pořádnou dávkou motivace z předešlého utkání, ve kterém Františkův tým naprosto dominoval. Dle očekávání tak Three Rock Rovers ovládlo i utkání proti Railway Union, získalo další tři body za stavu 9:2 a do final four postupuje z prvního místa. 

 

Railway Union HC 5:3 Portrane HC
Railway Union HC 5:3 Monkstown HC

Po vysoké prohře z předešlého kola si Jan Trejbal a jeho tým minulý týden výrazně zlepšili náladu a hlavně výhled na final four. V prvním utkání se Railway Union postavil proti Portrane HC a po šedesáti minutové dominanci si tým zaslouženě připsal tři body. Jan se o toto vítězství zasloužil hned dvěma brankami. Následující utkání proti Monkstown HC bylo pro oba týmy jedno z nejdůležitějších z celé sezóny. Vítěž tohotu duelu by si totiž zjistil účast ve final four a naději na postup do finále. Railway Union vstoupil do zápasu o něco lépe a do konce první poloviny si vytvořil dvougólový náskok. Druhá půlka utkání se nesla ve velmi podobném duchu a přestože Monkstown bylo schopné snížit, Railway Union si pohlídalo průběh utkání a odcházelo vítězně zajišťujíc si účast v irské final four. 


Amicale Anderlecht Avia 3:5 Royal Evere White Star HC
Amicale Anderlecht Avia 3:3 Royal Orée

Ke svému prvnímu kolu po novém roce nastoupil i Josef Trejbal. Naneštěstí se jeho týmu minulý týden moc nedařilo a odnáší si pouhý bod a velký otazník nad účastí ve final four. V prvním utkání proti White Star Amicale utekla výhra o dvě branky, když za vítězného stavu 3:2 tým obdržel červenou kartu za kterou nakonec zaplatil cennou výhrou. Ani následující setkání s Royal Orér nepřineslo vítěznou radost, ale hořkou remízu. Josefův tým si tak odnesl pouhý bod a nejistý výhled na nadcházející final four.

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy