Olympijská kvalifikace: Češky na Chile nestačily a končí osmé

Naše reprezentantky se ve svém posledním zápase na olympijské kvalifikaci v Indii utkaly o 7. místo s Chile. Hlavním cílem pro ně bylo, aby prolomily gólové prokletí a vstřelily první gól turnaje. Na hráčkách bylo znát, že oproti začátku turnaje nervozita opadla. S Chile, které je v mezinárodním žebříčku o deset příček před námi (CHL 15., CZE 25.), bylo utkání velmi vyrovnané, již od začátku se Češky tlačily do zakončení a chuť skórovat byla citelná. Ještě před poločasem byla ale nařízena penalta ve prospěch Jihoameričanek a Villagranová nezaváhala. Po změně stran se obraz hry lehce změnil, Chile zacelilo mezery v obraně a českých průniků bylo méně. Avšak i naše defenziva byla nepropustná. I nadále ale přetrvávaly problémy se zpracováním míčku, které bránily rychlejšímu přechodu do útoku a vytvoření si většího množství šancí. V posledních dvou minutách se ještě tým Garetha Grundieho ve snaze vyrovnat odhodlal ke hře bez brankáře, ani ta ovoce nepřinesla.

Češky se v olympijské kvalifikaci umístily osmé bez jediného vstřeleného gólu, avšak příslibem do budoucna může být velmi kvalitní obrana, která velmi dobře odolávala o dost kvalitnějším týmům.

Chile – Česko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0, 0:0)

„Určitě je pro nás těžké, že jsme v turnaji nedaly gól,“ přiznává Lucie Duchková. „Problémem možná byl i ten tlak, že jsme hrozně chtěly dát gól a nedařilo se nám to. Začaly jsme být zbrklé a dělat chyby. Možná byla problémem i fyzička, to ale ne v tomhle zápase, v tom to zas takový problém nebyl. Do příště bychom určitě měly zapracovat na fyzičce, jinak si myslím, že celkově nám chybí základní dovednosti, které bychom měly přenášet do hry.“

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy