Ligový pohár: známe vítěze!

Šampionkami Ligového poháru – nové soutěže, která letos doplnila zkrácenou extraligu žen –  se staly hráčky HC 1972 Rakovník. Druhé místo obsadily domácí Litice, bronz bere Slavia.

HC BOHEMIANS PRAHA – HC HOSTIVAŘ 2:3

G: Hraníčková 2x – Gliniarczyková, Staňková, Balážová

R: Větrovský A., Větrovský P.

V předehraném zápase dvakrát vedly Bohemačky, přesto se na konci radovala Hostivař. Na obě branky Hraníčkové totiž pokaždé dokázala zareagovat a skóre srovnat. Po neuznané třetí brance Bohemians se podle principu nedáš – dostaneš prosadila po krásné individuální akci Balážová, která tak zajistila týmu od Botiče výhru.

TJ PLZEŇ-LITICE – KPH RAČA BRATISLAVA 0:1

G: Fondrková

R: Babická, Šmídová

V ranním duelu jsme byli svědky jediné branky, kterou v závěru první čtvrtiny vstřelila bratislavská útočnice Natália Fondrková. Od té doby se skóre neměnilo, a tak si tři body za těsnou výhru připsala Rača.

 

SK SLAVIA PRAHA – HC 1972 RAKOVNÍK 1:3

G: Nová Lucie – Hvězdová 2x, Bašová Karolína

R: Babická, Fousková

Slavia začala lépe – hned ve druhé minutě se trefila útočnice sešívaných Lucie Nová. O pět minut později bylo sice srovnáno zásluhou Karolíny Bašové, drtivou většinu zápasu byl stav vyrovnaný. Až v samotném závěru zařídila Klára Hvězdová dvěma góly vítězství Rakovníka.

 

HC HOSTIVAŘ – HC BOHEMIANS PRAHA 5:1

G: Neplechová, Frídlová, Balážová, Trčková, Šašková – Borská

R: Babická, Šmídová

Duel o konečné páté místo ovládly ženy Hostivaře, když porazily poměrně jednoznačně Bohemians, Pro oba týmy se jednalo o generálku na nadcházející Final four první ligy, kde oba týmy usilují o postup do vyšší soutěže. Za Hostivař se trefilo hned pět různých hráček, za zelenobílé pouze snižovala zkušená obránkyně Borská.

 

SK SLAVIA PRAHA – KPH RAČA BRATISLAVA 5:2

G: Šimková 2x, Capouchová, Nová Lucie, Horešovská – Jelínková, Pucherová

R: Babická, Šmídová

Slavii k výhře nasměrovaly dvě branky obránkyně Anny Šimkové a zásahy dalších tří střelkyň – Capouchové, Nové a Horešovské. Na druhé straně pouze korigovaly skóre Jelínková a hrající trenérka Pucherová. Bronz tak putuje do Edenu.

 

TJ PLZEŇ-LITICE – HC 1972 RAKOVNÍK 1:5

G: Lhotáková – Hvězdová 2x, Kantoříková, Bašová Karolína, Tománková

R: Fousková, Šmídová

Skóre finálového duelu otevřela až v 16. minutě rakovnická Klára Kantoříková. Na následné navýšení skóre z hole Bašové ještě litické hráčky dokázaly zareagovat snížením Lhotákové, nicméně dva zásahy Hvězdové a následná branka Tománkové poslaly zlato do Rakovníka.

 

Gratulujeme medailistkám a všem týmům děkujeme za účast!

 

 

-bp-

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy