HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: DOROSTY MAJÍ PŘED SEBOU SEMIFINÁLE, U15 UŽ JEN FINÁLE

Ve víkendových zápasech se hrálo o postup do semifinále a finále. Bylo to stresující kolo pro hráče, ale i pro fanoušky. Kdo se v Plzni popere o medaile?

Odkaz na vstupenky a další info o celém víkendu naleznete zde

Dorostenky se utkaly ve Kbelích. Tým Mnichovice měl jistotu postupu do semifinále z prvního místa, i tak ale do zápasů šly s vervou a odhodláním zvítězit. Podařilo se jim to v prvním utkání proti Bohemians, který vyhráli 7:1. Skórovaly útočnice Kamila Minaříková (3x) a obránkyně Anna Mudrová (4x), za Bohemians Kateřina Spilková.

Bylo jasné, jaké týmy pojedou příští týden do Plzně na semifinále, nikdo ale netušil, kdo bude hrát s kým. Slavia si ale vybojovala dvě výhry (nad Pragou 10:2, nad Slavií B 6:0) a udržela si tak druhé místo. A jelikož Rakovník také dvakrát zvítězil (nad Slavií 5:4 a nad Mnichovicemi 3:2), popere se za týden se Slavií o postup do finále ze třetí příčky. Slavia B skončila na čtvrtém místě po výhře nad Hostivaří a po prohře se Slavií.

Co se tabulky střelkyň týče, v TOP 4 se momentálně nachází Kamila Minaříková z Mnichovic a Pavla Holá z Pragy s 19 vstřelenými brankami, na třetí pozici Magdalena Krausová z Rakovníku a Anna Mudrová z Mnichovic s 20 góly. Stříbrná pozice je zatím Elišky Fouskové z Mnichovic s 27 proměněnými brankami, na první a nejvyšší stupínek se řadí Lucie Nová ze Slavie s 31 góly. Čekají nás ale ještě celkem tři utkání, ve kterých se hráčky ještě jistě projeví as pořadím to může zamíchat.

Starší žáci bojovali v sobotu i v neděli, o celkové pořadí soutěžila Slavie a Hradec, a to konkrétně o 7. místo. Slavia těsně porazila Hradec 3:2, vybojovala si tak krásné sedmé místo.

Litice vyzvali Kbely na souboj o 5. pozici a dokázala si ji také vybojovat, vyhráli 12:7.

Mnichovicím v semifinále s Hostivaří štěstí nepřálo, zápas byl napjatý, napínavý a plný báječných výkonů, došlo dokonce i nájezdům. Ty zvládla Hostivař lépe a dostává se tím do finále. Mnichovice díky svému postavení v lize získali bronzovou medaili.

Druhé semifinálové utkání se odehrálo mezi Pragou a Presidentem. Nebylo to zadarmo, naopak to stálo hodně sil, Praga ale dokázala zvítězit 4:2 a postoupit tak do finále.

Nejvíce branek nastřílel Filip Veverka z Mnichovic a to celkem 33, těsně za ním se v tabulce střelců nachází Václav Ševčík z Presidentu s 30 brankami. O třetí příčku se dělí David Bortl z Pragy a Tobias Frank z Kadaně s 28 góly. Uvidíme, jaké změny po finále ještě nastanou, všem střelcům ale již teď náleží velká gratulace.

Starší žákyně rovněž hrály dvojkolo, v neděli šlo však o všechno. Tým Bohemians vyzval Kbely k duelu, ve kterém zvítězil 3:2.

Mnichovice zvítězili nad Rakovníkem 5:3 a umístili se na 5. příčce.

Slavia porazila Pragu v semifinále 6:3 a dostává se tak do finále, stejně tak, jako Hradec, který zdolal Litice 5:0.

Nejlepší střelkyní se prozatím stává Eliška Ostatnická z Hradce s rekordním číslem 31 branek. Za ní potom Madeline Paterson z Pragy s 12 góly, na třetím místě potom Kamila Svatošová ze Slavie s 9 brankami.

Kategorie U10 hrála na Chodově. Hráči a hráčky makali a nechali na hřišti opravdu všechno. Dosáhli krásných výsledků, které byly náležitě oceněny potleskem fanoušků.

-vp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy