Zahraničí: Svoboda slaví titul!

Společně s českou extraligou mužů vrcholí také zahraniční soutěže. Zatímco Lukáš Plochý již s DTV Hannover svou sezonu zakončil před dvěma týdny, Jan Trejbal a František Svoboda dokončili halovou sezonu teprve minulý týden. Kdo z nich se může pyšnit titulem mistra Irska se dozvíte níže. Zato Josef Toms se teprve do finále belgické extraligy chystá. Pojďme se podívat na další zahraniční report. 


Amicale Anderlecht Avia 3:1 Royal Pingouin HC
Amicale Anderlecht Avia 6:3 Hockey Namur


Amicale Anderlecht s českým útočníkem Josefem Tomsem ve svých řadách minulý týden nezaváhal ani jednou a příspěvkem šesti bodů do tabulky si zajistil účast v belgické final four. V prvním utkání Anderlecht vyzval k duelu Royal Pingouin Hockey Club, se kterým si Pepa a jeho tým poradili poměrně bez problémů finálním stavem 3:1. Ani druhé utkání proti Hockey Namur se nejevilo být pro Anderlecht problémem a tým zakončil minulý týden dvěma přesvědčivými výhrami a postupem do final four. 


Halová utkání:
Three Rock Rovers 6:4 Corinthian HC
Three Rock Rovers 8:4 Railway Union HC (více o tomto utkání níže)

Jedinou překážkou, která dělila Františka Svobodu a Three Rock Rovers od vysněného finále bylo semifinálové utkání proti Corinthian Hockey Club. Favorité na titul se však nenechali zaskočit a v semifinálovém utkání zvítězili za stavu 6:4 a otevřeli si tak brány do finálového utkání. 

Venkovní utkání:
Waterford HC 4:2 Bandon HC

S pomalým odstupem irského zimního počasí bylo možné odehrát i utkání venkovní části soutěže, které též spěje do svého konce. V předposledním zápasu sezóny se Waterford HC utkal s Bandon Hockey Club. Podobně jako na palubovce, ani na umělé trávě Františkův tým nezaváhal a vybojoval si výhru 4:2 a cenné tři body. Tímto se Waterford posouvá na druhý celkově druhou příčku a příští týden si zahraje finále druhé nejvyšší irské soutěže. 

 

Halové utkání:
Railway Union HC 4:2 Glenanne Sports Club (po samostatných nájezdech)
Railway Union HC 4:8 Three Rock Rovers 

Stejně jako jeho irský kolega i Jan Trejbal se ve dresu Railway Union HC postavil k semifinálovému utkání. Pro Railway Union však byla cesta k vysněnému finále o trošku složitější. Po vyrovnaném boji v základní hrací době utkání skončilo nerozhodným výsledkem. Druhého účastníka finále tak museli rozhodnout samostatné nájezdy. Na rozdíl od standardních pěti nájezdů každý tým dostal k dispozici tři šance na překonání brankáře svého soupeře. Po dvou sériích, které Railway Union ovládl solidním výsledkem 2:0, již Glenanne nemělo šanci stav obrátit a vítězství putovalo k Janovi a jeho týmu stejně jako lístek do finále. 

Ve finálovém utkání a boji o titul mistra Irska se česká stopa objevila hned dvakrát. Vyvrcholením nejvyšší irské soutěže se stal duel, kde se Railway Union HC postavilo proti Three Rock Rovers a Jan Trejbal a František Svoboda se na palubovce utkali již podruhé. Naneštěstí pro Railway Union, Three Rock Rovers ukončili svou velmi úspěšnou sezónu poslední výhrou a stali se tak nejlepším halovým týmem v celém irsku. František Svoboda se tak může pyšnit titulem mistrem Irska v halovém pozemním hokeji. Gratulujeme! 

Venkovní utkání:
Railway Union HC 1:3 Cork Harlequins HCC

Po novém roce se Railway Union představila na umělé trávě v nové soutěži, která rozhodne o postupujícím týmu do nejvyšší irské ligy. Naneštěstí pro Jana a jeho tým, smůla z halového finále se týmu lepila na paty a vstup do nové soutěže se nevydařil. V poločasu Railway Union ztrácela na soupeře již dvě branky a ani druhých třicet minut nestačilo na otočení skóre. Railway Union si tak z prvního venkovního kola neodneslo ani bod.

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy