FINAL FOUR: Jak finálový víkend probíhal?

Pro ty z Vás, kteří nemohou dorazit do haly, přinášíme informace o jednotlivých zápasech, abyste mohli fandit i z domova. Stránku budeme průběžně aktualizovat.

 

SOBOTA

Všechno info o celém víkendu naleznete zde

HC PRESIDENT – SK SLAVIA PRAHA 5:6 (0:1, 2:1, 2:2, 1:2)

Semifinále dorostenců

G: Lupač 4x, Leun – Toms 2x, Šmíd 2x, Grebeniuc, Mušinský

Prvním finalistou v kategorii dorostenců se stali chlapci z pražské Slavie. Dramatické utkání vyvrcholilo dvěma opakovanými rohy Presidentu v posledních vteřinách, ty ale zůstaly neproměněny. Zazářil Jonáš Lupač, jeho čtyři branky ale na postup do finále nestačily.

 

TJ MNICHOVICE – HC 1946 PRAGA 7:2 (3:0, 0:2, 2:0, 2:0)

Semifinále dorostenců

G: Holík 2x, Tykal 2x, Jiroušek, Veverka T., Purkart – Chadima, Chromeček

Praga sice dokázala dvoubrankovým rozdílem ovládnout druhou čtvrtinu, zbytek zápasu byl ale v režii Mnichovic. Díky jednoznačnému výsledku 7:2 tak do finále postupuje celek ze středních Čech.

 

SK SLAVIA PRAHA – HC 1972 RAKOVNÍK 4:1 (1:0, 0:0, 1:0, 2:1)

Semifinále dorostenek

G: Vitošková, Nováková, Nová Lu., Eykma – Krausová

Prvními finalistkami v kategorii dorostenek se stává A tým pražské Slavie, který si poradil s Rakovníkem. Slávistky tak navázaly na finálovou účast v minulém ročníku.

TJ MNICHOVICE – SK SLAVIA PRAHA B 2:1 (0:0, 0:0, 1:0, 1:1)

Semifinále dorostenek

G: Mudrová A. 2x – Fuxová

Zkušenost mnichovických hráček v kombinaci s dravostí Slávistek vyústily v dlouho vyrovnané utkání, které nakonec rozhodly dva zásahy Anny Mudrové z trestných rohů. Ve finále dorostenek tak uvidíme stejné týmy jako u dorostenců – o zlato si zahrají Mnichovice proti Slavii (A) v obou kategoriích.

 

SK SLAVIA PRAHA – HC BOHEMIANS PRAHA 3:4 po nájezdech (1:0, 0:0, 0:1, 2:2, náj. 0:2)

Semifinále mužů

G: Vacek 3x – Lalík, Soukup 0., Ležal, rozhodující náj. Lalík

Neskutečné drama! Bohemians dokázali promarnit dvoubrankové vedení, když těsně před koncem zařídil nájezdy dvěma rychlými brankami David Vacek, který exceloval ve střelbě z trestných rohů. Poslední gól zaznamenal dokonce při dohrávaném rohu. Slavii to nakonec k ničemu nebylo, jelikož oba nájezdové exekutory vychytal Petr Větrovský. Naopak Vít Soukup a Štěpán Lalík v dresu klokanů oba své nájezdy proměnili, a tak mohou s celým týmem slavit postup do finále.

TJ PLZEŇ-LITICE – KPH RAČA BRATISLAVA 3:0 (0:0, 0:0, 0:0. 0:3)

Semifinále mužů

G: Uhlíř, Gerlický, Benda

Dlouho to vypadalo na pořádné drama, celé tři čtvrtiny plzeňská hala napjatě čekala na první branku. I proto, že Liticím jejich první gól nebyl uznán, navíc se jim nepodařilo skórovat z penalty, kterou výborně vykryl brankář Tomáš Baráth. Opora bratislavského celku poprvé musela lovit míček z branky začátkem čtvrté čtvrtiny, navíc Litice předvedly opravdu ukázkový nástup, když hned o minutu později navýšily svůj náskok. Rača se nevzdala, ale když už se dokázala prosadit, byl gól odvolán. Další šance zlikvidoval Vojtěch Pažitka, a tak si obhájce znovu zahraje finále.

 

NEDĚLE

Po sobotních semifinálových bojích jsou v neděli na programu finálová střetnutí. Program zahájí žákovské kategorie (U15 chlapci a dívky), následovat bude dorost, a celý den bude uzavřen v 18:00 finálovým zápasem mužů.

 

HC 1946 PRAGA – HC HOSTIVAŘ 4:3 po nájezdech (0:1, 2:0, 0:2, 1:0, 1:0)

Finále starších žáků

G: Mašek J. 3x, rozhodující nájezd Chadima – Svoboda 2x, Kraus

Základní hrací doba i přes oboustrannou snahu o navýšení skóre v posledních minutách skončila remízou, na které měl na straně Pragy velkou zásluhu Jan Mašek, který obstaral všechny góly svého týmu. V nájezdech se vyznamenali oba brankáři, Robin Holý a Josef Jirák. Jediným úspěšným střelcem byl Petr Chadima, a tak titul připadl týmu HC Praga.

 

HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ – SK SLAVIA PRAHA 4:7 (2:0, 0:2, 1:3, 1:2)

Finále starších žákyň

G: Lojanová 3x, Pražáková – Svatošová 2x, Uhrová 2x, Fuxová, Wesolowská, Stöhrová

Přestože Hradec suverénně vyhrál základní část a i ve finále se brzy ujal dvoubrankového vedení, Slavia dokázala po povedeném týmovém výkonu zápas otočit, a titul mistryň republiky tak putuje do Prahy. Hradci nestačil ani hattrick Karolíny Lojanové.

 

TJ MNICHOVICE – SK SLAVIA PRAHA 3:4 (1:1, 0:1, 1:1, 1:1)

Finále dorostenců

Zápas nahoru-dolů, ve kterém byly k vidění krásné akce na obou stranách, nakonec těsně ovládli Slávisté. Svůj den měl kapitán Štěpán Šmíd, který tři branky dal a na jednu přihrál, a podílel se tak na všech gólech svého týmu.

 

TJ MNICHOVICE- SK SLAVIA PRAHA 3:4 (0:2, 0:1, 1:1, 2:0)

Finále dorostenek

G: Fousková 2x, Minaříková – Horešovská, Vitošková, Nová Lu., Eykma

Slávistky opět ukázaly, že Final Four je úplně jiná soutěž než základní část. V té totiž Mnichovice skončily s pohodlným náskokem první a Slavii navíc porazily v obou vzájemných zápasech. Zkraje finále si však nepohlídaly hned tři střelkyně a jakmile se podařilo snížit, sešívané bleskově odpověděly. Mnichovice pak nastolily takové tempo, že v poslední čtvrtině se Slavia téměř nepodívala do kruhu. Své šance však s výjimkou dvou rohů vítězky základní části neproměnily, často zásluhou brankářky Veroniky Fričové. Titul tak obhájila Slavia.

 

TJ PLZEŇ-LITICE – HC BOHEMIANS 5:4 po nájezdech (0:0, 1:2, 3:1, 0:1, 1:0)

Finále mužů

G: Uhlíř, Sochor, Levý, Hes, rozhodující nájezd: Hes

Neuvěřitelné drama nabídlo mužské finále. Diváci mohli sledovat krásné góly, jako například nádhernou střelu Víta Soukupa z rohu, množství neproměněných šancí zejména díky skvělým výkonům brankářů Pažitky a Větrovského, obrovské množství nevyužitých rohů a také několik karet. Koncem třetí čtvrtiny si domácí vypracovali dvoubrankový náskok, o minutu později se ale klokani dotáhli a v poslední čtvrtině vyrovnali. Zápas tak vyústil až do nájezdů, ve kterých excelovali oba gólmani, a tak se muselo pokračovat až do náhlé smrti. Hrdiny zápasu se nakonec stali Ondřej Hes, který ve druhém kole náhlé smrti backandem uklidil míček za záda brankáře Bohemians Petra Větrovského, a litický brankář Vojtěch Pažitka, který za svá záda nepustil jediný nájezd.

 

Zápasem mužů skončilo letošní Final Four. Děkujeme všem hráčům, rozhodčím, organizátorům i divákům a těšíme se na Vás zase příští rok.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy