ME mužů: Češi podlehli Polsku, zahrají si o 5. až 8. místo

Česko – Polsko 3:4 (1:1, 0:1, 1:0, 1:2)

G: 8. Tomeš, 28. Kolář, 40. Soukup Vít – 5., 33. Hulboj, 20., 39. Jarzynski

Aby se čeští pozemní hokejisté na mistrvoství Evropy dostali do semifinále, potřebovali s Polskem bezpodmínečně vyhrát. V páté minutě ale přišla branka Hulboje. O necelé tři minuty později ve skoku dokázal srovnat Tomeš. Poláci se dokázali těsně před změnou stran opět dostat do vedení, když v početním oslabení propálil Jarzynski z vrcholku kruhu českého brankáře Pažitku. Do druhého poločasu vstoupil lépe český výběr, dokázal si ze začátku udržet tlak a připravit několik slibných příležitstí. Ty ale končily pouze na výstoji brankáře. To se podařilo prolomit ve 28. minutě Kolářovi, který srovnal na 2:2. Celý zápas se nesl spíše v duchu taktického boje než ve velkém počtu útoků na obou stranách. Osm minut před koncem přišlo další zaváhání české obrany a opět gólové manko. O několik vteřin později mohl být rozdíl už dvoubrankový, Čechy ale zachránilo, že míček jen těsně minul branku. Polsko se dostalo mentálně nahoru, drželo míček a mělo další pokusy, několik skvělých zákroků ale předvedl i Pažitka. Žlutou kartu za nástrřel v závěru zápasu viděl i Toms. I přesto se Češi museli odhodlat ke hře bez brankáře. Ta jim štěstí nepřinesla. Podařilo se jim jen snížit z trestného rohu pár vteřin před koncem na konečných 3:4.

Díky výhře Belgie nad Ukrajinou skončili Češi ve skupině čtvrtí a vyhnuli se setupu. Od 15:45 si zahrají se Španělskem o 5. až 8. místo.

“Nedokázali jsme se v přesilovce prosadit, příčinu celé prohry bych rozhodně viděl v tom, že jsme v tuhle chvíli nedokázali dát gól,“ komentuje prohru Martin Seemann. „Ke konci jsme se ještě nechali vyloučit a o to těžší ten konečný tlak pro nás byl. Je hrozné, že na jednu stranu hrajeme semifinále, a na druhou o dolní kříž. Je vidět, že se státy postupně vyrovnávají, a je nepříjemné teď čekat, jak bude hrát Ukrajina s Belgií.”

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy