Halové mistrovstí Evropy žen

Po halovém mistrovství Evropy mužů hned následuje to ženské. Na programu je od 8. do 11. února v Berlíně, Německu. Ženy po olympijské kvalifikaci vsadily na zkušený tým, reprezentační dres například znovu obléknou Jindřiška Neusser a Veronika Nováková. Turnaj začně 8. února soubojem se Španělskem, další den na holky čeká Belgie a Německo, skupina se zakončí v sobotu utkáním s Tureckem. Přesné časy naleznete v grafice níže.

Po indické kvalifikaci bylo potřeba tým obměnit, a tak si zahrají hned čtyři hráčky, které na ní nebyly – Kristýna Šafaříková, Eliška Hraníčková a již zmiňované Veronika Nováková s Jindřiškou Neusser. Kapitánskou pásku nasadí Adéla Lehovcová nebo Anička Kolářová.

„Na halovou Evropu se moc těším, protože halu miluju. Za nominaci jsem moc ráda, vždycky je pro mě čest hrát za Česko,“ komentuje Natálie Hájková, která byla například i u medailového umístění v minulém roce na mistrovství světa. „Bude to pro nás zase něco jiného a nového, myslím si, že po Indii jsme na tom lépe fyzicky, což nám do haly hodně pomůže. Máme na to se medailově umístit, naším cílem je určitě horní kříž. Doufám, že ale obhájíme alespoň třetí místo, které jsme vybojovaly v Pretorii na mistrovství světa. Samozřejmě bych byla ještě radši za stříbro nebo zlato, ale uvidíme, jak se nám povede. V halových turnajích může být jediná branka rozdílem mezi sestupem a semifinále. Nesmíme se nechat něčím strhnout.“

Holky nasotupí v této sestavě:

  1. Čecháková (GK)
  2. Šafaříková (GK)
  3. Lehovcová (C)
  4. Vorlová
  5. Babická
  6. Kolářová
  7. Duchková
  8. Nováková N.
  9. Nováková V.
  10. Neusser
  11. Hraníčková
  12. Hájková

Všechny články o HME žen naleznete zde

Všechny zápasy bude možné sledovat i online na eurohockeytv.org, cena je zhruba 250 Kč. Na sociálních sítích vám opět nabídneme mnoho rozhovorů a pohledů do zákulisí, tak nás sledujte, ať vám nic neuteče!

Aktuální informace o všech zápasech i online zápis z utkání naleznete zde.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy