HME žen: holky se kvalifikovaly na mistrovství světa!

Česko – Švýcarsko 4:0 (0:0, 1:0, 1:0, 2:0)

G: 12. Vorlová, 25., 39. Hájková, 37. Duchková

České pozemní hokejistky se na mistrovství Evropy v Německu utkaly se Švýcarkami o páté až osmé místo. Prvních šest celků postupuje na mistrovství světa, a tak bylo jasné, že vítěz tohoto souboje bude kvalifikován.

Švýcarská i česká obrana se snažily navzájem si napadat rozehrávku. Jako první se na listinu střelkyň zapsala Vorlová poté, co se Lehovcové podařilo proběhnout přes celou obranu a nahrát osamocené útočnici přesně na hokejku. I nadále byla hra velmi vyrovnaná, hráčky se často nebály vzít akce do svých rukou. Češkám se dařilo udržet si při zakládání útoku chladnou hlavu. I díky tomu se dostaly do dvoubrankového vedení, o které se postarala z trestného rohu Hájková. Švýcarky se rozhodly poměrně brzo pro hru bez brankářky – již deset minut před koncem. To jim ale ovoce nepřineslo. Jejich problémem byla i nedisciplinovanost, která pramenila z přehnaného odhodlání. Viděly proto hned dvě žluté karty. Do prázdné branky se podařilo míček dostat ještě Hájkové a Duchkové. Definitivně tak stvrdily postup českého týmu do boje o 5. až 6. místo na mistrovství Evropy a kvalifikování se na mistrovství světa.

„Vědět, že jsme postoupily na mistrovství světa, je super pocit,“ říká o úspěchu týmu Anna Vorlová. „Myslím si, že z nás hodně slehla tíha toho, že jsme tam chtěly postoupit. Byl to teď náš jediný cíl turnaje. Myslím si, že ve finále můžeme už teď hodnotit tenhle turnaj jako úspěšný. S tím nastavením, které máme, je tohle asi maximum a jsem ráda, že se to povedlo. Vstřelit v takovémhle zápase úvodní gól je samozřejmě super, spadla z nás nervozita, která tam byla. V souboji o páté místo půjde o to, kdo bude víc chtít, a je jedno, co to bude za soupeře.“

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy