Evropské poháry: Český ženský hokej bude reprezentovat Slavia

Slávistky už jsou v Turecku, kde již zítra zahájí boje v nejvyšší klubové soutěži Eurohockey Indoor Club Cup. Na úvod je čeká mistr Turecka Gaziantep Polisgücü SK, poté se utkají s týmy Sanse Complutense (Španělsko), Watsonians HC (Skotsko) a MSC Sumchanka (Ukrajina). Následovat budou zápasy o umístění.

Následovat budou průběžné aktualizace původního článku.

Program poháru Club Cup 2024. V ČR je o dvě hodiny méně.

 

ČTVRTEK 22.2. – 1. HRACÍ DEN

GAZIANTEP POLISGUCU SK – SK SLAVIA PRAHA 6:1 (2:0, 0:0, 4:0, 0:1)

G: Navarro 2x, Cinar 2x, Celik, Gultekin – Lehovcová

Již v úvodní čtvrtině si Turkyně vypracovaly dvoubrankový náskok, další desetiminutovka byla ale bez gólu na obou stranách, a v hale rozdíl dvou branek po prvním poločase nic neznamená. Jenže místo srovnání přišla ve třetí čtvrtině čtyřgólová sprcha, a tak bylo prakticky rozhodnuto. Čestný úspěch zapsala ve 36. minutě tradiční střelkyně Lehovcová.

SANSE COMPLUTENSE – SK SLAVIA PRAHA 6:3 (2:0, 0:1, 3:1, 1:1)

G: Melero 3x, Carmona, Escaich, Jimenez – Lehovcová 2x, Hájková

Ve druhém zápase byl sice již rozdíl ve skóre nižší, ale ani tak sešívané na body nedosáhly. Prosadila se opět Lehovcová, a to hned dvakrát, přidala se k ní další střelkyně trestných rohů Natálie Hájková, která se prosadila z této disciplíny střelou do horní části branky. Na druhé straně se však hattrickem blýskla Nerea Melero, a jelikož se k ní připojily ještě tři spoluhráčky, vítězství berou Španělky.

PÁTEK 23.2. – 2. HRACÍ DEN

SK SLAVIA PRAHA – WATSONIANS HC 4:3 (0:1, 2:0, 2:1, 1:0)

G: Babická 3x, Lehovcová – Jones, Dark, Wilson

Přestože i v tomto zápase Slávistky musely dohánět skóre, nakonec se zejména díky hattricku kapitánky Nikol Babické povedlo dotáhnout utkání do vítězného konce.

 

SOBOTA 25. 2. – 3. HRACÍ DEN

MSC SUMCHANKA – SK SLAVIA PRAHA 4:3 (1:0, 0:2, 1:0, 2:1)

G: Lehovcová 2x, Hájková – Leonova 2x, Voievoda, Tanchenko

Do prvního sobotního zápasu opět Slávistky nevstoupily ideálně, když znovu inkasovaly jako první. Narozdíl od pátečního souboje se Skotkami se jim tentokrát utkání nepovedlo otočit, i když se ve druhé čtvrtině dostaly do vedení. To si ale Ukrajinky dokázaly vzít zpět, a sešívaným nestačily ani další dva příspěvky Lehovcové.

HC ROTWEISS WETTINGEN – SK SLAVIA PRAHA 1:3 (1:0, 0:0, 0:1, 0:2)

G: Hollinger – Lehovcová 2x, Neusser

V prvním zápase skupiny o 5.-8. místo se jako první prosadily Švýcarky, a to hned ve druhé minutě. Jejich vedení vydrželo přes dvacet minut. Poté svou první branku v turnaji zaznamenala zkušená obránkyně Jindřiška Neusser a v poslední čtvrtině dvakrát udeřila Adéla Lehovcová. Slávistky tak udržely nejvyšší divizi i pro příští rok.

NEDĚLE 26.2. – 4. HRACÍ DEN

SK SLAVIA PRAHA – SANSE COMPLUTENSE 3:5 (1:1, 1:1, 1:2, 0:1)

G: Babická 2x, Lehovcová – Carmona 2x, Jimenez, Aran, Alcaide

Ani odveta proti španělskému týmu nevyšla, i když byl velmi dlouho stav vyrovnaný. Rozhodující momenty přišly až dvě minuty před koncem, kdy se sice Slavii povedlo jednou skórovat, soupeřky se ale trefily hned dvakrát. Sešívané tak berou celkové šesté místo.

Děkujeme za reprezentaci!

 

 

-bp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy