Zahraničí: jsme zpět na umělé trávě!

Zatímco v České republice týmy zatím pouze pilně trénují, za hranicemi naší země už mnohé soutěže započaly. Dnes se zaměříme hlavně na zemi, která hostí nejvíce našich hráčů – Belgie. Podobně jako na podzim i na jaře nás napříč belgickými ligami reprezentují celkem čtyři hráči, a každý z nich má již svá první utkání za sebou. Pojďme se podívat, jak odstartovali sezónu!


Braxgata HC 4:1 Royal Pingouin Hockey Club Nivelles
Braxgata HC 1:1 Koninklijke Hockey Club Leuven

Po absenci v premiérovém utkání sezóny Kateřina Laciná nastoupila ke druhému kolu nejvyšší belgické soutěže, ve kterém se její tým postavil proti Koninklijke Hockey Club Leuven. Podstatně níže tabulkově umístěný Leuven neměl Braxgatě, jako týmu s ambicemi na titul, dělat žádné problémy, avšak opak byl pravdou, a tým Kateřiny se trápil. I přes viditelný výkonnostní rozdíl mezi týmy, s Braxgatou držící balon na svých hokejkách většinu utkání, bylo to nakonec úspěšné zakončení, které domácím chybělo k dalším třem bodům. Po uplynutí základní hrací doby se tak výsledek zastavil na nerozhodných 1:1, a tým Kateřiny si místo očekávané výhry odnáší smolnou remízu.

Royal Victory HC 2:4 Royal Orée
Royal Victory HC 1:4 Royal Racing Club De Bruxelles

Lukáš Plochý se po halové sezóně strávené v německém Hannoveru přesunul zpět do belgické nejvyšší ligy, kde na něj čekalo nepříliš vlídné přivítání. Nastupujíc v dresu Royal Victory na něj v prvních ligových kolech čekali hned dvě prohry. V premiérovém utkání se Victory postavila proti Royal Orée. Třetímu týmu tabulky bohužel Lukáš a jeho tým nakonec podlehli 4:2. O týden později Victory na domácí půdě přivítala Royal Racing Club De Bruxelles, kterému po třech čtvrtinách bez jediné branky podlehla 1:4. Royal Victory je tak po prvních dvou kolech bez jediného bodu

Royal Uccle Sport THC 1:5 Royal Herakles Hockey Club
Royal Uccle Sport THC 2:2 Braxgata HC

I Josef Toms se po halové sezóně strávené v Amicale Anderlecht vrátil do nejvyšší belgické ligy a znovu oblékl dres Royal Uccle Sport THC. V prvním jarním utkání Uccle Sport podlehl Royal Herakles HC vysokým výsledkem 1:5. V druhém zápase se Josef a jeho tým vyzvali k souboji Braxgatu HC a po šedesáti minutách tým vybojoval remízu 2:2. Braxgata se v tabulce pohybuje o několik příček výše než Uccle Sport, proto je remíza pro tým dobrým výsledkem a cenným bodem.

HC Brugge 4:0 Ixelles HC
HC Brugge 4:0 Blue Lions HC

Dvě kola má za sebou také Tran Thang Duong, který se po halové sezóně strávené v České republice vrátil ke svému cílu postoupit s HC Brugge do třetí nejvyšší belgické ligy. Podobně jako na podzim i na jaře Tranův tým ukazuje svou sílu a za první dva zápasy nepochybil ani jedinkrát. Obě utkání skončila identickým výsledkem 4:0 v prospěch Brugge. Tým si tak odnáší šest bodů a přiblížení k vysněnému postupu.

 

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy