Zahraničí: v belgii se sbírají body

Druhý herní víkend je za námi! Jedinou zemí, kde již vypukli ligové souboje je Belgie, a tak report z tohoto týdne bude druhý v řadě pouze s hráči nastupující v belgických ligách!


Royal Victory HC 0:4 Braxgata HC
Royal Victory HC 4:3 Royal Evere White Star Hockey Club

Hořkosladký hrací víkend má za sebou Lukáš Plochý. V pátek Victory nastoupilo k duelu proti čtvrtému týmu tabulky – Braxgata HC. S tak významným rozdílem v průběžném umístění byl výsledek utkání poměrně předvídatelný, avšak Victory s českým kanonýrem ve svých řadám mohlo v tomto zápase soupeře jenom překvapit. Naneštěstí se statistiky nemýlili a tým Lukáše se musel celých šedesát minut bránit nátlaku soupeře. Zápas tak skončil přesvědčivou výhrou Braxgaty za stavu 0:4. Štěstí se však v neděli obrátilo k Victory čelem, když se mužstvo postavilo proti Royal Evere White Star HC. Hlad Lukášova týmu po první výhře se projevoval již od prvních minut a Victory se tak ocitlo ve vedení 2:0 již v 5. minutě. Po úvodní dvojici gólu se White Star probudilo z prvotního zaváhání a poměr sil týmů se začal vyrovnávat. Netrvalo tak dlouho a soupeř dokázal snížit na 2:1. Victory se však nenechalo rozhodit, přidalo soupeři ještě dvě branky a dokázalo udržet výhru za stavu 4:3. Jedná se o první tři body pro Victory v elitní divizi belgické ligy. Gratulujeme!

Royal Uccle Sport THC 0:3 KHC Dragons
Royal Uccle Sport THC 3:2 Royal Orée

Téměř identický víkend má za sebou také Josef Toms. V prvním utkání týdne se tým potkal s KHC Dragons a i toto utkání mělo na první pohled jasný výsledek. Ani Uccle Sport se nepodařilo překvapit silnějšího soupeře a z pátečního utkání odcházel bez bodu. Smůlu ze sebe však tým rychle oklepal a v neděli stanul proti Royal Orée. I přes vyrovnanost utkání se Uccle Sport držel ve vedení po celých šedesát minut a na konci základní hrací doby si tak odnesl zaslouženou výhru 3:2. Tyto tři body posunují Uccle Sport na pohodlnou devátou příčku a značně snižují šance navrácení do nižší ligy.

Braxgata HC 6:0 Royal Victory HC
Braxgata HC 0:2 Gantoise HC

Ani Kateřina Laciná ve dresu Braxgata HC nezaznamenala bezchybný víkend. Ve čtvrtečním utkání se tým postavil v roli hostů proti Royal Victory HC. Po šedesáti minutách dominance Braxgaty se stav utkání zastavil na vysokých 6:0 a tým si tak odnesl cenné body do boje o titul. Lehká facka však přišla o pár dní později, kdy se Braxgata poprvé v jarní části soutěže postavila proti vysoko postavenému soupeři, v tomto případě Gantoise HC. Navzdory tomu, co napovídá výsledek, utkání bylo po celou základní hrací doby z fyzické stránky vyrovnané. Vítězný mindset, který chyběl Braxgatě, však mělo Gantoise na rozdávání, a tak i přes nadějně vyhlížející výkon se musel tým Kačky smířit s prohrou 0:2. Prohra tak staví Braxgatu na třetí místo v tabulce s rozdíle pouhého bodu na příčku druhou.

 

-KŠ- 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy