Možnosti získání dotací pro český pozemní hokej

Co se týče financí, sporty a především kluby v České republice, z velké části spoléhají na finanční pomoc v podobě dotací od státu. Peníze putují přes NSA, která určí konkrétní obnos pro jednotlivé sporty, až do svazů podpořených sportů, kteři poté peníze rozdělí dále do klubů. Společně s příspěvky od členů jsou dotace největším zdrojem finančních prostředků. Dnes bychom vám chtěli představit alternativní varianty, pomocí kterých může jakýkoliv člen ČSPH získat více finančních zdrojů jak pro sebe, tak pro svůj klub.

První možností je přímé zapojení do projektu Erasmu a jejich organizace.
Řízení projektů můžete jak na částečný, tak dokonce i plný úvazek. Například organizování dvou akcí vám může přinést 40 tisíc korun měsíčně a v závislosti na povinnostech by vás to mohlo stát třeba jen 2 dny v týdnu. Je to náročné, ale zábavné spolupracovat se sportovními nadšenci z celé Evropy a přímo se zapojovat do rozvoje Evropského pozemního hokeje. 

Pokud máte zájem vědět víc, neváhejte kontaktovat Gina Schilderse (gino.schilders@pozemnihokej.cz), který má spoustu praktických zkušeností v této oblasti a momentálně je konzultantem pro EuroHockey právě v záležitostech organizace Erasmus projektů.

Pro inspiraci o zapojení se do jiných projektů, dole naleznete přehled minulých, probíhajících a budoucích projektů na kterých spolupracovalo ČSPH, či jeden z českých klubů pozemního hokeje.
Rozpočet těchto projektů sčítá cestovní náklady, ubytování a mimořádné výdaje. Tento finanční obnos je určen na celé trvaní projektu, které se pohybuje mezi 2-3 roky.

Sport Mobility
  • ČSPH získalo dotace na organizaci seminářů v Holandsku, projekt určený pro 5 trenérů bude trvat čtyři dny = 6.000 €
  • Pod vedením Gina Schilderse proběhl EuroHockey webinář týkající se čerpání EU dotací, Pět účastníků posléze zažádalo o evropské dotace.
  • Hokejová Akdemie pořádala webinář týkající se možnosti čerpání erasmus dotací. Webináře se účastnili zástupci ze třech klubů SK Slavia Praha (Martin Hanus/Tomáš Procházka), HC Hostivař (Michal Dudák), HC President (Petr Troníček). Jeden účastník podal žádost o EU dotace pro 2024 (HC President = 10.000 €)
Erasmus+ Sport projekty

Účastníci: Marek Zgraja a Linda Nová (SK Slavia Praha), Karolína Paterson, Petr Keller (HC 1946 Praga), Vojta Kolář (HC Bohemians), Veronika Tománková (HC 1972 Rakovník) a Klára Procházková (TJ Sokol Kbely), Gino Schilders, Michaela Urbánková

  • 2020 – Partner Good Governance projekt ve spolupráci s Holandskem, Ukrajinou a EuroHockey = 6.000 €
  • 2021 – Leader Den Bosch Coach projekt ve spolupráci s Rakouskem a Polskem = 40.000 €
  • 2021 – Leader Aspiring and Inspiring Youth Leaders Projekt ve spolupráci s devíti zeměmi = 360.000 €
  • 2022 – Partner DIGI projekt (digitalizace web a portál Eurohockey) ve spolupráci s šesti zeměmi = 3.000 €
  • 2022 – Partner All in Win (bezpečnost sportu a jeho LGBTQ+ členů) ve spolupráci se sedmi zeměmi = 30.000 €
  • 2022 – Leader Hockey ID projekt (Hokej pro mentálně postizene) ve spolupráci s devíti zeměmi = 400.000 €
Plány pro 2025:
  • Podání žádosti na projekt zaměřený na sebe regulaci dětí (8-16 let) spolu se Rakouskem, Dánsko, Georgia a Holandsko = 120.000 €
  • Podání žádosti společně se Eurohockey o dotace na programy zaměřené na dlouhodobý pobyty (4-6 měsíce), kde mladý trenéři budou bydlet po delší dobu jako dobrovolníci v zemích, které se chtějí hokejově rozvíjet. Cíl je mít mladé a ambiciózní trenéry, kteří můžou pomoct klubům nebo svazům dát dohromady strategické plány zaměřené na rozvoj a vzdělávání začínajících trenérů a navýšit tak jejich počet. Zapojené hokejové svazy: Británie, Holandsko, Rakousko, Gruzie a Česká republika. Projekt probíhá ve spolupráci s EuroHockey = 60.000 €
  • ČSPH bylo osloveno organizaci, která se zaměřuje na inovace v oblasti „zelených klubu“. Cíl je podpořit dlouhodobou udržitelnost v rámci klubů a nalézt initiativy, jak kluby můžou podpořit projekt EU tzv. „European green deal“.

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy