CHLAPCI U18: KLUCI MÍŘÍ NA TURNAJ 4 NATIONS DO POLSKA

Výběr kluků do 18 let si prošel přípravou na nadcházející turnaj 4 Nations, který se uskuteční v Polsku. Na cestu vyráží již ve čtvrtek (28.03.), a samotný turnaj proběhne v  termínu od 29. března do 1. dubna. 4 Nations představuje pro český výběr nemalou výzvu, za cenným kovem jim budou stát v cestě reprezentační týmy z Belgie, Polska a Irska. Pro český výběr to tak bude první větší prověrka. 

Výběr se společně sešel na třech celodenních kempech, během kterých kluci odehráli dva přípravné zápasy proti Mnichovicím (dorost/muži) a Hostivaří. V posledním přípravném zápase s Hostivaří drželi více než polovinu zápasu krok, chvíli i brankový náskok. Bohužel však ani tento zápas nedopadl vítězně.

 

Rozhovor s Františkem Tomsem před začátkem turnaje.

Fando čeká vás první větší turnaj s novým týmem, jak se tým jeví?

Tým se zatím jeví mladě, nicméně po turnaji v Polsku a po přípravě věřím, že nabere zkušenosti a sílu.

Zažil si poslední úspěšné tažení s minulou 18, kde si sbíral zkušenosti, jakou pozici cítíš v týmu teď?

Cítím se lépe, protože už vím, jak co chodí a můžu klukům poradit – co a jak. Nemění to ale výkon na hřišti, který stejně podává celý tým. Je super mít zažité tyto turnaje, ale čeká nás turnaj, který se výkonem liší úplně od těch ostatních.

Čekají vás zápasy proti Belgii, Irsku a Polsku, co od zápasů očekáváš? S jakým cílem jako tým jedete na tento turnaj?

Zápasy budou těžké a náročné. Očekávám, že s klukama do těchto zápasu dáme všechno abychom ukázali, co dokážeme. Cíl turnaje je nabrat zkušenosti a zahrát si skvělé zápasy, které nás posunou zase dále.

 

Rozpis zápasů naleznete v grafice níže.

foto: Michal Lupač

-tk-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy