Zahraniči: Tran dominuje, body sbírá také Laciná

Belgie nadále zůstává jedinou zemí, kde nastupují čeští hráči a která již zahájila ligová utkání. Bude tomu tak i nadále, a to až do druhé poloviny dubna. Ještě téměř měsíc nás totiž dělí od začátku druhé německé ligy, kde se můžeme těšit na další české zástupce. Tyto zápasy jsou však stále ještě v budoucnosti a tento týden se tak podíváme na další ryze belgický hrací víkend. 


HC Braxgata 2:1 Royal Wellington THC

Po hořkosladkém hracím víkendu z minulého týdne dostala Braxgata tento týden zasloužený oddech v podobě pouze jednoho víkendového utkání, na rozdíl od běžných dvou. Na domácí půdě se tak tým Kateřiny Laciné postavil proti Royal Wellington THC. I přes očekávání převahy domácích, Braxgata vstoupila do utkání v poměrně nízkém tempu. To se změnilo hned od čtvrtiny druhé, kdy domácí do svého soupeře začali intenzivně tlačit a ukazovat svou dominanci na hřišti. Dřívější očekávání se tak pomalu naplňovala a Wellington každou čtvrtinou zaostával více a více. Po skončení základní hrací doby si tak domácí odnesli cenné tři body na stavu 2:1. 

 

HC Brugge 11:0 HC Inter Mol

Po týdenní pauze nastoupil k ligovému utkání i Tran Thang Duong, který se svým týmem pokračuje v honu o postup do druhé belgické soutěže. HC Brugge přivítalo na svém hřišti poslední celek tabulky – HC Inter Mol. Výrazný rozdíl v tabulkovém umístění týmů se na hřišti projevoval od prvních minut a Brugge bylo o poločase ve vedení již o čtyři branky. Ani druhý poločas Tranův tým nepolevil na intenzitě a přidal dalších sedm branek. Nezpochybnitelná šedesáti minutová dominance tak přinesla Brugge vysokou výhru 11:0 a cenné body ve snaze o postup. 

 

Royal Victory HC 1:5 Royal Léopold HC

Lukáše Plochého a jeho tým minulý týden čekala skutečná zkouška ohněm. Victory na domácí půdě totiž vyzvalo vedoucí tým tabulky – Leopold HC. Z počátku se utkání jevilo nadějně, když domácí o poločase zaostávali o pouhou branku, naneštěstí Leopold o poločase druhém ještě zvýšil své hrací tempo a Victory již nebylo schopno na nátlak reagovat. Utkání tak hosté ovládli a domácí se museli spokojit s prohrou 1:5. 

 

Josef Toms minulý týden k utkání bohužel nenastoupil. Jeho tým podlehl Royal Racing Club De Bruxelles za stavu 2:1. 

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy