Zahraničí: Laciná si zajistila lístek do final four, Tran potvrzuje svou dominanci

S dalším týdnem za námi přibylo také odehraných zahraničních utkání! Na rozdíl od české nejvyšší soutěže, která teprve započala, v Belgii se nejvyšší soutěž pomalu blíží ke svému konci. Kdo si již svou účast v belgické final four zajistil? To se dozvíte níže! Pojďme se podívat na další hrací víkend v zahraničí! 


HC Brugge 4:1 HC Leopard

S vysněným postupem na dosah ruky nenechává Tran Thang Duong nic v náhodě a s HC Brugge stále drží nohu na plynu. Ani minulý týden tým nepochybil a v domácím duelu proti HC Leopard diktoval tempo hry od první minuty. Na první branky domácí fanoušci nemuseli čekat dlouho a Brugge se tak ujala vedení hned dvou brankovým rozdílem. Jediné zaváhání domácího celku přišlo ve druhé čtvrtině, kdy se hostům podařilo snížit stav na 2:1. Tranův tým však branka nijak nerozhodila a svou dominanci celek potvrdil další dvojicí branek. Brugge se tak utkání zmocnilo za stavu 4:1 a tým si odnáší další výhru. 

 

Braxgata HC 1:1 Royal Racing Club De Bruxelles

Kateřina Laciná se společně se svým týmem minulý týden ocitla ve složité situaci. Z důvodu marodky a několika zranění, které tým v posledních týdnech postihly, musela Braxgata poslední utkání nastupovat s malým počtem hráček na střídání a ani minulý týden nebyl výjimkou. Na domácí půdě se tak tým Kateřiny postavil k duelu proti Royal Racing Club De Bruxelles s pouze třemi střídajícími hráčkami. I přes rozsáhlou marodku vstoupil domácí tým do utkání lépe a na svého soupeře neustále tlačil. Z útočného tlaku si byla Braxgata schopná vytvořit několik šancí, bohužel ani jedna neskončila za zády brankářky Racingu. Na úvodní branku si fanoušci museli počkat až do třetí čtvrtiny, kdy se dominantní domácí tým konečně ujal vedení. S vítězstvím na dosah ruky domácí odpočítávali poslední minuty, když byl soupeři udělen trestný roh. Racing dokázal této šance využít a z dohrávaného rohu vyrovnat stav utkání na 1:1. Domácí si tak připsali pouhý bod, který však stačil na lístek do belgického final four. Gratulujeme! 

 

Royal Uccle Sport THC 2:5 Hockey Namur 

Na hřiště se ve dresu Uccle Sport vrátil i Josef Toms, který si minulý týden zahrál utkání s druhým mužským týmem. V utkání proti Hockey Namur Josef dokonce dokázal vstřelit obě branky svého týmu. Ani dvě branky českého útočníka bohužel nepomohli Uccle Sport k výhře a tým se tak musel spokojit s prohrou. Ztráta tří bodů však nic nemění na nyní již jisté účasti Uccle Sport ve final four. 

 

Royal Victory HC 2:7 Gantoise HC

Další zkouška ohněm čekala na Victory HC a Lukáše Plochého minulý týden, když se tým postavil proti čtvrtému celku tabulky – Gantoise HC. Očekávání o dominanci Gantoise byly díky jejich umístění v tabulce na místě, avšak překvapení přišlo v šestnácté minutě, kdy Victory vstřelilo úvodní gól duelu a ujalo se tak vedení. Úvodní branka se však ukázala být pro Gantoise spíše budíčkem a stav byl opět vyrovnán na 1:1 o necelé dvě minuty později. Po úvodní přestřelce si soupeř již průběh utkání pohlídal a vítězství nad Victory si vzal za stavu 2:7.

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy