Nahlédněte za oponu zasedání předsednictva!

Vážení členové naší hokejové rodiny.

Neustále hledáme způsoby, jak podpořit dobrou komunikaci mezi námi všemi, abychom všichni věděli, co se v hokejovém světě děje.

Jak možná víte, předsednictvo se schází přibliížně osmkrát ročně a tráví čas diskuzí o naší strategii a plánech do budoucna. Vyhodnocujeme aktivity, které proběhly, a plánujeme dopředu. Po skončení jednání je zápis nahrán na webové stránky, aby si ho všichni mohli prohlédnout. Jsme si však vědomi toho, že je těžké porozumět všem diskusím, když jste u nich nebyli. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli vás informovat trochu jinak. Po každém zasedání předsednictva vás seznámíme s diskuzemi a podělíme se o jména a kontakty na lidi, kteří pracují na různých oblastech a projektech, aby tak pro vás bylo snazší oslovit správnou osob. Také vám ale ukážeme oblasti, kde bychom byli rádi, aby se zapojilo více lidí.

Žádná federace neexistuje!

Možná je to trochu provokativní, ale neexistuje žádná federace a nejsou žádné kluby. Sport je o lidech, o tobě a o mně, o nás. Nejsou tu žádní svazoví rozhodčí, jsou tu jen lidé, kteří pomáhají s pískáním. Totéž platí pro trenéry. Máme mezi sebou mnoho lidí, kteří jsou zároveň hokejistou, rozhodčím, členem výboru hokejového klubu, členem výboru svazu a hokejovým otcem nebo matkou.

Současné předsednictvo se skládá z těchto členů: Josef Ostaš, Stanislav Stejskal, Marek Brada, Mirek Semrád, Tomáš Levý, Robin Weintritt a Gino Schilders. Tomáš Vohnický a Jan Kopecký se rozhodli vystoupit kvůli svým pracovním závazkům. S Jakubem Mejzlíkem jsme bohužel v polovině loňského roku ztratili kontakt.

Začněme tedy naší poslední schůzí předsednictva.

5000 členů

Jedním z našich hlavních cílů by měl být růst naší základny. Více hrajících dětí znamená stabilnější ligu, menší tlak na malé děti, aby hrály ve více týmech a s větší soutěživostí přichází kvalita. Čím více kvalitnějších hráčů, tím více kvalitnějších rozhodčích atd.

Pavlína Hlučková a Tomáš Masár s námi pracují na částečný úvazek a zkoumají nové způsoby, jak získat nové členy. Představili náš sport ve školách již více než 500 dětem, snaží se přilákat studenty z FTVS, aby se stali hokejovými trenéry, jsou v kontaktu s vedením projektu Trenéři do škol, abychom se mohli s pozemním hokejem také do projektu zapojit. Navíc podporují nový hokejový klub v Ostravě a jsou připraveni podpořit další nové kluby. Nějaké nápady, jak náš sport rozvíjet? Pavlína a Tomáš jsou vaši partneři, se kterými můžete prodiskutovat jakékoliv nápady a možnosti spolupráce.
Pavlína: pavlina.hluckova@pozemnihokej.cz, 728 471 923,
Tomáš: tomas.masar@pozemnihokej.cz, 777 822 792.

Pískání je samozřejmost

To je název nové kampaně rozhodčích, jejímž cílem je zvýšit počet rozhodčích. Proč piskají stále ti samí lidé? S naším novým programem rozhodčích Benjamin chceme všem ukázat, jak skvělé a důležité je pomáhat svému klubu s rozhodčími. Kurz již absolvovalo více než 100 hráčů a rodičů. Rozvoj mladých rozhodčích, propojování rodičů, růst segmentu vrcholových rozhodčích, to jsou některé z pilířů komise rozhodčích, v jejímž čele stojí Tomáš Holek (tomas.holek@pozemnihokej.cz, 774 451 668).

Abychom zajistili, že akční plán bude mít širokou podporu, našli jsme více dobrovolníků, kteří se do něj zapojí. Jádro týmu tvoří Tomáš Holek, Aleš Větrovský, Helena Babická, Michal Krýsl, Alexandr Tóth, které podporují Lukáš Ležal (Kadaň), Martin Hanus (Slavia), Petr Troníček (President), Libor Šesták (Litice). Komise bude také pracovat na zlepšení vzájemného respektu mezi rozhodčími, hráči, realizačním týmem a rodiči. Přijměme všichni zodpovědnost v této oblasti a spolupracujme vzájemně. Jaké jsou hlavní důvody (dle ankety), proč členové nechtějí rozhodcovat? Důvodem číslo 1 je, že si nejsou jisti pravidly a bojí se udělat chybu (proto jsme v naší Hokejové akademii vyvinuli nové kurzy pro rozhodčí). Na druhém místě je to, že je odradily reakce publika (to je něco, co bychom si měli všichni uvědomit a zlepsovat).

Kdy se zastavíte, abyste se učili?

Učíme se ve škole, ale učení po škole nekončí. Jsme zvídavá stvoření a rádi se učíme každý den. Hlavní činností federace je organizovat soutěže pro všechny úrovně a nabízet příležitosti k rozvoji pro každého člena hokejové rodiny, který se chce učit. Frank Geers, šéf Hokejové akademie, představil své plány na nadcházející měsíce. Důraz je kladen na přehledný dlouhodobý kalendář kurzů, kde každý může vidět všechny kurzy, která jsou k dispozici pro trenéry, rozhodčí, judge, ale také např. pro funkcionáře klubů, organizátory akcí atd. Zjednodušujeme proces registrace a hodnocení a přemýšlíme o dalších a dalších zajímavých příležitostech k rozvoji. Zajímá vás, co se právě chystá? Podívejte se na Kalendář akcí Hokejové akademie – Pozemní Hokej (pozemnihokej.cz). Frank úzce spolupracuje s Alešem Větrovským (marketing) a Kamilou Dukátovou (organizace a logistika) na přípravě programu na nadcházející měsíce. Máte nějaké speciální požadavky pro vás, váš tým nebo váš klub? Chcete, aby trenér/pedagog přišel do vašeho klubu se vam vybranim tématem? Neváhejte kontaktovat kteréhokoliv člena týmu!

Frank Geers, frank.geers@pozemnihokej.cz, +31 629 389 565

Aleš Větrovský, ales.vetrovsky@pozemnihokej.cz, 605 445 705

Kamila Dukátová, kamila.dukatova@pozemnihokej.cz, 604 265 147

Naše budoucnost: nemáte rádi lidi, kteří mluví, ale nejednají?

Chcete se podílet na utváření budoucnosti pozemního hokeje? Máte nápady, co zlepšit a nejste líní podat pomocnou ruku? Nebo vás zajímá, jaké skvělé projekty již běží, abyste našli něco, co je blízké vašemu srdci? Pak jsou workshopy „Naše budoucnost“ v pátek 17. května v Deloitte na Praze 2 určeny právě vám! Seznamte se s podobně smýšlejícími kolegy, kteří chtějí také pomoci. Máte zájem? Zaregistrujte se na níže uvedeném odkazu a dejte nám vědět, o kterých oblastech byste chtěli hovořit. Pouze pro pozitivní a konstruktivní „když se chce, všechno jde“ účastníky

Chybí vám nějaká informace nebo se chcete připojit? Neváhejte se obrátit na Gina Schilderse (gino.schilders@pozemnihokej.cz), Karolínu Koryntovou (karolina.koryntova@pozemnihokej.cz) nebo na kteréhokoli z členů předsednictva:

Robin Weintritt, robin.weintritt@pozemnihokej.cz, 606 677 611

Josef Ostaš, josef.ostas@pozemnihokej.cz, 724 862 148

Tomáš Levý, tomas.levy@pozemnihokej.cz, 604 418 654

Stanislav Stejskal, stanislav.stejskal@pozemnihokej.cz, 603 459 495

Marek Brada, marek.brada@pozemnihokej.cz, 737 609 619

Miroslav Semrád, miroslav.semrad@pozemnihokej.cz, 602 297 857

Naše další zasedání předsednictva proběhne 29. dubna.

 

Děkujeme všem, kteří podporují Hokejovou rodinu, aby se stala opravdovou rodinou.

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy