Zahraničí: Tran zakončil svůj triumf, v Němemecku bylo na hřišti dusno

Čas neúprosně běží, léto se blíží a hokejová sezóna v Belgii se chýlí ke konci. Nejvyšší belgická soutěž se přesunula do fáze finálových bojů a ve hře jsou medaile, ale i třeba postupy do vyšších soutěží nebo udržení ve stávajících. A tak to právě rozhodující utkání budou velkým tématem dnešního zahraničního článku. Pojďme se podívat na další herní víkend mimo hranice České Republiky.


HC Brugge 2:2 Royal La Louviére HC

K nejdůležitějšímu utkání sezóny nastoupil minulý týden Tran Thang Duong, jehož tým celou uplynulou sezónu neúprosně bojoval za postup do vyšší soutěže. Po dominantní jarní části se tak HC Brugge zaslouženě nacházela před rozhodujícím duelem proti Royal La Louviére HC. Tranově týmu stačil k postupu pouhý bod, proto bylo utkání na domácí půdě od počátku velmi opatrné. Opatrnost setrvávala celých prvních třicet minut a o poločase svítil na výsledkové tabuli nerozhodný stav 0:0. Úvodní branka utkání přišla až z kraje druhého poločasu, kdy se po proměněném trestném rohu mohli radovat domácí fanoušci. Tyto oslavy však netrvaly moc dlouho, protože soupeř vzápětí srovnal na 1:1 ze stejné standardní situace. Postup HC Brugge začal pomalu vyklouzávat z pevného stisku dvě minuty před koncem utkání, kdy po téměř celém poločase úspěšného bránění, domácí nedokázali zastavit přečíslení soupeře a ztratili tak nerozhodný stav. S necelými dvěma minutami do konce se vyrovnání zdálo těžkým úkolem, do kterého se však Brugge pustilo vší silou. Za povzbuzování fanoušků domácí dokázali vybojovat trestný roh a proměnit poslední šanci v utkání na vítěznou branku. HC Brugge s Tran Thang Duongem tak dosáhli na vysněný postup a stávají se mistry třetí belgické soutěže! Gratulujeme!

 

HC Braxgata 1:1 Royal Antwerp HC

Kateřina Laciná nastoupila se svým týmem minulý týden k poslednímu utkání před semi-finálovými boji. Utkání, které z počátku vypadalo, že by vysoko postavené Braxgatě nemělo dělat žádný problém, se kvůli přetrvávající marodce v týmu pomalu změnilo v zdlouhavý boj o poslední body základní části. Braxgata vstoupila do utkání proti Royal Antwerp HC lépe a dominovala celým prvním poločasem, bohužel však bez gólové radosti. V poločase druhém začala hosty dohánět marodka a tempo utkání začalo opadávat. Ve třetí čtvrtině tohoto poklesu Antwerpy využili a z přečíslení se ujali vedení. I po úvodní brance zůstávala rychlost zápasu poměrně neměnná s oběma týmy bojujícími spíše ve středu hřiště. Vyrovnávací branku si Braxgata skutečně nechala na poslední chvíli, když vyrovnala stav na 1:1 z dohrávaného trestného rohu. Tým Kateřiny si tak přidává poslední bod do tabulky a tento týden se zapojí do semifinálových bojů.

 

Royal Uccle Sport THC – Muži A 3:6 Gantoise HC – Muži A
Royal Uccle Sport THC – Muži B 3:2 Gantoise HC – Muži B

Zajímavý víkend má za sebou Josef Toms, který minulý týden nastoupil za oba mužské týmu. Obě mužstva měli minulý týden stejného soupeře – Gantoise HC. V první lize Gantoise kraluje mezi nejlepšími čtyřmi týmy tabulky, nebylo tak překvapení, když si na níže postavený domácí tým vyzrálo 6:3. S druhým týmem byl však tento příběh velmi odlišný. Ve vyrovnaném utkání Uccle Sport nakonec přemohlo druhý tým Gantoise HC těsným výsledkem 3:2 a po zisku tři bodů se tým řítí do play-off.

 

Royal Victory HC 2:5 Waterloo Ducks HC

K poslednímu utkání sezóny se postavil minulý týden i Lukáš Plochý. Se svým týmem, Royal Victory HC, stál minulý týden před těžkým soupeřem, třetím týmem tabulky – Waterloo Ducks HC. Utkání začalo pro domácí velmi slibně a Victory se dostala do vedení již ve druhé minutě. Do konce prvního poločasu však soupeř ukázal svou kvalitu a stav utkání otočil na 3:1. Domácí se statečně bili s hokejovým velikánem, sám český útočník dokonce vstřelil druhou branku, avšak veškeré úsilí nestačilo na ohrožení Waterloo Ducks a Victory tak po velmi divácky atraktivním utkání odcházela bez bodu.

 


Bonner THV 0:1 TG Heimfeld
Bonner THV 2:4 Bremen HC

V druhém kole německé nejvyšší ligy čekali bonnský tým a Kristýnu Šafaříkovou dva velmi rozdílní soupeři. V sobotu se tým setkal s tabulkově níže postaveným TG Heimfeld ve velmi vypjatém utkání. Oba týmy do zápasu vstoupily s plným nasazením a na hřišti BHTV se tak hrál velmi rychlý a atraktivní hokej. Naneštěstí pro oba týmy se veškerá akce odehrávala ve středu hřiště a šancí bylo pomálu. Čeho bylo však nadmíru, byly fauly a karty. Napětí vyeskalovalo ve druhém poločase, kdy jedna z hráček Heimfeldu obdržela nejprve žlutou kartu za faul a po kopnutí proti hráčky a diskutování s rozhodčím byl trest zvýšen na kartu červenou. Atmosféra utkání se ani po tomto vyloučení příliš nezlepšila. Na úvodní a zároveň vítěznou branku si domácí publikum muselo počkat až do 57. sedmé minuty, kdy domácí konečně využili trestného rohu a ujali se vedení. Se třemi minutami do konce již Heimfeld nebyl schopen ohrozit branku BTHV a domácí si tak z prvního utkání odnesli plný počet bodů. V nedělním duelu se Bonner postavil proti týmu z druhého konce tabulky a hned z nejvyšší příčky – HC Bremen. V podzimní části týmy sehrály velmi vyrovnané utkání, a tak se očekával kvalitní hokej. Ten fanoušci dostali již v sedmé minutě, kdy se domácí tým ujal vedení a o pouhou minutu později jej ještě zvýšil na 2:0. Naneštěstí pro Bonner se v druhé čtvrtině začal soupeř probouzet a po proměněné penaltě snížil na 2:1. Stav 2:1, který by domácím zajistil triumf, trval téměř celých třicet minut na konci kterých Brémy naneštěstí získali trestný roh a stav byl vyrovnán na nerozhodných 2:2. Po srovnávající brance jakoby domácí ztratili tempo a poslední čtvrtina rozdrtila veškeré naděje na výhru. Brémy dokázali přidat další dvě branky a vítězství nad BTHV zpečetit. Bonner tak z minulého víkendu odchází s jednou výhrou a v tabulce zaostává na druhou příčku o jediný bod

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy