HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: Další víkend za námi!

Víkend se kupil zápasy, jak probíhaly ?

Dorostenci

Hostivař si pozvala tým Litic a již v úvodu utkání se okamžitě projevila. První branku vstřelil již ve druhé minutě Jan Svoboda. Na další gól si fanoušci museli počkat až do posledních minut, protože vedení zvýšili až v 54. minutě na 3:0 Vojtěch Papírek a Jakub Kohák. Litice dokázaly soupeře ještě potrápit, v rozmezí tří minut skórovali Mikuláš Bílek a Jaroslav Matějovic. Hostivař si potvrdila vítězství brankou Jana Svobody na 4:2.

V utkání Slavie proti Rakovníku se ukázalo, že Slavie se pohybuje v horní části tabulky. Velmi se vyznamenal útočník Slavie František Toms, který nastřílel 8 branek. Dále proměnili Jan Brandejs a Marek Mušínský. Slavie si odvezla z Rakovníku výhru 10:0.

President vyzval k zápasu Hradec. V první čtvrtině dokázal třikrát skórovat, autory branek jsou Michael Bartoš, Josef Trnka a Jonáš Lupač. Hradec odpověděl ve 21. Minutě, kdy se prosadil Norbert Kodym. Dlouhou dobu se míček pohyboval mezi dvěmi společnými čtvrtinami, až když ve 43. minutě zavěsil Josef Trnka. Navázal na něj Jonáš Lupač. Poslední branku Hradce proměnil Antonín Husa, kapitán Presidentu potvrdil vítězství svého týmu na 6:2.

Vývoj utkání Mnichovice proti Pragovce se pro mnohé zdál poměrně překvapivým. Praga se prosadila jako první. Jakub Chromeček se ale neradoval ze své branky příliš dlouho, kapitán Mnichovic Matyáš Hána skóre ihned vyrovnal. Hosté se ale znovu dostali do vedení, branku vstřelil Jiří Kutílek. I na tu dokázali domácí najít odpověď, Jan Slavíček vstřelil svůj první gól utkání. Za velké podpory svých fanoušků Praga znovu skórovala, hezkou akci zakončoval Lukáš Urban. Mnichovičtí hráči byli pobouřeni, jako první tým v tabulce nebyl se svým výkonem vůbec spokojen. Začali se více dostávat do útočných akcí, které se nedařilo soupeři dobře bránit. Nejlepší pozici ke střele si vždy našel útočník Jan Slavíček, který otočil skóre svými dalšími čtyřmi brankami. Mnichovice nakonec zvítězily 6:3.

Dorostenky

Hositvař na svém domácím poli nezklamala. Porazila Rakovník 4:0, branky střílely Eliška Šrachtová, Lucie Frídlová a Nikola Sedláková (2x). Domácí se musely poprat i se zraněním hráčky Veroniky Škrdlantové. I tak ale dokázaly vybojovat tři body.

Dařilo se i domácí Slavii proti týmu Pragy. Sice se projevila gólově až ve 36. minutě (branku proměnila Anna Uhrová), ale od té chvíle už si šla sebevědomě pro výhru. Další dvě úspěšné střely daly Ellie Schilders a Anna Hrušková.

Starší žáci

Jedno z nejvyrovnanějších utkání tohoto kola mají za sebou týmy Mnichovic a Pragy. Mnichovice skórovaly již ve třetí minutě, kdy proměnil Filip Veverka. Praga ale okamžitě otočila skóre na 3:1 trefami od Jana Maška a Petra Chadimi (2x). Stav snížil znovu Filip Veverka. Dvakrát za sebou se ale znovu prosadil Jan Mašek. To ale Středočechy pořád nezastavovalo, Filip se trefil ještě dvakrát a doplnil ho jeho spoluhráč Tomáš Sebera. Zápas skončil remízou 5:5.

President si splnil jasný cíl – zvítězit. Proti Liticím nastoupil sebevědomě a velmi se mu dařilo. První branku vstřelil Antonín Lupač. Po dvaceti minutách na něj ale zareagoval Štěpán Míka a stav se vyrovnal. Pražané ale vzali zápas zpět do svých rukou a čtyřikrát dostali míček za brankovou čáru soupeře – Matouš Vohlídka, Oldřich Železník a dvakrát Antonín Lupač. Porazili Litice 4:1.

Domácí Slavii se moc nedařilo. Hostivař proměňovala úspěšně své útočné akce a domácí nedokázali odpovědět. Branky vstřelili Jáchym Kraus (2x), Jan Svoboda, Matyáš Holubec a Petr Nádvorník ml. Slavie jednou brankáře soupeře překonala, konkrétně Matěj Lapka. Ale Jakub Suchomel svým gólem vítězství Hostivaře potvrdil.

Velmi se dařilo Šenkvicím, které oba zápasy proti Bolevci a proti Bohemians s přehledem vyhráli. V utkání proti klokanům skórovali Matúš Kajaba (6x), Jakub Manek (2x) a Dávid Porubský (2x). Za Bohemians se prosadili Petr Očenášek, Jakub Souček a Tomáš Beránek (2x). Gólovými hráči Bolevce jsou Lukáš Skála a David Krycner. Za Šenkvice branky dávali Adam Hlavaj (4x), Matúš Kajaba (3x) a Jakub Manek (2x).

Jičín si na domácí půdě také zápas osvojil. Porazil Kadaň 5:2. Báječné trefy dávali Ondřej Steklý (2x), Lukáš Vosátka a Daniel Pešek (2x). Za Kadaň skórovali Tobias Frank a Nicolas Šupík.

Starší žákyně

Domácí Mnichovice vyzvaly k zápasu Rakovník. Úvod utkání patřil domácím, Lucie Jiroušková zahájila souboj brankou na 1:0. Soupeřka Sabina Dašková ale poslala Rakovník do vedení. Nakonec ale pět minut před finálním písknutím rozhodčích znovu skórovala Lucie Jiroušková. Nakonec týmy remizovaly 2:2.

I zápas Litic a Slavie byl vyrovnaný. Všechny své góly nasázely Slavistky v začátku zápasu – Emma McLaughlin, Anna Fuxová a Kamila Svatošová. Litice ale dokázaly najít všechnu sílu a vyrovnaly zápas brankami Elišky Šrachtové (2x) a Emy Dokulilové.

Hradec opět potvrdil své první místo v tabulce. Kbely neměly příliš šanci, jejich soupeř byl dravý a důrazný. Desetkrát úspěšně zakončil – Veronika Dašková, Karolína Lojanová (3x), Isabela Machútová, Eliška Ostatnická (4x) a Tereza Pražáková. Hradec zvítězil 10:0.

Mladší žáci

Turnaj mladších žáků v Hradci byl plný skvělých výkonů. Litice porazily Kbely 8:1, Šenkvice zvítězily nad Presidentem 7:1, Hostivař remizovala s Pragou 4:4 a mnohem více. Jakub Buček přispěl svému týmu 6 brankami a stává se nejúspěšnějším střelcem turnaje.

V Kadani se pořádal turnaj druhé skupiny. Mnichovice si spravily chuť po minulém kole a porazily Rakovník 6:3, Rakovník pak ale zvítězil nad Kadaní 5:4 a velmi dynamický zápas předvedl Jičín, který vyhrál utkání proti Bohemians 5:1. Všichni hráči nasázeli velmi podobně gólů, proto byla utkání velmi různorodá.

Mladší žákyně

Turnaj mladších žákyň hostily Kbely. V prvním utkání se ukázaly jako slabší soupeř oproti Mnichovicím, které zvítězily 6:1. Slavia zvítězila nad Bohemians 14:0 a zároveň se stala nejúspěšnějším týmem turnaje.

 

 

-vp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy