HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: Blížíme se ke konci!

Pomalu, ale jistě se naše mládežnické ligy blíží do finále. Jak se jim vedlo minulý víkend?

Dorostenci

Kategorie U18 chlapců má za sebou poslední kolo základní části, čekají je tak už jen závěrečné zápasy o umístění.

V neděli se utkaly dva vedoucí týmy tabulky – President a Mnichovice. V prvních šesti minutách skóroval za domácí tým Marek Rambousek. Kapitán Mnichovic ale dvě minuty poté dorovnal, útočník Jan Slavíček v desáté minutě poslal Mnichovice do vedení. To ale příliš dlouho nevydrželo. Jen několik málo sekund trvalo než Josef Trnka dorovnal na 2:2. Další branky padly až v druhé polovině utkání, na 4:2 navýšili skóre hráči Presidentu Jiří Bergmann a Jonáš Lupač. Snižoval znovu Jan Slavíček, musel dokonce dvakrát. Když v 53. minutě Jaroslav Běžel mladší skóroval na 5:3, mnichovický útočník se prosadil již po třetí, více už ale tým hostů nestihl. President i s výhrou nad Mnichovicemi 5:4 zůstává na druhé příčce.

Hradec na domácím hřišti uvítal Hostivař. Hosté zahájili zápas gólem Vojtěcha Jeřába. Hradec ale zachoval chladnou a dorovnal brankou Tobiáše Chládka. Tím ale skončil jejich úspěch, Hostivař skóroval ještě dvakrát, konkrétně Adam Šteiner a znovu Vojtěch Jeřáb. Zvítězila tak 3:1 nad Hradcem

Liticím se velmi dařilo v zápase proti Rakovníku. První branka padla v sedmé minutě, když střílel Štěpán Míka. Pak už jen domácí sypali další góly. Trefovali se Lukáš Hofman, David Nágr, Martin Houška, Matěj Hofman (2x) a Vít Barcal. Litice zvítězily nad Rakovníkem 7:0.

Praga tým Slavie, podobně jako při utkání proti Mnichovicím, dost potrápila. Domácí sice vedl jako první, František Toms skóroval v páté minutě. Praga ale dorovnala gólem Jana Maška, dokonce se dostala do vedení, když skóroval Lukáš Urban. Útočník Slavie vzal osud svého týmu znovu do svých rukou a díky dvěma dalším brankám poslal družstvo opět do vedení. V posledních sekundách zápasu ještě vítězství navýšil o jeden gól Andrej Macek. Slavia nakonec zvítězila nad Pragou 4:2.

 

Starší žáci

Hostivař se na Litice velmi dobře připravila a ukázala to už v začátku utkání. První branku domácích vstřelil Matyáš Holubec. Skóre dorovnal Štěpán Míka až ve 21. minutě. Další branky Hostivaře proměnili Jáchym Kraus, Jan Svoboda(2x), Jakub Suchomel a Petr Nádvorník mladší. V závěru ještě dvakrát skóroval Matyáš Holubec. Litice dokázaly vstřelit ještě další tři branky – jednu přidal Štěpán Míka, dvě další Martin Houška. Hostivař porazila Litice 8:4.

President nedala Kbelům vůbec šanci. Atmosféra na domácím hřišti hráče ještě více namotivovala. Tým nastřílel celkem 10 branek – Jan Ambrož, Antonín Lupač, Vojtěch Moučka, Jakub Ševčík, Václav Ševčík, Šimon Vohlídka, Oldřich Železný a Matouš Vohlídka (3x). Kbelům se nepodařilo překonat brankáře soupeře ani jednou. President zvítězil v zápase 10:0.

Mnichovicím se taky jako domácím velmi dařilo. Slavii překvapily již v šesté minutě, když Antonín Šich vstřelil první gól. Další přidal jen minutu poté. Až ve 24. minutě na něj navázal Dušan Soukup. Další branky padly od hráčů Štěpán Kaska, Tomáš Sebera a Matouš Bára. Minutu před koncem Slavia skórovala – Tomáš Weintritt – více už ale nestihla. Mnichovice si odnáší tři body za výhru 6:1 nad Slavií.

Ve druhé skupině hrál Bolevec s Jičínem tři utkání během jednoho víkendu a výsledky byly překvapivé. První dvě utkání skončila s identickým výsledkem 11:0 pro Jičín, třetí Jičín vyhrál 7:1. Nejúspěšnějším střelcem Jičína byl Ondřej Steklý, ostatní střelci ale tým také skvěle podrželi.

Starší žákyně

Mnichovice na domácí půdě přivítaly Slavii. První trefu zápasu ale vstřelila hráčka s číslem 15 Slavie Kamila Svatošová. Domácí dívky nezahálely a Natálie Kašková vyrovnala. Pražské hráčky zápas náhle otočily během šesti minut – góly dávaly Anna Fuxová, Nikol Bubnová a Sophie Wesolowská. Oba týmy pak vstřelily po dvou brankách, za Mnichovice se prosadily Gabriela Poslušná a Natálie Kašková, za Slavii znovu Kamila Svatošová a Claudie Ambrožová. Slavie porazila Mnichovice 6:3.

Hradec k zápasu vyzval Rakovník. Středočešky dokázaly brankovou čáru ubránit do poloviny první čtvrtiny, pak už ji ale překonala Eliška Ostatnická a to dvakrát. Rakovník průběh utkání zdramatizoval trefou Elišky Bornové. Pak už si ale domácí tým převzal vítězné žezlo a třemi dalšími góly otočil skóre. Proměnily Amálie Drešerová, Karolína Lojanová a naposledy Eliška Ostatnická..

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy