ZAHRANIČÍ: Kateřina Laciná si zahraje belgické finále!

Další hrací víkend je za námi a my vás tak vítáme u dalšího zahraničního reportu. S blížícím se koncem sezóny v Belgii a nadcházejícím finálovým kolem se naše pozornost stáčí ke Kateřině Laciné. Kapitánka ženského národního týmu se se svým týmem probojovala až do belgické final four. Zúčastní se Kateřina poprvé ve své kariéře belgického finále? To a mnohem více se dozvíte v dnešním zahraničním reportu!


První semifinále:
Braxgata HC 2:1 KHC Dragons
Druhé semifinále:
Braxgata HC 2:0 KHC Dragons

I přes sezónu plnou zranění a nekonečných nemocí se Braxgata HC nenechala zpomalit a po vybojovaném třetím místě v základní části nastoupila v semifinálových bojích proti KHC Dragons. Formát final four české extraligy probíhá ve formě jednoho semifinále, které rozhodne o postupujícím týmu, proto množné číslo semifinále v předcházející větě může mnohé příznivce českého hokeje zmást. Belgický formát však spoléhá na dvě utkání, jejichž kombinovaný vysledek rozhodne, který celek se utká ve vyvrcholení soutěže. Zjednodušeně řečeno – kdo má po konci obou utkání více branek, vyhrává.

V prvním utkání se Kateřina Laciná ve svým týmem představila v roli hostů. Přístup obou celků byl z počátku spíše opatrný bez většího risku ztráty balónu a nechtěného protiútoku, ovšem jak čas na výsledkové tabuli pozvolna ubíhal, tempo hry rostlo. I přes rostoucí napětí na umělé trávě bylo gólových šancí pomálu. Na první branku si tak fanoušci museli počkat až do druhého poločasu, kdy domácí tým otevřel skóre na 0:1. Hosté se nepříznivým stavem nenechali odradit a úvodní branku využili ve svůj prospěch jako budíček a startovní výstřel k zahájení ofenzívy. Vedení Dragons tak trvalo pouhé dvě minuty, než hosté dokázali stav opět vyrovnat. Ani nerozhodné skóre však netrvalo dlouho, když Braxgata o další dvě minuty později vstřelila svou druhou branku a ujala se vedení. Stav 2:1 na výsledkové tabuli svítil beze změny až do konce základní hrací doby a Braxgata tak z prvního utkání odcházela vítězně.

V druhém semifinálovém boji se role vystřídali a Braxgata tak měla jedinečnou šanci potěšit výsledkem domácí publikum. Vstup do utkání byl od domácích opět opatrný, avšak podobně jako v utkání předešlém se opatrnost rychle vytratila a nahradil jí top belgický hokej. I v tomto utkání byl první poločas bez jediné branky a úvodní trefa přišla až v poločase druhém, kdy se k radosti domácího publika Braxgata dostala do vedení za stavu 1:0. Zbytek utkání se proměnil v strategickou hru ze strany domácích, zato hosté skákali po hlavě do jakékoliv příležitosti na protiútok. Ani to ovšem Dragons nepomohlo a do konce utkání tým branku Braxgaty již nedobyl. Výhru domácí ještě zpečetili po proměnění dohrávaného trestného rohu. Kateřina Laciná si tak poprvé ve své kariéře zahraje belgické finále! Gratulujeme!

Royal Uccle Sport THC 6:2 Waterloo Ducks HC

Josef Toms se v minulém týdnu postavil s druhým týmem Uccle Sport k poslednímu utkání základní části sezóny, ve kterém si mužstvo přesvědčivě poradilo s Waterloo Ducks HC za stavu 6:2.


Bonner THV 0:1 RTHC Leverkusen

Volnější víkend čekal minulý týden Kristýnu Šafaříkovou a BTHV. Bonnský klub nastoupil pouze k jednomu utkání a to proti RTHC Leverkusen. Tabulkově výše postavený Bonner byl jasným favoritem na vítěze, proto bylo ještě větším překvapením, když Leverkusen nakonec po proměněném trestném rohu odešel z utkání jako vítěz. BTHV tak ztratilo cenné tři body a v tabulce se propadlo až na čtvrtou příčku.

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy