Extraliga: základní část skončila

Na Den osvobození se odehrála poslední čtyři utkání základní části extraligy žen. Přinášíme vám jejich krátké shrnutí.

HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ – SK SLAVIA PRAHA 3:2 (0:0, 2:0, 0:1, 1:1)

G: Ostatnická El. 2x, Machútová – Uhrová, Babická

R: Babická, Vodička

Domácí hráčky, které podle dosavadních výsledků (Slavia do té doby bez prohry, poslední vzájemný zápas 4:0 pro SKS) sice nebyly favoritkami, překvapily své soupeřky hned v první čtvrtině dvěma góly Elišky Ostatnické. I když Adéla Uhrová dokázala snížit, Hradec znovu odskočil zásluhou Barbory Machútové. Snížení Nikol Babické v závěru už nic neřešilo. Zajímavé bude sledovat, jak dopadne sobotní první semifinále. V něm se střetnou právě tyto dva týmy. Kdo odejde jako vítěz?

 

TJ MNICHOVICE – HC HOSTIVAŘ 0:4 (0:2, 0:0, 0:0, 0:2)

G: Brtvová 2x, Neplechová D., Staňková

R: Větrovský A., Větrovský P.

Mnichovice nadále sráží nervozita před brankou soupeře a nízká produktivita. Naopak Hostivaři se podařilo prosadit se hned dvakrát během úvodních deseti minut. Potom se až do poslední čtvrtiny stav nezměnil, až během závěrečné čtvrthodiny se prosadila z penalty Eva Staňková a z rohu Lenka Brtvová.

 

TJ PLZEŇ-LITICE – HC 1946 PRAGA 2:2 (0:0, 1:0, 1:2, 0:0)

G: Dolívková, Kožíšková – Šašková, Paterson

R: Toth, Hes

Praga musela dohánět dvoubrankové manko po trefách domácích hráček Lucie Dolívkové a Adély Kožíškové. Čtyři minuty poté ale snížila Tereza Šašková a remízu zařídila Karolína Paterson.

 

HC BOHEMIANS PRAHA – HC 1972 RAKOVNÍK 0:7 (0:1, 0:3, 0:0, 0:3)

G: Vorlová 3x, Krausová 2x, Tománková, Přibíková V.

R: Krýsl, Vudmaska

Bohemians se nepovedla druhá a čtvrtá čtvrtiny, kdy Rakovník udeřil pokaždé třikrát. Favorit tohoto utkání se zaskočit nenechal a jako bonus ke třem bodům z tohoto utkání se Rakovník vlivem remízy Pragy s Liticemi posunul na druhé místo. Anna Vorlová vstřelila tři góly, dvakrát se prosadila Magdalena Krausová.

 

Již v sobotu nás čeká nadstavba. V semifinále uvidíme reprízu utkání Hradec vs. Slavia, další dvojici tvoří Rakovník a Praga. Ve skupině o páté až osmé místo se střetnou Mnichovice s Liticemi a Bohemians vyzvou Hostivař. Na programu jsou také zápasy extraligy mužů. O všem vás budeme brzy podrobněji informovat.

-bp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy